Devyser vinner genombrottskontrakt i Kanada för icke-invasiv RHD-testning av foster

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

Devyser har vunnit en upphandling från Héma-Québec, i Québec, Kanada, för sitt icke-invasiva RHD-test. Testet används för att fastställa fostrets RHD-status genom ett blodprov från mamman tidigt i graviditeten. Upphandlingen gäller initialt tre år med start i 2023 och en potentiell förlängning i ytterligare två år. Det totala möjliga ordervärdet uppgår till drygt 16 MSEK.

”Detta är ett strategiskt genombrott i Nordamerika och jag är väldigt stolt över hela teamet som gjorde detta möjligt”, säger VD Fredrik Alpsten ”Nationella och regionala screeningprogram innebär en viktig uppsida för oss och det vunna kontraktet visar verkligen att våra produkter står sig bra i stora internationella upphandlingar.”

 

Devyser har, som en del i upphandlingsprocessen, lämnat in ansökan om regulatoriskt godkännande i Kanada för RHD-produkten. Företaget har sedan 2020 redan ett MDSAP-godkännande, vilket är ett krav för att få registrera produkter i Kanada.

 

Kontraktet inleds med en testperiod för verifiering och validering under första halvåret 2023 och den första ordern från upphandlingen väntas runt mitten av 2023 när det slutliga kontraktet är på plats.

 

Devysers RHD-produkt används av diagnostiska laboratorier för icke-invasiv bestämning av fostrets RHD-status i blodprov från mamman redan i graviditetsvecka 10. Devysers unika teknologi förenklar laboratoriets arbetsflöden och analys avsevärt. Den möjliggör också ökad provgenomströmning och förkortade svarstider för labben. Bestämning av fostrets RHD-status är viktig hos gravida kvinnor som är RHD-negativa för att undvika hemolytisk sjukdom, ett tillstånd som kan vara livshotande för det nyfödda barnet. Hemolytisk sjukdom hos fostret kan förebyggas genom tidig RHD-bestämning och profylaktisk behandling under graviditeten.

 

Héma-Québecs uppdrag är att effektivt möta Québec-befolkningens behov av blod och andra högkvalitativa biologiska produkter av mänskligt ursprung. Héma-Québec har över 1 400 anställda, nästan 200 000 donatorer av blod, stamceller, modersmjölk och mänskliga vävnader, samt tusentals volontärer. Varje år levererar Héma-Québec över 800 000 biologiska produkter av mänskligt ursprung till Québecs sjukhus för att möta patienternas behov.

 

Denna information är sådan information som Devyser Diagnostics AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 22 juni 2022, kl 10:30 CET.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Alpsten, VD
E-post: [email protected]

Tel: +46 706 673 106

 

Sabina Berlin, CFO
E-post: [email protected]
Tel: +46 739 519 502

 

Om Devyser Diagnostics AB (publ)

 

Devyser utvecklar, tillverkar och säljer kit för genetisk testning till laboratorier i över 45 länder. Produkterna används för avancerad DNA-testning inom onkologi, transplantation och ärftliga sjukdomar för att möjliggöra skräddarsydd cancerbehandling, diagnos av ett stort antal genetiska sjukdomar samt uppföljning av transplanterade patienter. Devysers produkter förenklar avancerad genetiska testprocesser, förbättrar provgenomströmningen, minimerar manuella moment och levererar snabba resultat. Devyser grundades 2004 och har sin bas i Stockholm

 

Devysers aktier handlas på Nasdaq First North Growth Market Stockholm (ticker: DVYSR). Redeye AB, med e-postadress [email protected] och telefonnummer +46 8 121 576 90, är bolagets Certified Adviser. För mer information, besök www.devyser.com.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.