WWF och Doconomy i samarbete för mer hållbar konsumtion

| 26 april, 2021 | 0 kommentarer

Nu ingår WWF och fintechbolaget Doconomy ett treårigt samarbete för att vägleda människor mot en mer hållbar livsstil. Genom att kombinera Doconomys digitala verktyg med WWFs kunskap om klimat och naturvård ska konsumenter få större insikt om sin påverkan och inspireras till mer miljösmarta val, direkt i sina telefoner.


Bild: Benjamin Brunner, Unsplash

Dagens ohållbara produktion och konsumtion sätter ett stort tryck på vår planet och spär på både klimatkris och förlust av biologisk mångfald. Enbart i Sverige konsumerar vi i genomsnitt som om vi har ungefär fyra planeter.

Som konsument är det ofta svårt och krångligt att få grepp om sin individuella miljöpåverkan och hur den kan minskas. Genom partnerskapet med Doconomy vill vi ändra på det.  Ambitionen är att få miljontals människor att ställa om, till en början i Sverige och på sikt även internationellt, säger Erika Sundell, biträdande avdelningschef Näringsliv och Finans på WWF Sverige.  

I partnerskapet bidrar WWF med kunskap kring klimat- och naturvårdsfrågor och en lång erfarenhet av att påverka olika samhällsgrupper i en mer hållbar riktning. Doconomy har beräkningsmodeller, verktyg och plattformar som når miljontals användare av finansiella tjänster via telefonen, i dagsläget både i Europa och USA. Genom samarbetet ska även WWFs egna verktyg och kampanjer stärkas upp med beteendeinsikter och data.  

För Doconomy har ett partnerskap med WWF länge stått högt på vår önskelista. WWFs djupgående erfarenhet och expertis i kombination med Doconomys globala räckvidd och strävan att med hjälp av innovation aktivera konsumenter är en perfekt matchning för att snabba på omställningen till en mer hållbar utveckling, säger Mathias Wikström, grundare och VD Doconomy.  

Samarbetet ska till en början fokusera på produkters och tjänsters klimatpåverkan. Ambitionen på sikt är att även inkludera områden som vatten och biologisk mångfald. 

Läs mer: https://www.wwf.se/foretag/samarbeten/doconomy/

Om Doconomy

Doconomy grundades i Sverige 2018 och tillhandahåller digitala lösningar för att spåra och mäta koldioxidavtrycket. Företaget använder innovation, data och design för att stödja konsumenter att göra välinformerade val, som i sin tur främjar mer hållbar konsumtion. https://doconomy.com/

Om WWF

WWF är en oberoende och partipolitiskt obunden miljö- och naturvårdsorganisation som bildades 1961. WWF arbetar för att hejda förstörelsen av jordens naturliga livsmiljöer och skapa en framtid där människor lever i harmoni med naturen. https://www.wwf.se/

För mer information, kontakta:

WWF: Erika Reje, pressekreterare, [email protected], +46 765 45 40 00

Doconomy: Masse Benesch, Head of Communications, [email protected]   +46 733 14 14 34

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *