Ny affärschef på Nobina Mobility

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

Den 9 maj tillträder Eric Steijer som ny affärschef inom Nobina Mobility. Nobina Mobility är Nobinakoncernens affärsområde som förvaltar och utvecklar reseapparna Res i STHLM och Travis.

Eric Steijer har arbetat inom koncernen sedan 2010 och bland annat varit Affärschef på affärsområdena Södertälje, Sörmland och Södertörn. Han kommer närmast från Nobinaägda Samtrans Omsorgsresor AB som ingår i affärsområdet Nobina Care, där han varit marknads- och kommunikationschef sedan förvärvet 2018. Under pandemin har han också bland annat lett den storskaliga nationella provtagningsverksamheten.

− Det har varit en mycket spännande tid på Samtrans sedan vi förvärvade bolaget, säger Eric. Vi har över tid tillsammans byggt en stabil marknadsposition inom omsorgsresor i stora delar av Sverige och vi har också under pandemin erbjudit samhället olika typer av tjänster, bland annat som vårdgivare, som nu ligger till en bra grund för framtiden.

Inom Nobina Mobility genomförs samtidigt en organisationsförändring. John Strand som tidigare arbetat som VD för Nobina Travis, lämnar Nobina för nya uppdrag utanför koncernen. Petra Axelsson, Direktör för hållbarhet, strategi och nya affärer, tillträder som ny tillförordnad VD.

− Jag ser verkligen fram emot att arbeta tillsammans med Eric där vi tillsammans med övriga i teamet inom Nobina Mobility skall utveckla affärsområdets erbjudanden. Eric har genom åren visat prov på mycket starkt entreprenörskap och jag är övertygad att han genom sin erfarenhet inom Nobinakoncernen tillsammans med sin förmåga att se lösningar i utmaningar, starkt kommer att bidra till vår framgång, säger Petra Axelsson.

− Digitala lösningar är en förutsättning för framtidens mobilitet. Vi kommer att brottas med trängselproblematik, miljöpåverkan och resursutnyttjande. Att resa tillsammans är då det mest klimatsmarta man kan göra. Det skall bli mycket spännande och inspirerande att få möjligheten att arbeta med erbjudanden för detta, tillsammans med Petra och övriga gänget inom Nobina Mobility, avslutar Eric Steijer.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

David Erixon, kommunikationschef
[email protected]   +46 72 967 02 84

Om Nobina

Vi är Nobina. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken. Varje dag, året runt, väljer en miljon människor att resa mer hållbart med oss. Från norr till söder, i stadsmiljö och på landsbygden. Till nästa hållplats, eller hela vägen hem. Tillsammans med våra resenärer och uppdrags-givare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt. Från ett välkomnande bemötande och en bekväm bussresa, till ny smart teknik som bidrar till fler fossilfria resor. En unik möjlighet att skapa förändring.

Koncernen är verksam i Sverige, Norge, Danmark och Finland och omsatte 2021/2022 närmare 13 miljarder kronor. På den svenska och danska marknaden erbjuder Nobina även omsorgsresor under varumärket Samtrans respektive Ørslev.

Tillsammans förflyttar vi samhället varje dag.

Mer information finns på: www.nobina.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.