Connect with us

Marknadsnyheter

Cedergrenska AB: Bokslutskommuniké juli – juni 2020/21

Published

on

 April – Juni 2020/21

  • Rörelsens intäkter uppgick till 162 850 KSEK (137 101 KSEK).
  • Rörelseresultat (EBITA) uppgick till -6 319 KSEK (12 775 KSEK).
  • EBITA-marginalen uppgick till -3,9 % (9,3 %).
  • Justerat rörelseresultat (EBITA) uppgick till 167 KSEK (12 775 KSEK).
  • Justerad EBITA-marginal uppgick till 0,1 % (9,3 %).
  • Justerat nettoresultat med återförda goodwillavskrivningar uppgick till -175 KSEK
    (9 493 KSEK).
  • Justerat resultat per aktie, med återförda goodwillavskrivningar, före utspädning för fjärde kvartalet var -0,02 SEK (1,05 SEK).
     

Juli -Juni 2020/21

  • Rörelsens intäkter uppgick till 607 796 KSEK (504 978 KSEK).
  • Rörelseresultat (EBITA) uppgick till 42 559 KSEK (45 451 KSEK).
  • EBITA-marginalen uppgick till 7,0 % (9,0 %).
  • Justerat rörelseresultat (EBITA) uppgick till 49 174 KSEK (45 451 KSEK).
  • Justerad EBITA-marginal uppgick till 8,1 % (9,0 %).
  • Justerat nettoresultat med återförda goodwillavskrivningar uppgick till 40 560 KSEK (40 748 KSEK).
  • Justerat resultat per aktie, med återförda goodwillavskrivningar, före utspädning för fjärde kvartalet var 4,39 SEK (4,50 SEK).

”Justerat” innebär att poster av engångskaraktär är återförda.
 

Väsentliga händelser under rapportperioden

  • Cedergrenska AB noterades den 25 maj på handelsplatsen Nasdaq First North Growth Market och fick i och med det ett tillskott till kassan på 75 470 KSEK samt flera tusen nya aktieägare.
     
  • Helleborusskolan i Täby och Österåker tillträddes per första juni 2021 och tillför drygt 100 MSEK i omsättning och 5,5 MSEK i EBITA på årsbasis till koncernen.
     
  • Cecilia Skarke rekryterades som ny skolchef och driftansvarig för förskolan och grundskolan inom Cedergrenska. Hon påbörjade sin tjänst den nionde augusti i år och ingår i ledningsgruppen i Cedergrenska AB. I och med denna resursförstärkning har Cedergrenska nu en skolchef både för förskola och grundskola respektive för gymnasiet och yrkeshögskolan.  
     

Väsentliga händelser efter rapportperioden

  • Under sommaren blev slutantagningen till gymnasiet i Storstockholm klar och för de fyra skolorna Cedergrenska driver resulterade det i 960 antagna elever och ett rekordstort antal elever på reservlistorna (totalt 1 404 elever).
     
  • Det nystartade gymnasiet i Kista har plats för uppemot 120 elever i årskurs ett. Med 52 antagna elever till HT 2021 finns det ett relativt stort glapp upp till de nivåerna. Skolans elevantal växer gradvis och det är redan nu glädjande att se att studiemotiverade elever i omgivningen väljer skolan. Denna utveckling speglar sig i de högre meritpoäng som nu krävs för att bli antagen på skolan. Medianen i antagningen till hösten 2021 landade på relativt höga 267,5 i meritvärde för Naturvetenskapsprogrammet och 247,5 för Ekonomiprogrammet.
          
  • När läsåret 21/22 startade upp på grundskolan inom Cedergrenska kan vi konstatera att det endast finns enstaka lediga platser i de sju etablerade förskoleklasserna och i de tio klasserna koncernen driver i årskurs sju. 

