UPS: Navigera i EU:s momsändringar

| 13 juli, 2021 | 0 kommentarer

UPS väljer skatterådgivnings- och revisionsföretaget PwC* för att hjälpa företag utanför EU att uppfylla de nya mervärdeskraven på EU-import.

EU har infört nya regler för mervärdesskatt (moms) som tillämpas på gränsöverskridande e-handel. Dessa ändringar, vilka trädde i kraft den 1 juli 2021, inkluderar avskaffandet av momsbefrielse på importerade varor till EU med ett värde upp till 22 euro. Ett särskilt system för distansförsäljning av varor med lågt värde som importeras från tredjepartsländer eller områden till EU har också införts.

IOSS (Import One Stop Shop) är en onlineportal som förenklar deklaration och betalning av moms för e-handelsförsäljning av varor importerade till EU med ett värde på upp till 150 euro. IOSS förbättrar kundupplevelsen genom att debitera köparen vid inköpstillfället samt att undvika oväntade kostnader eller förseningar på grund av tullklarering vid leveransen.

Genom IOSS-programmet kommer e-handelsföretag att tillhandahålla ett IOSS-momsregistreringsnummer till transportföretaget, som sedan skickar det till tullmyndigheterna och säkerställer att varorna inte beräknas för moms när de anländer till EU. Företag som inte är etablerade i EU eller i ett land utan momsavtal om ömsesidig moms måste utse en kvalificerad förmedlare för att använda detta importprogram.

UPS har valt skatterådgivnings- och revisionsföretaget PwC till att erbjuda berättigade UPS-kunder rabatterat pris på kvalificerade tjänster inom denna typ av förmedling och regelefterlevnad. Som en del av detta avtal kommer kunder att få hjälp med IOSS-registrering och inlämning av IOSS-returer, månadsvisa informationsuppdateringar angående momsbetalningar och relevanta uppdateringar som kan påverka kundernas verksamhet.

”Det viktigaste för oss är att stötta våra kunder i över 220 länder och områden globalt och ge dem möjlighet att konkurrera på internationell nivå – samtidigt som de erbjuder en enastående kundupplevelse”, säger Stuart Lund, vice president for international package customs brokerage på UPS. ”Vi uppmuntrar företag utanför EU att använda sig av den här tjänsten så att de kan fortsätta erbjuda en transparent och sömlös köpupplevelse till kunder inom EU.”

UPS e-handelskunder baserade utanför EU kan registrera sig för PwC IOSS-tjänster inom förmedling och regelefterlevnad på hemsidan PwC.be.

För mer information om EU:s momsändringar och hur de påverkar företag och konsumenter, besök UPS.com.

*PwC Business Advisory Services BV. The performance of the services by PwC will be subject to a client acceptance procedure and necessary independence approvals and clearance. The word “client” throughout this text refers to UPS customers which choose to work with PwC and which pass PwC’s client acceptance procedure.

Hedvig Armand, Kommunikationschef, UPS Norden
e-post: [email protected]
Tel: +46 (0)8 799 8131

Om UPS
UPS (NYSE: UPS) är ett av världens största paketleveransföretag med en omsättning på 84,6 miljarder dollar (2020). 
UPS erbjuder ett brett utbud av integrerade logistiklösningar för kunder i mer än 220 länder och områden världen över. Företaget har över 540 000 anställda, där vi alla arbetar efter strategin: Customer First. People Led. Innovation Driven. UPS har åtagit sig att minska sin miljöpåverkan och stödja de samhällen vi arbetar för runt om i världen. UPS arbetar även aktivt med mångfald, jämlikhet och inkludering. Företaget finns på ups.com, med mer information på about.ups.com och investors.ups.com/. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *