Connect with us

Marknadsnyheter

Hit reser svenskarna över jul och nyår – 22 december stora resdagen

Published

on

Jul- och nyårsresorna närmar sig. Online resebyrån Travellink kan se en tydlig trend, där svenskarna drömmer om att bryta traditionen att fira med släkten och istället resa iväg till varmare breddgrader över julen. Resestatistiken* visar att största resdagen är den 22 december och det är i Paris, London och Barcelona, som flest svenskar bokat för att fira jul och nyår.

I en undersökning** från tidigt i höstas, fick 1000 svenskar frågan om de skulle kunna tänka sig att bryta med de klassiska jultraditionerna. Svaren visar en tydlig trend, där svenskarna längtar efter att fira julen utomlands. 6 av 10 svarade att de drömmer om att resa till varmare breddgrader, men 7 av 10 vill göra det med sin familj. 29 procent skulle kunna tänka sig att resa på ett soloäventyr och 26 procent att ta en träningssemester.

Det kan jämföras med 21 procent som skulle vilja fira jul med vänner istället för släkten. 16 procent vill dock fira precis så traditionsenligt som man alltid har gjort och allra tydligast är det bland 55+.

Den populäraste avresedagen bland svenskar som reser utomlands, är 22 december. Statistiken visar också att de flesta bokade sin jul- och nyårssemester under andra halvan av året, nämligen i september (20%), oktober (38%) och november (29%). Och det är storstäder som Paris, London, Barcelona och Amsterdam, liksom värmen i Malaga och Alicante som lockat flest.

Hit reser de flesta svenskarna över jul och nyår
(samlad statistik från 690 flygbolag för resor mellan 20-31 december i år)

 • Paris
 • London
 • Stockholm
 • Barcelona
 • Amsterdam
 • Malaga
 • Milan
 • Madrid
 • Wien
 • Alicante

(Källa: Travellink)

* Om statistiken: Samlad statistik från 1 januari till 14 november 2022 från 690 flygbolag, för resor mellan 20-31 december i år

** Om undersökningen: Undersökningen genomfördes 5–25 augusti 2022 av One Poll på uppdrag av eDreams ODIGEO/Travellink. 10 000 personer har svarat på undersökningen, som genomförts i Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal, Italien, Sverige, USA och UK. 1000 av respondenterna bor i Sverige.
 

Om eDreams ODIGEO 

eDreams ODIGEO är ett av världens största on-linereseföretag och ett av de största e-handelsföretagen i Europa. Företaget är den största aktören i världen, efter Kina, när det gäller flygintäkter, och den största i Europa. Under sina fyra ledande varumärken – eDreams, GO Voyages, Opodo, Travellink och metasökmotorn Liligo – servar man fler än 17 miljoner kunder per år på 44 marknader. eDreams ODIGEO är noterat på den spanska aktiemarknaden och samarbetar med över 690 flygbolag och över 2,1 miljoner hotell. Affärskonceptet Prime, den första prenumerationsprodukten inom resesektorn, har lockat 3,8 miljoner medlemmar sedan lanseringen 2017. Varumärket erbjuder de bästa kvalitetsprodukterna och det bredaste utbudet av reguljära flyg, lågprisflyg, hotell, semesterpaket, kryssningar, biluthyrningstjänster och reseförsäkringsprodukter och gör resandet enklare, mer tillgängligt och mer värdefullt för konsumenter över hela världen.

Om Travellink

Travellink är en Nordens ledande onlineresebyrå med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Idag är vi marknadsledande och en del av Europas största onlineresegrupp eDreams ODIGEO, representerade i 44 länder. Travellink har marknadens snabbaste och mest kraftfulla bokningsfunktion med störst utbud av flyg, hotell, hyrbilar och kombinationer av flyg och hotell. I utbudet finns över 690 flygbolag och över 2,1 miljoner hotell. Alltid till bästa möjliga pris, högsta kvalitet och bästa service. Travellink är en del i eDreams ODIGEO, en av världens största reseföretag med 17 miljoner kunder i 44 länder.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 09.12.2022

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
09.12.2022 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 09.12.2022 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

349 563

 9,92

3 466 860,97

CEUX

290 089

 9,93

2 880 588,25

TQEX

34 660

 9,95

 344 701,54

XSTO

290 262

 9,94

2 886 283,74

XCSE

35 411

 9,92

 351 188,09

Summa

 999 985

 9,93

9 929 622,58

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 10,8811 och DKK till EUR 7,4375
** Avrundat till två decimaler

Den 18 juli 2022 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 1,5 md euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2022. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 16 827 537 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 6 073 651 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Citigroup Global Markets Europe AG

För ytterligare information:

Matti Ahokas, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 8011
Group Communication, +358 10 416 8023 eller [email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

KOMMUNIKÉ FRÅN THINC JETTY COLLECTIVES EXTRA BOLAGSSTÄMMA 2022

Published

on

By

REGULATORY

Thinc Jetty Collective AB (publ) har idag hållit extra bolagsstämma. Stämman beslutade i enlighet med de förslag som styrelsen lagt fram.

Stämman beslutade om:

 • godkännande av förvärv av aktier i Tigerton AB och förvärv av aktier i Kunskapskraft & Media AB.
 • om incitamentsprogram till ledande nyckelpersoner och anställda genom emission  av 10 000 000 teckningsoptioner enligt styrelsens förslag där lösenkursen fastställdes till 0,45 SEK per aktie.
 • ny bolagsordning genom om ändring av bolagets företagsnamn till Thinc Collective AB (publ)

Den extra bolagsstämman ägde rum genom poströstning.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Wallqvist, VD Thinc Jetty Collective AB
[email protected]

Thinc Jetty Collective är verksamma inom kommunikationsbranschen och koncernen erbjuder en grupp av bolag inom system, kommunikation och struktur. Bolagen tänker ut och genomför idéer till sina kunder. Gruppens kompetensområden sträcker sig från data, analys, teknikutveckling och SaaS system till kommunikation, media, PR och brand experience. Koncernen riktar sig till kunder oavsett bransch med behov av sammanhållen kommunikation. Thinc Jetty Collective är verksamma inom Norden.

Läs mer på thinccollective.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Överenskommelse nådd i EU för Karlsbro (L)s batterilagstiftning

Published

on

By

Europaparlamentet, Kommissionen och Rådet har just enats om förslaget om en europeisk batteriförordning. Liberalernas Europaparlamentariker Karin Karlsbro som varit den liberala gruppens förhandlare är nöjd över resultatet av trialogförhandlingen som innebär en mer ambitiös lagstiftning än Kommissionens grundförslag. 

“Utan batterier och elektrifiering klarar vi inte våra ambitiösa klimatmål. Den nya lagen ställer höga krav både när det gäller batteriets klimat- och miljöpåverkan och ger konsumenten större möjlighet att enkelt göra egna klimatval. Jag är glad att både Rådet och Kommissionen gått parlamentet till mötes för se till att göra förslaget skarpare” säger Karlsbro.

Med batterier kan allt från små hushållsapparater till stora transportmedel och enorma industrier bryta sitt beroende av fossila bränslen. När efterfrågan på batterier ökar då vi ställer om från fossildrivna fordon och produktionsprocesser till el kommer batteriernas klimatpåverkan spela en allt större roll. Batteriförordningen är ett helt nytt sätt att lagstifta på miljöområdet som kommer att följa batteriet i alla faser – produktion, konsumtion och återvinning. 

“En cirkulär marknad skapas genom krav på att nya batterier måste innehålla en viss andel återvunnet material. För att garantera att vi inte producerar batterier i Europa på bekostnad av miljö och välstånd i andra länder kommer batterier på den europeiska marknaden att omfattas av så kallade “due diligence”- regler för att säkerställa skydd av mänskliga rättigheter och miljö genom hela produktionskedjan” säger Karin Karlsbro.

Karlsbro framhåller lagstiftningen som särskilt viktig för Sverige, som ligger i framkant av den växande industrin för hållbara batterier.  

“Hållbara batterier från EU behövs för energiomställningen och är ett sätt för oss att klippa beroendet av råvaror från odemokratiska fossilnationer. Sveriges batteriproduktion ger oss möjligheten att minska både den globala uppvärmningen och diktaturers maktposition i den globala ekonomin. Vi är, med EU:s hjälp, på god väg att bli Europas batteri-stormakt” avslutar Karlsbro.

För ytterligare kommentarer eller frågor kontakta:
Linnéa Bjärum
[email protected]
+46 73 427 56 92

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.