Connect with us

Marknadsnyheter

Zaplox öppnar dörrar för hotellbranschen

Published

on

ti, feb 27, 2018 08:05 CET

Rapport publicerad den 27 februari, 2018

Sammanfattning av bokslutskommunikén 2017 för koncernen.

Fjärde kvartalet (2017-10-01 – 2017-12-31)

• Nettoomsättningen uppgick till 729 (749) KSEK.

• Resultat efter finansiella poster uppgick till -8 568 (-25 715) KSEK.

• Resultat per aktie* uppgick till -0,36 (-1,64) SEK.

Helårsperioden (2017-01-01 – 2017-12-31)

Nettoomsättningen uppgick till 3 240 (2 091) KSEK.

• Resultatet före skatt uppgick till -19 671 (-34 685) KSEK.

• Resultatet per aktie* uppgick till -0,83 (-2,22) SEK.

• Soliditeten** uppgick per den 31 december 2017 till 83 % (73 %).

* Resultat per aktie: Periodens resultat dividerat med 23 835 764 aktier. Bolaget har 23 835 764 aktier registrerade per 2017-12-31. Vid samma period föregående år hade Bolaget 15 635 764 aktier. Någon effekt av utestående teckningsoptioner beaktas ej då en utspädningseffekt från utestående teckningsoptioner skulle förbättra resultatet per aktie. 
** Soliditet: Eget kapital dividerat med totalt kapital.
Belopp inom parentes: Jämförande period föregående år.

Väsentliga händelser under 2017

  •  Zaplox noterades på Nasdaq Stockholm First North den 8 juni 2017.
  •  Avtal med Arlo Hotels – två uppmärksammade boutique-hotell i New York med 581 rum. Lösningen implementeras med ASSA ABLOY Hospitality (lås), Oracle (Property Management System – PMS) och en amerikansk samarbetspartner inom hotellösningar – Alice.
  •  One Palm Apartments i Sarasota, Florida, har tagit Zaplox lösning i drift på sin anläggning med ca 150 andelslägenheter. Anläggningen ingår i Ram Partners LLC., med ca 32 000 lägenheter. Samarbetspartner är ASSA ABLOY Hospitality (lås).
  •  Inledande avtal med Meliá, världens sjuttonde största hotellkedja med ca 96 000 rum. Efter godkänd installation i deras testmiljö, lades en order på Zaplox SDK-lösning (Software Development Kit) på ett hotell. Samarbetspartners är ASSA ABLOY Hospitality och Salto Systems (lås), samt Oracle och Sihot (PMS).
  •  Bo-Göran Jaxelius tillträdde tjänsten som CFO under september 2017 på heltid. Bo-Göran Jaxelius har bland annat en bakgrund som finanschef på Precise Biometrics och mångårig erfarenhet från andra mjukvarubolag såsom IIOX, Scalado och Decuma som finanschef och VD.
  •  Zaplox har skrivit ett utvidgat avtal med SkiStar AB, som varit kund sedan Zaplox första lösning lanserades 2011. Avtalet innebär att SkiStar uppgraderar och kommer att implementera Zaplox nya SDK-lösning (Software Development Kit). Avtalet löper på initialt tre år med möjlighet till förlängning.
  •  Chris Clement har anställts som Vice President Sales, North America. Chris Clement har en omfattande erfarenhet inom den nordamerikanska hotellindustrin från flera av världens största hotellkedjor, och har även en bakgrund inom mjukvarulösningar för hotell. Med denna anställning ökar Zaplox närvaron i USA, som är en prioriterad marknad eftersom flera stora hotellkedjor har sin bas där.
  •  Eric Michélsen tillträdde tjänsten som CTO under december 2017. Han har bland annat en bakgrund från ASSA ABLOY Hospitality som CTO. Eric har utöver en gedigen kunskap om hotellmarknaden även mångårig erfarenhet av införande av mjukvarulösningar.
  •  Pernilla Brodd tillträdde tjänsten som CMO under december 2017. Pernilla Brodd kommer närmast från inRiver PIM som global marknadschef. Pernilla har en lång och gedigen erfarenhet av varumärkes- och strategiarbete för expansiv tillväxt och försäljning från ett flertal mjukvarubolag.

Övriga händelser under fjärde kvartalet 2017

  •  Under 2017 inledde Zaplox samarbetet med Expedia och Hotels.com och vid Expedias årliga partnerevenemang i Las Vegas i december 2017 presenterades de Zaplox mobila nyckel i en live-demo inför 5 000 utvalda representanter från Expedias partnerhotell.
  •  Avtal tecknades i januari 2018 med det amerikanska snabbväxande teknikbolaget Porter Sail som har ca 200 boutique- och lyxhotell på 60 orter i Europa och USA anslutna till sin concierge-app. Porter Sail erbjuder en tjänst där hotell kan kommunicera sitt serviceutbud och aktiviteter till sina gäster. Avtalet innebär att Porter Sail kan erbjuda även mobil in- och utcheckning samt mobila nycklar med hjälp av Zaplox tjänsteplattform.

VD Magnus Friberg kommentar:

Fjärde kvartalet 2017 har karakteriserats av ett fortsatt arbete med att utveckla existerande kundrelationer och att fullgöra pågående pilotprojekt. Till detta kan läggas det fortsatta arbetet att generera nya kundavtal samt att bygga nya partnerskap i branschen. Zaplox befinner sig i en stark position där bolaget kan spela en viktig roll på den händelserika och expansiva hotellmarknaden, som hittills har präglats av konservatism. Branschen förändras dock i och med att den digitala tekniken nu gör sitt intåg och ändrar branschlogiken i grunden. När vi nu lägger 2017 till handlingarna och fokuserar på 2018 ser vi ljust på framtiden. Vi har rätt produkterbjudande i en växande marknad. Med stöd i en stark position på marknaden har vi därför höga ambitioner och högt ställda mål för att vara drivande i de förändringar som hotellnäringen står inför.

För fullständig bokslutskommuniké, se Zaplox hemsida (www.zaplox.com) alternativt bifogad fil. 

Certified Adviser 
Sedermera Fondkommission är utsedd till Certified Adviser för Zaplox.

Denna information är sådan information som Zaplox AB är skyldigt att offentliggöra enligt lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 27 februari 2018.

För mer information om Zaplox, vänligen kontakta:

Magnus Friberg, VD

E-mail: magnus.friberg@zaplox.com 

Tel: +46706580760

Alternativt: ir@zaplox.com 

Om Zaplox: Marknadsinnovatör inom mobila nyckeltjänster för den globala hotellmarknaden, en marknad som omsätter ca 450 miljarder dollar årligen*. Zaplox arbetar över hela världen och erbjuder en nyckelfärdig plattform som inkluderar en mobil nyckelapp eller ett Zaplox SDK för att hantera gästens hotellvistelse. Med hjälp av mobil teknologi erbjuder Zaplox ett ökat värde genom att hotellen får ett bättre sätt att göra in- och utcheckning, samt kan distribuera mobila nycklar för hotellrummen direkt till gästernas mobiltelefoner. Systemet sparar tid och kostnader och ger hotellet en direkt kommunikationskanal med gästen och möjlighet att generera ytterligare intäkter.Zaplox fungerar på alla större smartphone-plattformar, kan stödja lås och hotellsystem, och ersätta eller samexistera med nyckelkort, kodlås och fysiska nycklar. Zaplox system har varit i kommersiellt bruk sedan 2011 i leveransen av mer än 1,5 miljoner gästnätter. Zaplox grundades 2010 på Ideon Science Park Lund, Sverige, och har kontor i Europa och USA. Zaplox aktie är noterad på Nasdaq Stockholm First North. Sedermera Fondkommission är utsedd till Certified Adviser för Zaplox.
*Statista.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ryds Bilglas utökar verksamheten med ytterligare ett förvärv av en skadeverkstad i Varberg

Published

on

By

Ryds Bilglas, Sveriges ledande aktör inom reparation och byte av bilglas, har genom sitt helägda dotterbolag Sveaplans Bil Plåt och Lack AB tecknat avtal om att förvärva Sällstorps Plåt & Lack AB i Varberg. Förvärvet slutförs under februari.

