Den långa vandringen – och världsrekordförsök

| 1 augusti, 2022 | 0 kommentarer

I samband med Friluftslivets År 2021, och projektet Luften är fri, som var ett nationellt samverkansprojekt av Svenskt friluftsliv med stöd från Naturvårdsverket, genomfördes Den långa vandringen för första gången, arrangerad av Anders Andrae med sitt företag Willut. Det var en exklusiv vandring för människor med olika funktionsvariationer i Vasaloppsledenfr ån Sälen till Mora.

I år är det dags igen, men nu med Zoomability som huvudsponsor. Start sker i Berga by 3 augusti och målgång sker i Mora efter 8 dagsetapper på 9-15 km. Övriga sponsorer är Willut, Decathlon, Friluftsmat, Recco, Östersunds Djursjukhus, Vasaloppsbyarna och ENKV personlig assistans.

Med på årets vandring finns också fyra Zoom Uphill, förutom några andra rullstolar, varav en är Anders som åker på en manuell, och så några supportpersoner.

Vi kommer också att utrusta en av Zoomarna med dragkärra för att kunna ta med viss utrustning som support.

Vi ser gärna att de som kan följer vandringen på plats där den drar fram. Mer om hela arrangemanget finns att läsa här  https://www.willut.se/pagang, där kan man via andra länkar bland annat se sträckningen på de olika dagsetapperna.

Sista dagen, den 10 augusti, utanför det ordinarie arrangemanget, ska Zoomability också försöka genomföra ett världsrekord i att köra terränggående rullstol. Vi kommer då att med två specialbyggda Zoomar försöka åka hela den 9 mil långa sträckan på en dag.

För mer information kontakta:

VD Pehr-Johan Fager
[email protected]
0709-203961

Om Zoomability Int. AB (publ) 

Zoomability har utvecklat och säljer en terränggående elrullstol Zoom Uphill®, anpassad för personer med funktionsnedsättning i de nedre extremiteterna, men som också passar alla som vill ha en häftig körupplevelse. Den har rönt stor uppmärksamhet främst i USA, men även i Sverige och övriga Europa. Det är en hybrid mellan traditionella eldrivna rullstolar-PWC (såsom konkurrenterna Permobil, Otto Bock och Pride) och fyrhjulingar-ATV. Zoom Uphill® har funktionaliteten och de ergonomiska kvalitéerna som en PWC och körkapacitet och stabiliteten som hos en ATV. Den är unik i sin design då den tack vare sin patenterade bottenplatta är både lätt och smidig såväl som stark och stabil och lämpar sig därför både för tuff terräng och urbana miljöer. Zoom Uphill® möjliggör ett friare liv för personer med begränsad rörelseförmåga. Det kan vara människor med olika typer av funktionshinder, lungkapacitet eller styrka i kroppen. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.