Villa Botvid i Tumba prisas för att ha byggt sitt eget äldreboende i pepparkaka

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

På äldreboendet Villa Botvid i Tumba har personal och boende arbetat tillsammans med det stora pepparkakshuset som föreställer deras eget äldreboende. Bygget belönas nu med vinsten i Pepparkakskampen 2021.

Det stora pepparkaksbygget är en exakt kopia av äldreboendet Villa Botvid i Tumba. Det är boende och personal som under några dagar tillsammans har bakat och byggt.

– Det är exakt som Villa Botvid ser ut, berättar Maria Westling, verksamhetschef Villa Botvid. Vi har till och med använt de ursprungliga ritningarna för att det ska bli så bra som möjligt.

Det är inte bara boende och personal som varit engagerade utan gensvaret från närstående till omsorgstagarna har varit stort. De har följt bygget på boendets instagramkonto och hejat på.

– Det är vår aktivitetsansvarige Matilda Karan som har haft ett jättedriv och fått med sig alla i arbetet. Det har varit jättekul för alla inblandade och vi är glada och stolta över priset.

Juryns motivering för valet av vinnare är:
”Ett pepparkaksbygge med imponerande detaljrikedom. Ett storskaligt bygge som porträtterar Villa Botvid på ett sätt som skänker glädje till såväl boende som närstående.”

Varje år förbereds julfirandet noggrant på äldreboendena i Sverige. Givetvis bakas det pepparkakor och tillverkas pepparkakshus. För att lyfta fram glädjen och kreativiteten när de boende och personalen bakar tillsammans har Vardaga utlyst Vardaga Pepparkakskampen.

Vinnaren utses av en jury som har haft medlemmarna:

  • Barbro Westerholm, Sveriges äldsta riksdagsledamot och profilerad i äldrefrågor.
  • Sébastian Boudet, bagare och konditor.
  • Ulla Tansen, VD Vardaga

Förutom vinnaren Villa Botvid delades tre hedersomnämnanden ut:

Hedersomnämnande för utseende: Villa Riksten, Tullinge

Här är Villa Rikstens pepparkaksbygge

”Ett bygge med vackra detaljer och dekorationer. Förutom att det lockar till sig både jultomten med sina renar och jultåget med godsaker så gläder det de boende.”

Hedersomnämnande för kreativitet: Vardaga Grönskogen, Sundbyberg

Här är Grönskogens pepparkaksbygge

Juryns motivering:

”Ett verkligt exempel på att tänka utanför boxen. Ett bygge som fokuserar på insidan med små detaljer som väcker minnen.”

Hedersomnämnande för bästa motivering till bygget: Vardaga Agaten, Göteborg

Här är Agatens pepparkaksbygge

Juryns motivering:

”Ett inkluderande bygge där alla kunnat delta efter sin egen förmåga. Ett bygge som med kända miljöer som skapar möjlighet till samtal och minnen. Kul också att Vardagas framväxt i Göteborg finns med.”

Presstjänst
Telefon: 010 33 00 501 
E-post: [email protected]

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga är en del i Ambea, ett av Nordens ledande omsorgsföretag med över 900 enheter i Sverige, Norge och Danmark. Bolaget grundades 1996, har huvudkontor i Solna och är noterat på NASDAQ i Stockholm. www.vardaga.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.