Familjeägda låsföretaget EVVA presenterar ny hållbarhetsrapport

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Som ledande tillverkare av mekaniska och elektroniska tillträdessystem i Europa – och som industriföretag i hjärtat av en storstad – har EVVA alltid strävat efter att förena tillverkning och hållbarhet. I EVVA:s nya hållbarhetsrapport beskrivs vilka olika processer som utvecklats för att uppnå detta.

EVVA:s vision i ett nötskal: Ta ansvar för det egna agerandet – ekonomiskt, miljömässigt och socialt. För EVVA är hållbarhet mer än en imagefråga, det är en nödvändighet. För ett ledande teknikföretag är det avgörande att verksamheten är så hållbar som möjligt – att man tar hänsyn till miljöskyddet i alla strategier, kopplar samman produktion och hållbarhet, utbyter idéer med intressenter och säkrar arbetstillfällen genom omsorgsfull företagsledning. Ett ansvar som är viktigare än någonsin i en global pandemi. Det har lett till att EVVA erhållit utmärkelsen ”Green Factory” 2020, ett pris som delas ut av Fraunhofer Austria och Industriemagazin för den mest hållbara fabriken i Österrike.

 
Utmärkelsen bekräftar att EVVA har valt rätt väg för att nå sina högt uppsatta mål. I EVVA:s senaste hållbarhetsrapport – som endast finns i digitalt format på EVVA:s webbplats – redgörs för vilka mål man strävar efter de kommande åren, och för vilka ekonomiska, miljömässiga och sociala projekt och åtgärder som EVVA genomför. Tack vare den modulära strukturen kan rapporten även läsas selektivt efter personligt intresse. Svar på frågor kan hittas på ett överskådligt sätt via länkar. I rapporten behandlas 29 olika teman och en rad olika projekt, delvis med illustrerande exempel. 

.
 

Fokus på Clean Production
EVVA utvecklar kontinuerligt processer för en olje- och vattenfri produktion. Numera tillverkas 65 % av produkterna på detta sätt. När det gäller återvinning av metall återvinner EVVA redan 100 %. Det innebär att 100 % metallspån återförs till produktionscykeln. För sina rena produktionstekniker inom Clean Production har EVVA belönats med många utmärkelser, som exempelvis Wiens miljöpris, TRIGOS Award och ÖKOPROFIT-utmärkelsen för förstklassig miljöhantering.

Energi från solceller
Med en av de största solcellsanläggningarna i Wien för egen förbrukning, har EVVA (sedan installationen 2014) redan producerat en miljon kWh ren solenergi – lika mycket som 40 solcellsanläggningar för enfamiljshus. Vid strömavbrott kan EVVA tillgodose grundbehovet av sin elkonsumtion. Med den nya byggnaden i Wienerberg utökas inte bara det befintliga solcellssystemet utan EVVA planerar även att införa en central digital fastighetsteknik (GLT) med motsvarande positiva effekter på energiförbrukning och utsläppsminskning. Tillbyggnaden på huvudkontoret får dessutom en betongkärnaktivering (concrete core activation CCA) för optimal och resurssnål uppvärmning och kylning av byggnaden.

Låg personalomsättning i familjeföretaget EVVA
EVVA har under sin långa historia alltid varit ett familjeföretag – och en pålitlig arbetsgivare även i turbulenta tider och under ökad digitalisering. Det har lett till en hög andel nöjda medarbetare och en låg personalomsättningen. På så sätt har ett brett spektrum av kunskap och specialister med hög kompetens skapat kontinuitet, något som är viktigt i ett företag där arbetsuppgifterna kräver expertkunskaper

Sammantaget är EVVA på bästa sätt rustade för att fortsätta att utforma framtiden på ett innovativt och ansvarsfullt sätt.

EVVA:s hållbarhetsrapport uppdateras löpande och finns i sin senaste version här: EVVA sustainability report | EVVA Sicherheitstechnologie GmbH

Kontakt: 
Anders Karlemark | Sverigechef | EVVA Scandinavia | [email protected] | 070-350 38 79

Om EVVA

EVVA är ett familjeägt österrikiskt företag och en ledande tillverkare av mekaniska och elektroniska lås i Europa. Bolaget etablerades 1919 och har runt 750 medarbetare I 12 länder i Europa. Huvudkontoret ligger i Wien och tillverkning sker på flera platser i Europa bland annat I Sverige. www.evva.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *