Connect with us

Marknadsnyheter

Volvo Cars bekräftar på nytt sina ambitioner för mitten av decenniet på kapitalmarknadsdag

Published

on

 

Volvo Cars bekräftade idag på nytt sina ambitioner för mitten av decenniet vid företagets första kapitalmarknadsdag i Stockholm, då företagsledningen gav aktieägare och analytiker en uppdatering av företagets framsteg att nå dessa ambitioner.

 

Under 2021 meddelade Volvo Cars sina strategiska ambitioner att bli en av de aktörer inom bilindustrin som snabbast ställer om, samt att bli ett helt elektriskt bilmärke år 2030. Man har också satt upp målet att forma framtidens mobilitet med höga ambitioner om hållbar tillväxt.

 

Under kapitalmarknadsdagen bekräftande företagets ledning återigen att företaget står fast vid, och är fortsatt fullt fokuserade på, att nå sina ambitioner för mitten av decenniet, trots de pågående makroekonomiska utmaningarna runt om i världen. Under dagen delade talarna med sig av strategiska insikter om hur Volvo Cars uppnår sina ambitioner. 

Dessa omfattar en ambition att sälja 1,2 miljoner bilar per år vid mitten av decenniet, med en 50-procentig andel helt eldrivna bilar, sälja hälften av alla bilar via onlinekanaler och uppnå en årlig EBIT på 8-10 procent. Volvo Cars är också på väg att sänka koldioxidutsläppen under livscykeln per bil med 40 procent jämfört med baslinjen 2018 och att vara förstahandsvalet som arbetsgivare.

 

Åhörarna i Kungsträdgården i centrala Stockholm fick också en chans att se den helt nya Volvo EX90, företagets nya helelektriska flaggskepps-SUV. Volvo EX90 är den första i en familj av nya helelektriska Volvomodeller, då företaget har som mål att lansera en ny modell varje år under de kommande åren.

 

”Vi har en av branschens mest ambitiösa elektrifieringsplaner”, säger Jim Rowan, VD för Volvo Cars. ”I slutet av detta årtionde är vår ambition att endast sälja helt elektriska bilar. Volvo EX90 är inte bara vår första SUV som är född elektrisk, den markerar också starten på en intensiv omdaningsfas där vi under de kommande åren kommer att lansera en ny helt elektrisk bil per år, som drivs av avancerad teknik och förbättrad uppkoppling. Vi är stolta och tacksamma för det stöd vi har fått från våra investerare hittills och ser fram emot den fortsatta resan framåt.”

 

Agenda och sammanfattning av kapitalmarknadsdagen

 

Efter en introduktion och presentation av nya Volvo EX90 av Volvo Cars VD Jim Rowan presenterade Robin Page, Head of Global Design & UX, designen och användarupplevelsen i den nya generationen av helelektriska Volvo-bilar.

 

Mjukvara och Core Computing

 

En översikt över hur vi utvecklar och kontrollerar mjukvara som vi ser som värdehöjande för våra kunder. Detta blir i allt högre grad ett särskiljande element för framtida mobilitet och definierar kundupplevelsen, liksom potentialen för prenumerationsbaserade uppgraderingar. Mjukvara möjliggör en ökning av säkerheten till en ny nivå eftersom den är nyckeln till bilens rörelse och framdrift samt sikt och uppfattning. Här förklarar Volvo Cars hur strategin att kombinera intern mjukvaruutveckling med utvalda strategiska partnerskap hjälper Volvo Cars att kontrollera värdekedjan och minska tiden till marknadsintroduktion. Här beskrivs resonemanget bakom införandet av högpresterande kärndatorer, hur den skiljer sig från distribuerad datakraft och den stora säkerhetsförbättring som core computing möjliggör. Under presentationen ger vi mer klarhet om vilka typer av mjukvaruutveckling som Volvo Cars kommer att göra internt och var företaget kommer att förlita sig mer på partners och leverantörer.

Presentation av Sanela Ibrovic, Head of Connected Experience, och Elsa Eugensson, Senior Program Manager Autonomous Drive & Advanced Driver Assistance Systems.