Ryds Bilglas förstärker sitt nätverk av skadeverkstäder och gör sitt tionde förvärv inom skadeverkstadsbranschen i Sverige. Förvärvet av Autoklinik i Malmö AB markerade Ryds Bilglas inträde till branschen för plåt och lack och bolaget har sedan dess utökat sin närvaro på marknaden med ytterligare åtta skadeverkstäder i Stockholm, Visby, Malmö, Örebro, Eskilstuna, Staffanstorp och Vellinge. Nu förstärker Ryds Bilglas verkstadsnätverket ytterligare genom att förvärva Sällstorps Plåt & Lack i Varberg.

Sällstorps Plåt & Lack har varit en av de marknadsledande skadeverkstäderna i Halland i över 16 år. ”Sällstorps Plåt & Lack har en stark position i Varberg, och förvärvet möjliggör att vi kan hjälpa ännu fler kunder inom plåt- och lackskador i både Västra Götalands och Hallands län. Vi är stolta över att välkomna ett bolag med gedigen erfarenhet och expertis inom skadeverkstadsbranschen. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med Andreas och hans team som nu blir en del av Ryds Bilglas.”, säger Gustav Wingstrand, Car Collision Manager på Cary Group.

Sällstorps Plåt & Lack är en så kallad allbilsverkstad i Varberg vilket innebär att de tar emot bilar oavsett märke. Bolaget startades som en lackeringsverkstad 2008 och har genom åren vuxit till en välkänd skadeverkstad i Hallandsområdet. Sedan 2021 har bolaget ägts och drivits av Andreas Karlberg och har idag 15 anställda i sina moderna lokaler i Varberg Nord.

 

 

Om Ryds Bilglas
Ryds Bilglas är en ledande aktör inom reparation och byte av bilglas och finns nära kunden med över 170 verkstäder i Sverige. Företaget grundades 1947 och är idag en del av koncernen Cary Group. För mer information besök gärna www.rydsbilglas.se

 

 

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nu åker Sverige till månen – historisk uppskjutning den 15 januari

Published

on

By

Onsdag 15 januari kl. 07:11 svensk tid skrivs historia när det svenska Månhuset lyfter från Kennedy Space Center i Florida. Efter fyra månaders resa genom rymden kommer det ikoniska röda huset med vita knutar att landa och bli den första byggnaden på månens yta. ”Det tog bara 25 år,” konstaterar konstnären Mikael Genberg, som följer uppskjutningen på plats.

moonhouse stor.pngPressmeddelande 2025-01-09

Uppskjutningen av Månhuset sker genom samarbete med japanska ispace och deras månrover TENACIOUS och månlandare RESILIENCE. Uppskjutningen livstreamas vid den aktuella tidpunkten på ispace hemsida: www.ispace-inc.com. Klockor som visar nedräkningen till ”take off” från Florida har placerats ut på allmänna platser runt om i Tokyo.

Visionen om Månhuset har redan färdats runt i världen genom Mikael Genbergs konstnärskap – högt upp i trädtoppar, i havets djup och ut i rymden till internationella rymdstationen med Sveriges första astronaut, Christer Fuglesang, som följeslagare. Nu har turen kommit till månen.

– Månhuset är ett fantastiskt projekt, vi är oerhört glada att vi får vara en del av att slutligen förverkliga det. Konstverkets vision smälter samman med vår egen; att utvidga vår planet och framtid, och förlänga det mänskliga livets sfär till rymden, säger Julien-Alexandre Lamamy, vd ispace Europe.

The Moonhouse and TENACIOUS.jpg

Se filmen från ispace här: Månhuset tillsammans med månrovern TENACIOUS och månlandaren RESILIENCE.

Flera tekniska utmaningar har övervunnits
Efter den fyra månader långa rymdresan i landarens lastutrymme, säkrad på fronten av rovern, placeras Månhuset ut på ett solbelyst område på månens norra halvklot. Placeringen av konstverket är noggrant utvald. Ett gediget arbete har gjorts för att förbereda huskonstruktionen för färden. Varje teknisk utmaning har tagits an med förhållningssättet att allt är möjligt – precis det Månhuset har handlat om från början.

– Erfarna ingenjörer har under de senaste två åren arbetat med Månhusets tekniska konstruktion. Huskroppen har genomgått omfattande stöt- och vibrationstester för att säkerställa att den klarar alla de påfrestningar och utmaningar som väntar under färden till månen och för att överleva intakt i sitt nya klimat. Vi har även gjort funktionella tester vid flera tillfällen för att simulera husets landning på månens yta, säger Emil Vinterhav, ansvarig för Månhusets tekniska team

– Enbart att hitta en hållbar röd färg till huset är en berättelse i sig. Saker i rymden är vita som astronautdräkter, guldfärgade som James Webb-teleskopet eller möjligtvis svarta. Till slut lyckades vi mot all förmodan identifiera en färg som uppfyllde alla hårda krav som följer med rymdverksamhet, fortsätter Emil Vinterhav.

Cirkeln sluts efter 25 år
Svenska Månhuset är en spektakulär berättelse om en 25 år lång ambition att placera ett rött hus med vita knutar på månens yta. Idén väcktes när Mikael Genberg år 1999 läste en artikel om att Sverige skulle bygga den första europeiska månsonden. Uppsändningen av huset har föregåtts av ett outtröttligt ideellt arbete och engagemang under två och ett halvt decennium. Nu förverkligas drömmen till slut tack vare ett 100-tal privatpersoner primärt från konstvärlden, rymdindustrin, näringslivet och idrottsvärlden som de senaste åren bidragit med expertis och resurser som har gett Månhuset ny skjuts. Som medskapare är de alla en del av ett storslaget äventyr. 

Få lämnas oberörda av Månhuset. Många tankar och sinnen har genom åren väckts om vad konstverket är och vad det betyder för personer som har inspirerats av det.

– Kanske kan det första huset på månen vara en symbol för livets eviga strävan att överleva och utvecklas, förflytta det mänskliga medvetandet och vara ett öga mot jorden. Är inte ett hus på månen exakt vad världen behöver just nu, frågar sig Mikael Genberg.

Klicka på länken för att se Mikael Genberg berätta om Månhuset: Månhuset av Mikael Genberg

För mer information vänligen kontakta:
Mikael Genberg, konstnär
E-post: info@mikaelgenberg.com, telefon: + 46 70 775 5393 

Emil Vinterhav, ansvarig Månhusets tekniska team
E-post: emil.vinterhav@themoonhouse.se, telefon: +46 70 555 1869 

Hans Elis Johansson, kommunikationsansvarig Månhuset
E-post: hans.elis@themoonhouse.se telefon: +46 70 513 6035

Julien-Alexandre Lamamy, VD ispace Europe
E-post: j-lamamy@ispace-inc.com, telefon: +352 621 239 733

För fler pressbilder och rörligt material: www.themoonhouse.com

Om konstverket Månhuset:

Månhuset blir det första platsspecifika konstverket på månen och skapas i det ögonblick huset placeras på vår närmaste himlakropp. Månen har i alla tider stimulerat människans fantasi med sin kalla skönhet och vetskapen att det står ett rött hus med vita knutar mitt i den ”magnifika ödsligheten”, som en av de första månfararna uttryckte det, har potentialen att förflytta det mänskliga medvetandet genom bilden av jordens obetydliga storslagenhet. Oavsett vilka tankar och känslor månhuset genererar hos var och en av oss så lämnar det ingen oberörd. För mer information om Månhuset besök: www.themoonhouse.com.

