Ny undersökning visar tecken på en återhämtning för kontorspapper – kvalitet och koldioxidneutralitet blir allt viktigare

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

STORA ENSO OYJ PRESSMEDDELANDE 2021-12-16 kl. 13.30 EET

Under 2020 och början av 2021 innebar övergången till distansarbete en minskad efterfrågan på kontorspapper på grund av att de som jobbar hemifrån inte skriver ut lika mycket. Nu har distansarbetarna börjat återvända till kontoren och en ny undersökning som Stora Enso låtit genomföra visar att en återhämtning är att vänta inom kontorspapper.

”Det här är goda nyheter för pappersindustrin”, säger Jonathan Bakewell, VP, Head of Segment Office and Book Papers på Stora Enso. ”Men vi ställde även ett antal frågor om kontorsarbetares utskriftsbeteende och preferenser och om hur det egentligen kommer att se ut när de återvänder till kontoren.”

Undersökningen skickades till 3 400 människor i Sverige, Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och Tyskland och visar att en återgång till kontoren är på gång – 35 % svarade att de redan återvänt och ytterligare 51 % väntar sig att återvända snart. Men många som återvänder jobbar inte mer än fem dagar i veckan på kontoret. Den vanligaste uppdelningen (33 %) är tre dagar på kontoret och två hemma. Dessutom uppgav 14 % att de inte alls tänker återvända till kontoret.

Utskrifter gör mig mer produktiv

I genomsnitt skriver vi ut 32 % mer på kontoret än hemma, även om 65 % har skrivare hemma. 28 % svarade att de skriver ut mindre hemma för att arbetsgivaren inte ersätter kostnaderna. Men även om de inte skriver ut lika mycket upplever hela 79 % av alla som köpt hem en skrivare under pandemin att utskrifter gör dem mer produktiva i arbetet. Dessutom uppgav merparten av de svarande (70 %) att de är villiga att betala lite mer för mer hållbart papper. De angav även att de blivit mer intresserade av papprets utskriftskvalitet.

”Nu när vi blivit vana vid att arbeta hemifrån har vi samtidigt börjat ställa egna krav på pappret och preferenserna har förändrats”, säger Bakewell. ”Även om kostnad och behändighet även fortsättningsvis har högsta prioritet uppgav många också att de tänker mer på hållbarhetsfrågor än för ett år sedan och koldioxidneutralitet var kriteriet som nämndes oftast. Med överlägsen utskriftskvalitet och lägre koldioxidavtryck kan Multicopy Zero, Stora Ensos flaggskeppsprodukt inom kontorspapper, uppfylla alla önskemål som konsumenterna har.”

För mer information, kontakta:
Liisa Nyyssönen
SVP, Communications and Marketing
tel. + 358 40 544 3491

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon. Företaget har cirka 23 000 medarbetare. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R). 

STORA ENSO OYJ

För mer information, kontakta:
Liisa Nyyssönen
SVP, Communications and Marketing
tel. + 358 40 544 3491

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *