Connect with us

Marknadsnyheter

Varierad träning för hästen – det bästa med uteritten

Published

on

Mer än 70 procent säger sig rida ut i naturen minst en gång i veckan.  Den vanligaste anledningen till uteritten är att ryttarna vill erbjuda hästen varierad träning, men också att hästen blir pigg och glad och att ryttaren själv njuter av naturupplevelsen. Det visar en enkätundersökning* som Agria Djurförsäkring har gjort via Facebook med hjälp av verktyget Survey Monkey.


Hela 95 procent av ryttarna kopplar ihop uteritt med varierad träning för hästen. Ridning i naturen har så många fördelar när hästen får gå på olika typer av underlag, lyfta på hovarna över stock och sten, klättra upp och ned i backar eller hoppa över ett dike. Med ett varierat upplägg för träning undviker ryttaren monotona rörelser som kan leda till förslitningsskador, samtidigt som hästen stärker sin kropp.

– Vad roligt att så många lyfter fram nyttan och glädjen med att rida ut! Varierad ridning är en viktig del i strävan efter att öka hästens hållbarhet och undvika risken för hältor. Förutom att det stärker hästens muskler, senor, leder och ligament får de flesta hästar bra framåtbjudning och ett fint lösgörande arbete som släpper spänningar i kroppen ute i naturen, säger Agnes Fabricius, vd för Agria Djurförsäkring.

De flesta av deltagarna i undersökningen ser sig själva som allroundryttare och för hela 94 procent av deltagarna ingår uteritten som en återkommande del i hästens träningsschema. Ryttarna i undersökningen säger sig främst använda uteritten till att träna hästens kondition, medan en grupp passar på att finlira på dressyrmoment och några passar på att hoppa i terrängen.

Hur många ramlar av?

Rädslan för att ramla av hästen i naturen kan vara en anledning till att en del väljer bort en skogstur. Enligt svaren i undersökningen visar det sig att 45 procent av ryttarna aldrig har ramlat av från sin nuvarande häst, medan något fler, 54 procent, har ramlat av någon enstaka gång. Endast 1,5 procent ramlar av ganska ofta.

På frågan om hästen har skadat sig under uteritten svarar 88 procent nej, medan endast 5 procent har råkat ut skador. Oftast handlar det om småsår, broddtramp, balltramp, trampa på en vass sten eller en sträckning. Större skador kunde bland annat inträffa om underlaget gav vika och hästen trampade ned i ett hål.

Tips om säkrare uteritter från deltagarna

Många av undersökningens deltagare delar med sig av tips om hur man kan vänja den ovana hästen vid uteritter.

Att rida ut i skogen är en viktig del i den unga hästens utbildning, i undersökningens svar är endast 9 procent av hästarna mellan 3-5 år och resterande från 6 och uppåt. Ett återkommande tips för unga och oerfarna hästar är att börja med att promenera först. Att börja gå skogspromenader redan i unghäståren bidrar till att hästen blir trygg och lydig. Ta gärna med en mer erfaren häst som sällskap om du har möjlighet.

Ett annat återkommande tips är att ha hästen mellan hjälperna och avleda uppmärksamheten från det ”farliga” genom att låta den arbeta med övergångar, öppnor, slutor och skänkelvikningar. Någon fokuserar enbart på att skritta i skogen. Andra tipsar om att ta hjälp av någon med mer rutin om du känner dig osäker. Ha tålamod och låt det ta tid. Börja med småturer i hästens hemmamiljö och utöka turerna försiktigt successivt. Glöm inte berömmet!

*Undersökningen gjordes via Facebook med hjälp av verktyget Survey Monkey. Hela 1 036 ryttare deltog i undersökningen. Mer än hälften är allroundryttare, en fjärdedel rider mest dressyr och 14 procent hoppning och endast 8 procent ägnar sig mestadels åt fälttävlan.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Genova offentliggör prospekt och ansöker om upptagande till handel av ytterligare gröna seniora icke säkerställda obligationer 2023/2026 vid Nasdaq Stockholm under utestående grönt ramverk

Published

on

By

Genova Property Group AB (publ) (“Bolaget” eller “Genova”) emitterade den 16 april 2024 ytterligare gröna seniora icke säkerställda obligationer om 150 Mkr med löptid till 16 november 2026 under sitt gröna obligationsramverk om totalt 750 Mkr med ISIN SE0018397705 (de ”Gröna Ytterligare Obligationerna”). Genova har, i enlighet med villkoren för de Gröna Ytterligare Obligationerna, ansökt om upptagande till handel av de Gröna Ytterligare Obligationer vid Nasdaq Stockholm på listan för hållbara obligationer och första dag för handel beräknas bli omkring den 20 maj 2024. Med anledning av upptagande till handel har Bolaget upprättat ett noteringsprospekt som har godkänts av Finansinspektionen. Prospektet finns tillgängligt på Bolagets webbplats www.genova.se och Finansinspektionens webbplats www.fi.se.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
VD, Michael Moschewitz, telefon 070-713 69 39, michael.moschewitz@genova.se