 

Om Mikael Genberg:

Konstnären Mikael Genberg är bosatt i Västerås och Virsbo, Sverige, och har alltid utforskat människans liv, perspektiv och boendemiljöer. Genbergs signum är att använda det svenska, klassiskt röda huset med vita knutar och placera det på ovanliga platser som trädtoppar, på vattnet, under vattnet, på Globens tak och till och med i rymden. Alltid med drömmen att en dag nå månen.

Mikael Genberg.jpeg
Om ispace:

ispace specialiserar sig på att designa och bygga månlandare och rovers. Företagets syfte är att förlänga det mänskliga livets sfär till rymden och skapa en hållbar värld genom att tillhandahålla högfrekventa och kostnadseffektiva transporttjänster till månen. ispace har verksamheter i Japan, Luxemburg och USA med mer än 300 anställda. För mer information, besök: www.ispace-inc.com.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Liten antikropp ger brett skydd mot influensa

Published

on

By

Forskare vid Göteborgs universitet har tillsammans med kinesiska kollegor hittat en antikroppsliknande molekyl som kan skydda mot flera olika influensavirus hos möss. Upptäckten kan bidra till både nya behandlingar och utvecklingen av bredare influensavaccin. 

– Vi har identifierat en liten molekyl som binder till virusets ytprotein och förhindrar infektion. Det rör sig om en så kallad nanokropp som vi kallade E10. Den skyddar möss från flera olika influensastammar inklusive de som orsakar årliga epidemier, säger Davide Angeletti, universitetslektor i immunologi på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet och studiens seniora författare.

Effekt mot flera influensatyper

Molekylen binder till en del av virusets ytprotein som är gemensam för flera influensatyper, inklusive fågelinfluensan H7N9 och vanliga mänskliga influensavirus som H1N1 och H3N2. När möss behandlades med molekylen kunde de motstå infektion. En vaccination som baserades på samma bindningsområde gav också ett ganska bra skydd.

– Det är ovanligt att hitta en molekyl som kan skydda mot så många olika influensavirus. Vi har dessutom sett att virus som försöker mutera för att undvika molekylen förlorar sin förmåga att växa effektivt vilket är en stor fördel, säger Davide Angeletti.

Även om resultaten är lovande är det fortfarande långt kvar innan upptäckten kan omsättas i en behandling eller ett vaccin. Före lansering måste behandlingen testas på fler djurmodeller och därefter i kliniska prövningar för att visa att den är säker och effektiv. 

Ett globalt hälsoproblem

Influensa är ett ihållande hot mot den globala folkhälsan. Dessa virusinfektioner orsakar säsongsbundna epidemier som årligen leder till hundratusentals dödsfall världen över. Upptäckten kan bidra till ett skydd under aktiva infektioner och dessutom bana väg för vacciner som omfattar flera varianter av influensa.

Arbetet har genomförts i samarbete mellan forskare i Sverige och Kina, och dess resultat publiceras i tidskriften Nature Communications. Förstaförfattaren Zhao-Shan Chen, doktorand från Kina, isolerade molekylen E10 från djuret alpacka. Detta gjordes i professor Qiyun Zhus laboratorium vid Kinas jordbruksakademi. Chen fortsatte sedan sina studier i Davide Angelettis laboratorium vid Göteborgs universitet där molekylernas skyddseffekt testades mot olika influensavirus.

Studie: Influenza A Virus H7 nanobody recognizes a conserved immunodominant epitope on hemagglutinin head and confers heterosubtypic protection, https://doi.org/10.1038/s41467-024-55193-y

Expertkontakter

Davide Angeletti, universitetslektor på Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, tel. 0762 74 48 94, e-post davide.angeletti@gu.se

Zhao-Shan Chen, doktorand, Kinas jordbruksakademi, Kina, e-post zhaoshan.chen@gu.se – engelska

Qiyun Zhu, Professor, Kinas jordbruksakademi, Kina, e-post zhuqiyun@caas.cn – engelska

Presskontakt: Elin Lindström, tel. 0766 18 30 37, e-post press@sahlgrenska.gu.se

Pressbilder: Davide Angeletti (foto: Johan Wingborg) och Zhao-Shan Chen (foto: privat)

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.