Landskrona stad testar kris-sms

| 23 september, 2022 | 0 kommentarer

Under eftermiddagen måndagen den 26 september kommer Landskrona stad att testa en ny sms-tjänst i samband med Krisberedskapsveckan. Samtliga invånare som har ett registrerat mobilnummer på en adress i Landskrona kommer att få testmeddelandet. Man kan inte svara på meddelandet och behöver inte göra något.

Framöver kommer staden att använda sms-tjänsten vid en kris eller större störning i kommunens tjänster, till exempel vid extremt väder eller brand.

– Anledningen till att vi väljer att skicka ett testmeddelande är främst för att vi vill uppmärksamma Landskronaborna på att staden kan använda sms för informationsspridning vid kriser, säger Carolina Osvalder, krisberedskapssamordnare i Landskrona stad.

Om du är skriven på en adress i Landskrona kommun och har en mobiltelefon som är registrerad på samma adress, får du automatiskt stadens sms-utskick. Mobilnumret hämtas från teleoperatörernas databaser. 

Om du har skyddat nummer eller oregistrerat kontantkort får du inte sms vid kris. Vill du ha sms måste du registrera ditt nummer på stadens hemsida, landskrona.se/sms. Där kan du också avregistrera dig.

Så här kommer testmeddelandet att se ut:

Detta är ett testmeddelande från Landskrona stad i samband med Krisberedskapsveckan. Om det inträffar en kris kan detta vara ett sätt för oss att informera dig. Vill du veta mer: landskrona.se/sms
Du kan inte svara på detta meddelande och du behöver inte göra något.
Hälsningar Landskrona stad

För mer information:

Landskrona.se/sms

Kontakt:

Carolina Osvalder, krisberedskapssamordnare, Landskrona stad
Telefon: 0418-47 07 24
E-post: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.