Elektrifiering

 

I den här sessionen delar Volvo Cars med sig av mer detaljerade uppgifter om sin elektrifieringsstrategi och hur den genomförs. Nya Volvo EX90 är en viktig milstolpe i denna omvandling. Under den här sessionen presenterar Volvo Cars cellproduktstrategin och hur Volvo Cars möjliggör vertikal integration med innovativa tillverkningsprocesser. Bakom detta ligger en grundlig strategi genom effektiv anskaffning av batterier, e-motorer och växelriktare. Dessutom ökar Volvo Cars sin kapacitet genom att bygga upp en motståndskraftig, internt utvecklad batteriproduktion tillsammans med Northvolt och genom att etablera en e-motorlinje vid Volvo Cars Skövde-fabrik, som kompletterar Tier 1-leverantörerna. På lång sikt kommer detta att få elbilar, som för närvarande är dyrare, att bli i paritet med bilar med förbränningsmotorer.

 

Presentation av Kerstin Enochsson, Head of Procurement and Supply Chain och Erik Severinson, Head of Programme Management and Strategy. 

 

 

Hållbarhet

Eftersom bilindustrin är en del av problemet med klimatförändringarna är det Volvo Cars ansvar att omvandla och vara en del av lösningen. Därför är hållbarhet nyckeln till företagets framtida framgång och central för dess strategi och ambitioner. Under denna session delar företaget med sig av en uppdatering av framstegen att nå de ambitiösa ambitionerna för hållbarhet till mitten av decenniet, inklusive en 40-procentig minskning av de totala koldioxidutsläppen per bil och en ambitiös cirkulär agenda. Viktiga nyckeltal för nya Volvo EX90 presenteras tillsammans med hur Volvo Cars förbättrar sin verksamhet och leveranskedja.

Presentation av Henrik Green, Head of Advanced Technologies & Sustainability och Anders Kärrberg, Head of Global Sustainability 

 

Kommersiell förmåga

En översikt över den globala kommersiella strategin för att driva tillväxten mot Volvo Cars ambitioner om 1,2 miljoner sålda bilar till mitten av decenniet, och hur den genomförs. Drivkraften för tillväxt bygger på att vara dubbelriktat disruptiva inom elektrifiering och digitaliseringens kraft att skapa en bättre konsumentupplevelse. I kombination med ett stärkt varumärke möjliggör detta en stark prissättningsförmåga. Under sessionen ger Volvo Cars mer detaljerade uppgifter om omnikanal-upplägget, som möjliggör direkt och konstant engagemang med kunderna och som är skräddarsytt för varje försäljningsregion. Företaget presenterade också sin initiala plan för att i mitten av nästa år vända den brittiska marknaden till att vara direkt inriktad på konsumenten med hjälp av starka digitala lösningar. Detaljerna kring hur den kommersiella omvandlingen kommer att bidra till Volvo Cars ambition att i mitten av decenniet nå 8-10 procents EBIT-marginaler redovisades också under denna session.

 

Presentation av Björn Annwall, Chief Commercial Officer och Vice VD. 

 

 

Finansiell information

 

Förvandlingsresan kräver en stark finansiell ställning och en genomtänkt kapitalallokering. Under detta avsnitt presenterade Volvo Cars sin strategi för att kombinera lönsamhet med ambitiösa strategiska ambitioner och tillväxtmål. Dessutom presenterades detaljerna kring finansieringen av ökad produktionskapacitet och vertikal integration.

 

Presentation av Johan Ekdahl, Chief Financial Officer. 

 

 

Allt material som presenterades under kapitalmarknadsdagen finns här.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Volvo Cars Media Relations
+46 31-59 65 25
media@volvocars.com

Volvo Cars Investor Relations
John Hernander
+46 31-793 94 00
investors@volvocars.com

——————————-

Volvo Cars 2021

För 2021 redovisade Volvo Car Group en rörelsevinst på 20.3 miljarder kr. Intäkterna under perioden uppgick till 282.0 miljarder kr, medan den globala försäljningen uppgick till 698,700 bilar.

Om Volvo Car Group

Volvo Cars grundades 1927. I dag är Volvo Cars ett av de mest välkända och ansedda bilmärkena i världen med en försäljning till kunder i mer än 100 länder. Volvo Cars är listat på Nasdaq Stockholmsbörsen, där aktien handlas under tickern ”VOLCAR B”.

Volvo Cars strävar efter att ge kunderna frihet att färdas på ett personligt, hållbart och säkert sätt. Detta speglas i företagets ambition att bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030 och i dess åtagande att kontinuerligt minska sitt koldioxidavtryck, med ambitionen att vara ett klimatneutralt företag 2040.

