Connect with us

Marknadsnyheter

Linda Olsson ny global marknadsdirektör på Lindex

Published

on

Linda Olsson har utsetts till global marknadsdirektör på Lindex och medlem i koncernledningen. Linda har lång erfarenhet och bred kompetens inom såväl marknadsföring som detaljhandeln och tillträder sin nya tjänst 1 mars 2021.

Linda är en mycket engagerad och driven ledare med gedigen kompetens och erfarenhet inom strategi- och varumärkesarbete. Hon började på Lindex 2019 som marknads- och strategichef och är för närvarande operativt ansvarig för Lindex marknadsavdelning. Linda kommer innan Lindex från Carat, en ledande global mediebyrå.

Jag är mycket glad över att Linda Olsson tillträder som ny global marknadsdirektör på Lindex. Med sin gedigna bakgrund inom marknadsföring och varumärkespositionering kommer Linda ha en nyckelroll i Lindex fortsatta utveckling som globalt modeföretag, och vara drivande i att stärka Lindex varumärke och vässa kundupplevelsen i alla kanaler”, säger Susanne Ehnbåge VD för Lindex. 

Linda har framgångsrikt drivit strategi- och varumärkesarbete för ett brett spektrum av varumärken och har lång och bred erfarenhet av alla aspekter inom marknadsföring. Linda har under många år arbetat inom mediebyråer, senast som byrå- och kundansvarig för Carats Göteborgskontor och hon var även en del av ledningsgruppen för Carat Sverige.

”Lindex har alltid varit ett varumärke som legat mig varmt om hjärtat, både som kund och professionellt. När jag fått möjligheten att lära känna Lindex från insidan och se alla fantastiska medarbetare som varje dag jobbar mot vårt högre syfte – to empower and inspire women everywhere – gör det mig otroligt stolt. Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med detta talangfulla team och utveckla Lindex som ett starkt globalt varumärke”, säger Linda Olsson.

För mer information, kontakta;

Kristina Hermansson
Senior PR & Communications Manager
Telefon: +46 (0)31 739 50 70
E-mail: press@lindex.com

Lindex är ett av Europas ledande modeföretag med cirka 460 butiker på 18 marknader och försäljning online. Lindex erbjuder ett inspirerande och prisvärt mode för den modeintresserade och medvetna kvinnan. Sortimentet omfattar flera olika koncept inom dam-, barn-, underkläder och kosmetik. Lindex växer, både genom egna kanaler, franchise och tillsammans med globala modeplattformar. Lindex hållbarhetslöfte är att göra skillnad för framtida generationer genom att stärka kvinnan, respektera planeten och stå upp för mänskliga rättigheter. Lindex är ett helägt dotterbolag till Stockmann Oyj Abp. Ytterligare information finns på www.lindex.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Bodyflight Sweden AB publicerar Årsredovisning 2023 och revisionsberättelse

Published

on

By

Bodyflight Sweden AB publicerar härmed årsredovisning och revisionsberättelse för räkenskapsåret 2023

Årsredovisningen bifogas till detta pressmeddelande, finns tillgänglig på hemsidan bodyflight.se och kan beställas från Bodyflight Sweden AB via e-post: bolagsstamma@bodyflight.se.

Micha Velasco, VD

Telefon: +46 701072444
E-post: micha.velasco@bodyflight.se

bodyflight.se 
 

Bodyflight är en upplevelsekoncern som levererar kvalitativa och unika upplevelser. Bolaget har ett nyframtaget affärssystem, inklusive bokningssystem och betallösning för att kunna skala upp och effektivisera verksamheten. Koncernen äger och driftar två av världens högsta vindtunnlar belägna i Stockholm och Göteborg under varumärket Bodyflight. Sedan den 1 juli 2023 är koncernen majoritetsägare i ett av Sveriges ledande bolag vad gäller VR-upplevelser, VREX. VREX finns i Stockholm city och i Bromma.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Fortum startar pilot för vätgasproduktion i Lovisa, Finland

Published

on

By

Som ett led i Fortums strategi att stegvis utforska vätgasen genom småskaliga projekt i Norden, bygger vi nu en pilotanläggning för vätgasproduktion. Den byggs på Fortums egen mark i Källa-området, nära Fortums kärnkraftverk i Lovisa i södra Finland. Anläggningen med namn Kalla Test Center börjar byggas under sommaren 2024 och driftsättning är planerad till slutet av 2025.  

Vätgasen ska produceras med elektrolys, där vatten delas till vätgas och syrgas med hjälp av elektricitet. Anläggningens kapacitet på cirka två megawatt kommer att tas från elnätet medan det vatten som behövs för processen tas från det lokala vattennätet i Källa. En anläggning för påfyllning av vätgasflaskor och trailers byggs i anslutning till elektrolysören för att möjliggöra transport av vätgasen till industrikunder.

Kalla Test Center finansieras helt genom Fortums forsknings- och utvecklingsbudget och designen är huvudsakligen framtagen av Fortums egen personal. Pilotanläggningen väntas vara i drift under cirka två år, mellan 2025 och 2028. Den totala kostnaden för projektet beräknas landa på 17 miljoner Euro. Projektet är ett konkret exempel på hur Fortum stegvis bygger kompetens och kunskap inom vätgas genom småskaliga projekt.

“När Fortum nu bygger en forskningsanläggning för vätgasproduktion i megawattskala vid Lovisa kommer vi att få värdefull information. Inte bara kring design och drift av vätgasanläggningar, utan också om affärsmöjligheterna för vätgas och de produkter som använder vätgas som insatsvara. Pilotprojektet är ett första steg mot framtida möjligheter för projekt och investeringar. Förutom testcentret pågår ett flertal andra studier tillsammans med kunder och partners från flera olika industrier,” säger Satu Sipola, Vice President för Power-to-X på Fortum.

Vätgas som produceras genom elektrolys kan ersätta fossila bränslen och andra insatsvaror inom många industrisektorer, som inom stålproduktion eller produktion av gödselmedel. Vätgasens kemiska egenskaper gör den mångsidig och därför kan den användas på flera sätt; som energibärare, för att ersätta fossilt kol i till exempel processer som de tidigare nämnda stål- och gödselmedelsprocesserna, och även som ett hållbart och fossilfritt bränsle.

“Fortum har en stark position inom fossilfri energiproduktion och vi strävar efter att hitta lösningar som hjälper våra industrikunder att göra sina processer fossilfria. Vi arbetar för att främja utvecklingen av fossilfri vätgas i de nordiska länderna och vi samarbetar aktivt med företag inom skogs-, stål-, och kemiindustrin liksom inom transportsektorn, för att nämna några exempel,” säger Sipola.

Läs mer om Fortum och vätgas: https://www.fortum.com/services/hydrogen

För mer information:
Elin Tibell, presschef Fortum Sverige, elin.tibell@fortum.com, +46 70 146 61 15

Fortum är ett nordiskt energiföretag. Vårt syfte är att ge kraft åt en värld där människor, företag och naturen utvecklas tillsammans. Vi är en av de kraftproducenter i Europa som har lägst koldioxidutsläpp och vi leds av högt ställda hållbarhetsmål. Vi producerar och levererar fossilfri el och vi hjälper industrier att fasa ut sina fossila bränslen och växa. Vår kärnverksamhet i Norden består av effektiv fossilfri kraftproduktion och pålitliga leveranser av el och värme till hushåll och företag. Vi vill vara en säker och inspirerande arbetsplats för våra ca 5 000 medarbetare. Fortums aktie är noterad på Nasdaq Helsinki. fortum.se 

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Q1 – Året inleds med ett kraftigt förbättrat rörelseresultat

Published

on

By

Det är ett händelserikt första kvartal vi lämnar bakom oss. Ett kvartal fyllt av oförutsägbarhet, med- och motgångar, men också oproportionerligt utrymme i media för ett bolag av vår storlek. Det bekräftar vilket enormt stort intresse det finns för Mackmyra och vilket ojämförbart starkt varumärke medarbetare, ambassadörer och investerare skapat tillsammans under de första 25 åren av bolagets historia.

  • Nettoomsättningen uppgår under det första kvartalet till 14,6 MSEK (16,9) en försämring med 13%.
  • Bruttoresultatet uppgår under det första kvartalet till 9,0 MSEK (7,9) en förbättring med 1,1 MSEK.
  • Rörelseresultatet uppgår under det första kvartalet till -0,7 MSEK (-4,3), en förbättring med 3,6 MSEK.
  • Kassaflödet efter investeringar uppgår under det första kvartalet till -8,3 MSEK (-18,2) en förbättring med 9,9 MSEK.
  • Resultat per aktie före full utspädning uppgår under det första kvartalet till -0,01 kr (-0,18).

VÄSENTLIGA HÄNDELSER UNDER Q1

Mackmyra Svensk Whiskys styrelse har den 15 januari 2024, med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämman den 14 november 2023, beslutat om en riktad nyemission av 143 369 units, bestående av B-aktier och teckningsoptioner av serie TO1B, till en garant i företrädesemissionen.

Den checkräkningskredit bolaget har via SEB har sagts upp av banken per 31 mars 2024. Någon ny finansiering för att möta svängningar i rörelsen finns ännu ej på plats.

Mackmyra Svensk Whisky informerade i mitten av februari att ett steg mot en mer hållbar framtid tas genom att låta storsäljaren Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Genom att erbjuda högkvalitativ svensk hantverksprit till en lägre prispunkt i en miljövänligare förpackning strävar bolaget efter att göra sina produkter tillgängliga för en bredare publik utan att kompromissa med vare sig kvalitet eller hållbarhet.

Mackmyra Svensk Whisky, en av världens mest innovativa spritproducenter och pionjärer av nordisk single malt whisky, firar stolt 25 år av innovation, hållbarhet och upplevelser. 2024 blir ett jubileumsår där Mackmyra presenterar unika evenemang, jubileumsutgåvor, provningar och ett exklusivt jubileumsfat.

Lennart Hero meddelade styrelsen den 28 februari 2024 att han lämnar sitt uppdrag som styrelseledamot.

Mackmyra Svensk Whisky AB utvidgar sin närvaro på global nivå genom nya distributionsavtal vilka öppnar för strategisk tillväxt i två betydelsefulla marknader; Storbritannien och Kina. Detta steg markerar en fortsatt tillväxtresa för bolaget, med en ökad tillgänglighet för prisbelönt svensk whisky och fatlagrad gin.

Bolagets nuvarande bank har, som tidigare meddelats, sagt upp Mackmyras checkräkningskredit per 31 mars 2024. Styrelsen i Mackmyra Svensk Whisky AB har, av försiktighetsskäl, beslutat att upprätta och låta revisorn granska en kontrollbalansräkning per 29 februari 2024. Aktiekapitalet är intakt och inga justeringar har skett vid upprättande av kontrollbalansräkningen. Bolaget kommer ha likvida medel för att betala skatter och avgifter, inklusive återbetalning av coronastöd per den 12 april 2024 men det råder osäkerhet om bolagets rörelsekapital för de närmaste tre månaderna. Arbetet med att säkerställa bolagets kapital fortsätter.

VÄSENTLIGA HÄNDELSER EFTER Q1

Den 5 april 2024 meddelades att den av Mackmyra Svensk Whisky AB:s styrelse upprättade kontrollbalansräkningen per den 29 februari 2024 har granskats av revisorn och granskningen utvisar att Bolagets aktiekapital är helt intakt. Det egna kapitalet i Mackmyra Svensk Whisky AB uppgick per den 29 februari 2024 till 89 939 TSEK varav aktiekapitalet uppgick till 37 528 TSEK. Kontrollbalansräkningen upprättades utan att några justeringar gjordes.

Den 6 maj 2024 meddelades att Mackmyra Svensk Whisky AB har säkerställt en brygglånefinansiering uppgående till i första hand ca 6,2 MSEK för att möta den ansträngda likviditetssituation bolaget haft sedan SEB sade upp bolagets checkkredit till den 31 mars 2024. Brygglånet har till syfte att stärka bolagets likviditet intill att bolaget träffat överenskommelse om en ny checkkreditsfacilitet eller annan finansieringslösning.

                                                        VD-ORD

Det är ett händelserikt första kvartal vi lämnar bakom oss. Ett kvartal fyllt av oförutsägbarhet, med- och motgångar, men också oproportionerligt utrymme i media för ett bolag av vår storlek. Det bekräftar vilket enormt stort intresse det finns för Mackmyra och vilket ojämförbart starkt varumärke medarbetare, ambassadörer och investerare skapat tillsammans under de första 25 åren av bolagets historia.

Under årets inledande kvartal lyckas vi inte nå våra försäljningsmål. Nettoomsättningen uppgick till 14,6 MSEK, en nedgång med 13% jämfört med föregående år. Trots det ser vi en ökad flaskförsäljning och inte minst ett stort intresse för våra limiterade utgåvor som under perioden bestod av Vit Ek, den innovativa trilogin Kaizen 1-3 samt ett bevis på vår strävan mot en mer hållbar framtid i form av vår relansering av Mack i en mer hållbar PET-flaska. Ett steg som inte bara visar vår omsorg om miljön utan också vår strävan efter innovation och förändring samt att skapa en instegsprodukt på den prispunkt där den största delen av konsumtionen sker. Vi säkrar under det inledande kvartalet även två nya distributionsavtal, i Kina och i Storbritannien. Dessa avtal innebär en spännande expansion och öppnar nya dörrar till två enormt stora marknader och ett effektivt sätt att nå ut än bredare till livsnjutare globalt.

Vår bruttomarginal har förbättrats avsevärt under kvartalet och uppgår nu till 62%, vilket tydligt visar vår förmåga att effektivt hantera våra kostnader och att vi säljer ”rätt produkter” till ”rätt pris”. Detta är ett resultat av vår dedikation till att leverera produkter av högsta kvalitet till våra kunder och vår förmåga att anpassa oss till föränderliga marknadsförhållanden med en skalbar och inte minst välsmakande produktmix.

En central händelse under det första kvartalet var att SEB, utan närmare motivering, valde att avsluta vår checkkredit, vilket skapade en likviditetsutmaning för företaget. Jag vill ta tillfället i akt att uttrycka min djupa tacksamhet till våra aktieägare, inklusive vår huvudägare, för deras ovärderliga stöd. Genom att säkra en brygglånefinansiering på ca 6,2 MSEK kommer vi kunna hantera denna övergångsperiod med styrka och stabilitet.

Jag är särskilt stolt över det arbete vi har lagt ned under det senaste året för att omstrukturera och förnya vår organisation. Trots att vi ännu inte har sett alla positiva effekter av omstruktureringen är jag övertygad om att vi är på rätt väg. Vi visar nu att vändningen är här, vilket rörelseresultatet med en förbättring om 3,6 MSEK för det första kvartalet tydligt markerar. Det är tack vare hela organisationens ansträngningar, engagemang och tålamod som vi fortsätter att skriva nästa kapitel i Mackmyras historia.

Nu pågår de sista förberedelserna inför Mackmyradagarna där det under två dagar är ett imponerande program av inspirerande provningar, mat, musik och härliga möten livsnjutare emellan med start den 31 maj.

Jag hoppas att vi ses då!

Tack för ert fortsatta förtroende och engagemang i Mackmyra.

Informationen i detta pressmeddelanade är sådan information som Mackmyra Svensk Whisky AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-07 08:30 CET.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Patrick Björsjö, tf VD, 0705-70 12 72, patrick.bjorsjo@mackmyra.se

Thérèse Brandt, CFO, 0708-52 10 54, therese.brandt@mackmyra.se

Om Mackmyra 

Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även gin.

Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq First North Growth Markets Stockholm.

FNCA Sweden AB är bolagets Certified Adviser

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.