Om Genova
Genova Property Group AB (publ) är ett modernt och personligt fastighetsbolag som äger, förvaltar och utvecklar fastigheter med fokus på Storstockholm och Uppsala. Per den 31 mars 2024 ägde bolaget fastigheter till ett värde om cirka 10,1 mdkr och en uthyrbar yta om cirka 350 000 kvm samt innehade cirka 9 400 bostadsbyggrätter. Genovas aktie är sedan juni 2020 upptagen till handel på Nasdaq Stockholm.

Genova – Smålandsgatan 12 – 111 46 Stockholm – www.genova.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

SaltX, SMA Mineral och SSAB inleder fas två i förstudie – planerar för uppförande av elektrisk anläggning för tillverkning av fossilfri kalk

Published

on

By

Bolagen inledde ett förstudiearbete i februari 2023 med syftet att i första delen av studien utreda hur bränd kalk från SaltX:s nyutvecklade process (EAC) skulle kunna användas i SSAB:s ståltillverkningsprocess. Utredningen har visat goda resultat vilket gör att bolagen nu tar nästa steg i förstudien för att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk produktionsanläggning (ZEQL – Zero Emission Quicklime) för fossilfri kalk vid något av SSAB:s stålverk i Norden.

SSAB är världsledande inom tillverkning av fossilfritt stål och har utvecklat två typer av stål – SSAB Fossil-free och SSAB Zero – som produceras i stort sett utan fossila utsläpp. Som ledande aktör arbetar bolaget för att hela värdekedjan skall bli fossilfri. Bränd kalk står för en större andel av CO2-utsläppen från insatsråvaror (scope 3) vid ståltillverkning så det är viktigt att hitta lösningar för fossilfri tillverkning av bränd kalk. Tomas Hirsch, Director and Head of Energy & ETS, Group Technology på SSAB, berättar:

“Kalk är en viktig insats vid ståltillverkning och det är med stor glädje vi konstaterar att förutsättningarna ser goda ut och att vi därför, tillsammans med SaltX och SMA, kan ta nästa steg i samarbetet, där målsättningen är att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk anläggning för kalktillverkning vid något av våra stålverk i Norden.”

Sedan slutet på november förra året har verksamhet pågått vid SaltX:s test- och forskningsanläggning (ECRC) i Hofors med två primära målsättningar; intrimning och tester av teknik och system samt att påbörja materialtester, SaltX:s Vd Carl-Johan Linér:

“Att vi nu fått positiva och verifierade resultat, bland annat från tester där SSAB varit involverat i utförandet, är av största vikt för oss. Jag ser stora möjligheter där min förhoppning är att vi tillsammans med SMA Mineral, kan uppföra anläggningar för SSAB:s räkning och på så sätt förstärka deras ledande position inom fossilfri ståltillverkning.”

Del två i förstudiearbetet har inletts och det slutgiltiga resultatet avseende lämplig plats för uppförandet av en ny anläggning förväntas vara klart under 2024.

För mer information:
Carl-Johan Linér, VD, +46 70 532 08 08
 cj.liner@saltxtechnology.com
 Tomas Hirsch, Director & Head of Energy and ETS, +46 70 535 63 91
 tomas.hirsch@ssab.com

Om SaltX:
SaltX är ett svenskt Greentech-bolag som utvecklar och marknadsför hållbar teknik som ska göra nytta för kunder, klimat och samhälle. Företaget bedriver verksamhet inom elektrifiering av utsläppsintensiva industrier såsom kalk- och cementindustrin. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

Om SSAB:
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSAB:s ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com

Om Electric Arc Calciner (EAC): 
EAC är en patentskyddad teknik för elektrisk kalcinering, en industriell process där material hettas upp till mycket höga temperaturer i syfte att förändra dess karaktär. Tekniken ersätter fossila bränslen med förnybar energi och separerar och isolerar den koldioxid som frigörs från materialet vid upphettningen vilket möjliggör en helt utsläppsfri tillverkningsprocess.

