Tryggare och mer inkluderande skola för unga hbtqi-personer

| 4 juni, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen har idag beslutat att stärka arbetet för att göra skolan till en mer öppen och inkluderande miljö för unga hbtqi-personer genom en förstärkning om 2 miljoner kronor av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) pågående uppdrag. Beslutet bygger på en överenskommelse mellan regeringen, Centerpartiet och Liberalerna.

Trots den utveckling som skett när det gäller hbtqi-personers lika rättigheter och möjligheter drabbas hbtqi-personer alltjämt av olika fientliga uttryck i samhället, såsom homofobi, bifobi och transfobi. Många hbtqi-personer upplever fortfarande att de inte kan vara öppna med sin läggning eller identitet på jobbet och i skolan. Unga hbtqi-personer, särskilt unga transpersoner, har generellt sett också sämre psykisk hälsa än övriga befolkningen. Skolan är den plats där unga hbtqi-personer känner sig mest utsatta.

Regeringen intensifierar nu därför arbetet för en tryggare skolmiljö för unga hbtqi-personer genom att förstärka MUCF:s pågående uppdrag om fortsatta insatser för en öppen och inkluderande miljö i skolan för unga hbtqi-personer med 2 miljoner kronor.
 
– Det är oerhört viktigt att skolan är en trygg plats. Alla barn och unga går i skolan och därför måste skolan vara en öppen och inkluderande miljö där alla kan vara sig själva, säger jämställdhetsminister Märta Stenevi.

Kontakt

Frida Färlin
Pressekreterare hos Märta Stenevi
073-078 52 24
[email protected]

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *