Vaga besked om dos 3 duger inte – regionerna och vården måste få tydliga förutsättningar

| 3 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) kräver tydligare besked om en tredje dos av covid-vaccinet än det Folkhälsomyndigheten gett i dag.

 – Vi har vaccindoser och just nu lediga tider, och vi har hela strukturen för vaccination på plats. Vi är beredda att sätta igång med en tredje dos till äldre och riskgrupper så snart som möjligt. Jag vill att staten ger ett tydligare besked om dos 3 av covid-vaccinet. Regionerna behöver veta om vi ska behålla vår välutbyggda vaccinationskapacitet till dos 3 och säkerställa att vi får nödvändigt vaccin och ekonomiska förutsättningar, säger Anna Starbrink (L).

– Kunskapen om ett ökat skydd mot covid med en tredje dos ökar. Smittspridningen är förvisso låg men ökar oroväckande och delta-varianten med högre smittsamhet är nu helt dominerande. Många andra länder väntas starta dos 3-vaccination redan i höst. Varför ska Sverige vänta? undrar Anna Starbrink (L).

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här http://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan/i/anna-starbrink,m19875

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *