Connect with us

Marknadsnyheter

Var god skölj inte!

Published

on

Trodde du att man ska skölja tänderna efter att man har borstat dem? Du är inte ensam. Men nu kommer barnboken som berättar hur vi ska göra – egentligen!

Sagasagor – Starka tänder och taskiga troll, av Josefine Sundström och Emma Göthner är framtagen i nära samarbete med Cancerfonden och Generation Pep. Tillsammans med experter inom tandhälsa på Karolinska Institutet och Folktandvården vill man öka intresset för barnens hälsa, med tänder i fokus.

”När vi fick höra att det finns barn som har oerhört dålig tandhälsa och som dessutom är rädda för att gå till tandläkaren ville vi självklart göra en avväpnande bok om att besöka en tandläkarmottagning. Tänder är ju så spännande. Tänk vilken viktig del av kroppen de är! Och sedan har vi ju tandtrollen. De är inga trevliga typer, men roliga att skriva om”, säger Josefine Sundström.

Om boken:

Saga får en kallelse till tandläkaren. Det är spännande och lite pirrigt. Hur känns det att hoppa upp i tandläkarstolen som ser ut som ett rymdskepp? Och hur ser en tandläkarborr ut egentligen? Sagasagor – Starka tänder och taskiga troll är en avväpnande och inspirerande berättelse om ett av de allra första tandläkarbesöken.

Boken innehåller även en faktadel där man lär känna familjen Tand, spottkompisarna och superhjälten Fluorida! Dessutom får man veta hur många tänder en vithaj respektive elefant har …

Sagasagor – Starka tänder och taskiga troll är ett samarbete mellan Bonnier Carlsen, Cancerfonden, Generation Pep och Folktandvården. Boken utkommer den 20 sep.

Läs mer om samarbetetsprojektet här:  https://via.tt.se/pressmeddelande/saga-sagor-starka-tander-och-taskiga-troll-en-bok-om-tandhalsa?publisherId=3236459&releaseId=3371021

För mer information och intervjuförfrågningar, vänligen kontakta:

Tiina Nevala, mediekontakt Bonnier Carlsen                         

tiina.nevala@bonnierforlagen.se

Mobil: 073-377 51 51

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.