I december 2021 hade Volvo Cars cirka 41 000 heltidsanställda medarbetare. Volvo Cars huvudkontor och produktutvecklings-, marknadsförings- och administrationsavdelningar finns huvudsakligen i Göteborg. Volvo Cars produktionsanläggningar finns i Göteborg, Gent (Belgien), South Carolina (USA), Chengdu, Daqing och Taizhou (Kina). Företaget har även designcentra i Göteborg, Camarillo (USA) och Shanghai (Kina).

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

RaySearch fördjupar samarbetet med P-Cure

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (publ) är glada att meddela att samarbetet med P-Cure fördjupas. Syftet är att effektivisera arbetsflödet i P-Cures protonbehandlingssystem genom integration med RaySearchs system RayStation®* och RayCare®*.

Det utökade samarbetet kommer att göra det möjligt för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att använda RayStation och RayCare i en sömlöst integrerad miljö. P-Cures system är ett protonsystem utan gantry, med patienten i sittande postion, utformat för att passa in i vanliga bunkrar för linjäracceleratorer. Systemet har nyligen godkänts av FDA och används kliniskt av Hadassah Medical Center i Jerusalem – den enda protonanläggningen i Mellanöstern – för att behandla cancer i CNS, huvud och hals, bröst och bukspottkörteln.

Partnerskapet är en fortsättning på det befintliga samarbetet, vilket redan resulterat i en integration av RayStation i en studie genomförd vid P-Cures utvecklingscenter som drivs kliniskt av Hadassah Medical Center.

Partnerskapet kommer att möjliggöra för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att också dra nytta av automatiseringen och arbetsflödesstödet i RayCare samt funktioner för adaptiv strålbehandling i RaySearchs system.

Dr. Michael Marash, vd, P-Cure: ”Vårt partnerskap med RaySearch, världsledande inom dosplanering, kommer att spela en viktig roll i våra banbrytande insatser för att kunna erbjuda fördelarna med protonbehandling till en betydligt större, global patientpopulation. Jag är glad att vi nu har tagit vårt partnerskap till nästa nivå och jag tror att våra kombinerade teknologier har mycket stor potential.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Vi är stolta över att samarbeta med ett företag som spelar en avgörande roll i en ny era inom protonbehandling. P-Cure är en pioinjär i utvecklingen av upprätt strålbehandling och möjligheten att erbjuda ett protonsystem som kan integreras i befintliga linjäracceleratorsrum har stor potential att expandera protonbehandling.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om P-Cure 
P-Cure Ltd., ett företag med bas i Israel, utvecklar och levererar den mest kompakta lösningen för protonbehandling, riktad behandling av cancer med strålning. Sedan år 2007 har P-Cure utvecklat en omfattande protonbehandlingslösning med fokus på patienten, med både kliniska och ekonomiska fördelar. P-Cures mission är att erbjuda protonbehandling med ökad behandlingsprecision, förbättrade kliniska resultat och utökade behandlingsalternativ. Genom att avsevärt minska kapital- och driftskostnader utökar P-Cure tillgängligheten av protonbehandling för alla cancerbehandlingsinrättningar och nya anläggningsutvecklare över hela världen. P-Cures åtagande är att alltid sätta patienten i första rummet. För mer information: p-cure.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 900 kliniker i över 40 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

Om RayCare
RayCare®* onkologiinformationssystem (OIS) är utformat som ett stöd för alla de komplexa logistiska utmaningar som uppstår på moderna cancerkliniker. RayCare är nära integrerat med RayStation och ger en smidig tillgång till alla de kraftfulla planeringsverktyg som finns i RayStation och RayCommand. Systemet koordinerar effektivt de olika aktiviteterna inom strålbehandling och erbjuder avancerade funktioner för automatisering av det kliniska arbetsflödet och adaptiv strålbehandling. RayCare möter klinikernas krav på ett mer användarvänligt och arbetsflödesfokuserat informationssystem som stödjer framtidens cancervård.

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Blick Global Group AB (Publ) skriver ned goodwilltillgångar som ett led i den strategiska översynen.

Published

on

By

Som ett resultat av den tidigare kommunicerade strategiska översynen av bolagets verksamheter har styrelsen idag fattat beslut om att skriva ned bolagets tillgångar i Goodwill.