Om ZEQL:
ZEQL [sequel] är ett industriellt partnerskap för elektrifierad tillverkning av bränd kalk som samägs av SMA Mineral och SaltX Technology. Tillverkningsmetoden och fabrikskonceptet innefattar ny innovativ elektrifieringsteknik med tillhörande CO2-separering. Den första fabriken planeras att stå klar 2025. www.zeql.com
 

Continue Reading

Marknadsnyheter

SaltX, SMA Mineral och SSAB inleder fas två i förstudie – planerar för uppförande av elektrisk anläggning för tillverkning av fossilfri kalk

Published

on

By

Bolagen inledde ett förstudiearbete i februari 2023 med syftet att i första delen av studien utreda hur bränd kalk från SaltX:s nyutvecklade process (EAC) skulle kunna användas i SSAB:s ståltillverkningsprocess. Utredningen har visat goda resultat vilket gör att bolagen nu tar nästa steg i förstudien för att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk produktionsanläggning (ZEQL – Zero Emission Quicklime) för fossilfri kalk vid något av SSAB:s stålverk i Norden.

SSAB är världsledande inom tillverkning av fossilfritt stål och har utvecklat två typer av stål – SSAB Fossil-free och SSAB Zero – som produceras i stort sett utan fossila utsläpp. Som ledande aktör arbetar bolaget för att hela värdekedjan skall bli fossilfri. Bränd kalk står för en större andel av CO2-utsläppen från insatsråvaror (scope 3) vid ståltillverkning så det är viktigt att hitta lösningar för fossilfri tillverkning av bränd kalk. Tomas Hirsch, Director and Head of Energy & ETS, Group Technology på SSAB, berättar:

“Kalk är en viktig insats vid ståltillverkning och det är med stor glädje vi konstaterar att förutsättningarna ser goda ut och att vi därför, tillsammans med SaltX och SMA, kan ta nästa steg i samarbetet, där målsättningen är att undersöka möjligheterna att uppföra en elektrisk anläggning för kalktillverkning vid något av våra stålverk i Norden.”

Sedan slutet på november förra året har verksamhet pågått vid SaltX:s test- och forskningsanläggning (ECRC) i Hofors med två primära målsättningar; intrimning och tester av teknik och system samt att påbörja materialtester, SaltX:s Vd Carl-Johan Linér:

“Att vi nu fått positiva och verifierade resultat, bland annat från tester där SSAB varit involverat i utförandet, är av största vikt för oss. Jag ser stora möjligheter där min förhoppning är att vi tillsammans med SMA Mineral, kan uppföra anläggningar för SSAB:s räkning och på så sätt förstärka deras ledande position inom fossilfri ståltillverkning.”

Del två i förstudiearbetet har inletts och det slutgiltiga resultatet avseende lämplig plats för uppförandet av en ny anläggning förväntas vara klart under 2024.

För mer information:
Carl-Johan Linér, VD, +46 70 532 08 08
 cj.liner@saltxtechnology.com
 Tomas Hirsch, Director & Head of Energy and ETS, +46 70 535 63 91
 tomas.hirsch@ssab.com

Om SaltX:
SaltX är ett svenskt Greentech-bolag som utvecklar och marknadsför hållbar teknik som ska göra nytta för kunder, klimat och samhälle. Företaget bedriver verksamhet inom elektrifiering av utsläppsintensiva industrier såsom kalk- och cementindustrin. SaltX Technologys aktie är noterad på Nasdaq First North Premier Growth Market. För mer information, besök: www.saltxtechnology.com.

Om SSAB:
SSAB är ett Norden- och USA-baserat stålföretag som bygger en starkare, lättare och mer hållbar värld genom förädlade stålprodukter och tjänster. Tillsammans med våra partners har SSAB utvecklat SSAB Fossil-free™ steel och planerar att återuppfinna värdekedjan från gruvan till slutkunden, vilket i stort sett eliminerar koldioxidutsläpp från vår egen verksamhet. SSAB Zero™, ett till stor del koldioxidutsläppfritt stål baserat på återvunnet stål, stärker ytterligare SSAB:s ledande position och vårt heltäckande hållbara erbjudande oberoende av råvaran. SSAB har anställda i över 50 länder och produktionsanläggningar i Sverige, Finland och USA. SSAB är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och sekundärnoterat på Nasdaq Helsingfors. www.ssab.com

Om Electric Arc Calciner (EAC): 
EAC är en patentskyddad teknik för elektrisk kalcinering, en industriell process där material hettas upp till mycket höga temperaturer i syfte att förändra dess karaktär. Tekniken ersätter fossila bränslen med förnybar energi och separerar och isolerar den koldioxid som frigörs från materialet vid upphettningen vilket möjliggör en helt utsläppsfri tillverkningsprocess.

Om ZEQL:
ZEQL [sequel] är ett industriellt partnerskap för elektrifierad tillverkning av bränd kalk som samägs av SMA Mineral och SaltX Technology. Tillverkningsmetoden och fabrikskonceptet innefattar ny innovativ elektrifieringsteknik med tillhörande CO2-separering. Den första fabriken planeras att stå klar 2025. www.zeql.com
 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.