Efter försäljning av Spelstudion, OMI samt inkråmet och plattformen i Wiget Group AB och tidigare gjorda nedskrivningar (Q2) av osäkra kundfordringar i Brand Legends International AB, skriver nu bolaget ned Goodwill tillgångar om totalt  81 566 260 kr. Goodwill värderas med det, i utgången av årets tredje kvartal till, 10 752 945 kr.

-Styrelsen-

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Ahlberg, VD

E-post: erik@blickglobal.com

Telefon:+46 72 503 35 35

Denna information är sådan information som Blick Global Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-10-01.

Om Blick Global Group AB (publ):

Blick Global är en bolagsgrupp som idag innefattas av två helägda dotterbolag, Blick Wi AB och Brand Legends International AB. Bolagets nuvarande affärsområden återfinns inom digital marknadsföring respektive organisk sökoptimering. Fokus för koncernen är att utveckla sina affärer på bästa sätt för våra aktieägare.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Fiskarskoncernen har slutfört förvärvet av Georg Jensen

Published

on

By

Fiskars Oyj Abp
Pressmeddelande
1.10.2023 kl. 11.15 EEST

Fiskarskoncernen har slutfört förvärvet av Georg Jensen

Fiskarskoncernen har idag, den 1 oktober 2023 slutfört förvärvet av det välrenommerade danska lyxlivsstilsvarumärket Georg Jensen genom att förvärva 100 % av aktierna i Georg Jensen Investment APS. Fiskarskoncernen meddelade om förvärvet den 14 september 2023.  

Köpeskillingen var 155 miljoner euro[1] (165 miljoner USD) på en kontantfri och skuldfri basis (enterprise value), med förbehåll för justering efter avslut på basis av rörelsekapitalnivån samt kassa och skulder i den förvärvade verksamheten vid avslutningsdagen. Förvärvets enterprise value (EV) motsvaras av en EV/EBITDA (rullande 12 månader) multipel om 9.5x på fristående basis och 4.7x med förväntade kostnadssynergier på cirka 18 miljoner euro beaktade och netto av integrationskostnader. Transaktionen finansierades med lån.

Fiskarskoncernen kommer att konsolidera Georg Jensen i sin finansiella rapportering, under verksamhetsenheten Vita, fr.o.m. den 1 oktober 2023. Fiskarskoncernens nuvarande prognos för 2023, som publicerades den 5 juli 2023, beaktar inte transaktionens inverkan på bolagets jämförbara EBIT för 2023. Fiskarskoncernen genomför en översyn av Georg Jensens redovisningsprinciper och kommer att färdigställa förvärvsallokeringen nu när transaktionen är slutförd. Eventuell inverkan på Fiskarskoncernens prognos för 2023 kommer att meddelas så snart en välgrundad uppskattning kan göras. Fiskarskoncernen förväntar sig dock att förvärvsallokeringen kommer att ha en negativ inverkan på nuvarande prognos.

FISKARS OYJ ABP

Nathalie Ahlström
Verkställande direktör

För ytterligare information:
Mediekontakter: Medierelationer, press@fiskars.com, tfn +358 40 553 3151
Investerare- och analytikerkontakter: Essi Lipponen, investerarrelationsdirektör, tfn +358 40 829 1192

Kort om Fiskars Group

Fiskars Group (FSKRS, Nasdaq Helsinki) är ett globalt hem för designdrivna varumärken för inomhus- och utomhusbruk. Våra varumärken är bl.a. Fiskars, Gerber, Iittala, Royal Copenhagen, Moomin Arabia, Waterford och Wedgwood. Våra varumärken finns tillgängliga i över 100 länder och vi har cirka 350 egna butiker. Vi har nästan 7 000 medarbetare och 2022 uppgick vår omsättning till 1,2 miljarder euro.

Vi är enade bakom vårt gemensamma syfte: att göra vardagen extraordinär genom nyskapande design. Sedan 1649 har vi designat tidlösa, funktionella och vackra produkter, samtidigt som vi driver innovation och hållbar tillväxt.

Läs mera: fiskarsgroup.com/sv

[1] I detta meddelande har enterprice value (EV) 165 miljoner USD konverterats till euro baserat på USD/EUR på 1,0647, som var kursen den 22 september 2023. Förändringar baserade på valutafluktuationer var säkrade.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.