 

Om Cedergrenska

Cedergrenska är en snabbväxande utbildningskoncern som bedriver högkvalitativa utbildningar från för- och grundskola till gymnasieskola samt yrkeshögskola. Verksamheten är decentraliserad och Cedergrenskas ambition är att de enskilda skolorna ska få frihet att bedriva samt utveckla respektive verksamhet och utbildning självständigt men med ett omfattande stöd från bolagets ledning samt våra stödfunktioner.

Skolverksamheten bedrivs under varumärkena Almaskolan, Atletica Idrottsgymnasium, Fredsborgskolan, Fredsborg Förskola, Helleborusskolan, Marina Läroverket, Stockholms Idrottsgymnasium, Tibble Gymnasium, Täby Friskola samt Täby Förskola.
 

VD-ord

Den 25 maj inleddes handeln i Cedergrenskas aktie på Nasdaq First North Growth Market. Noteringen var kraftigt övertecknad och ledde till att Cedergrenska tillfördes fler än 5 000 nya aktieägare samtidigt som grundarna och huvudägarna behåller sitt ägande och fortsätter vara djupt engagerade i verksamheten via styrelsearbetet. Med en rapporterad omsättning om 608 MSEK och en justerad EBITA om 49,2 MSEK räkenskapsåret 20/21 redovisar koncernen en omsättningstillväxt på 20,3 procent och en tillväxt i justerad EBITA på 8,2 procent jämfört med 19/20. Den justerade EBITA-marginalen landade på helåret på 8,1 procent.

Arbetet med att göra Cedergrenska till ett publikt bolag innebar ett år av förberedelser och fjärde kvartalet präglas av direkta och indirekta kostnader relaterade till noteringen.

Ett antal satsningar för framtiden har kostnadsförts under Q4, vilket har lett till att utfallet lönsamhetsmässigt inte följer det traditionella säsongsmönstret för Cedergrenska. Satsningarna hör i hög grad ihop med beslutet av att notera bolaget och önskan att färdigställa ett antal projekt i samband med noteringen. Projekten höjer kvaliteten i den Cedergrenska modellen och ska ses som en investering för den framtida tillväxten. Inför räkenskapsåret 21/22 ser vi inte ett liknande behov utan ser att vi i stället återgår till det vanliga säsongsmönstret med bra lönsamhet även i det fjärde kvartalet.

Exempel på projekt där kostnaden fullt ut tas i fjärde kvartalet är en satsning på ett helt nytt gränssnitt för kommunikation mellan skolorna och de koncerngemensamma funktionerna, hela uppstartskostnaden för ett arbete med hållbarhet i samarbete med de baltiska länderna, en större genomgång och harmonisering av koncernens hemsidor inklusive skapandet av en ny sådan för det publika bolaget. Klart större sommargåvor till samtliga medarbetare än vanligt, samt avslut för några medarbetare i samband med noteringen förklarar också de klart högre kostnaderna än normalt.

Slutligen är det värt att lyfta fram pandemins tydliga lärdom vad det gäller kravet på digitala läromedel och mot bakgrund av det har vi valt att harmonisera våra redovisningsprinciper inom koncernen vilket har lett till att vi har utrangerat ett stort antal datorer under det fjärde kvartalet.

Under det fjärde kvartalet välkomnade vi Helleborusskolan i Täby och Österåker till koncernen – en grundskola enligt LGR 11 för normalbegåvade elever inom autismspektrumet och med diagnoser inom till exempelvis ADHD för elever inom i årskurs F-9. Verksamheten, som konsolideras i Cedergrenska från den 1 juni 2021, omsatte räkenskapsåret 2019/20 drygt 100 Mkr med en justerad EBITA om 5,5 Mkr. Genom förvärvet tar vi ytterligare ett steg i att samla de främsta skolorna i nordöstra Stockholm. Förvärvet avslutade ett i övrigt expansivt år med uppstart av nya förskolor under räkenskapsåret i Åkers Runö och Ullna strand, uppstart av ny grundskola i Gribbylund och starten av Tibble Gymnasium Campus Kista. Därutöver integrerades Marina Läroverket som vi förvärvade våren 2020 bra i Cedergrenska. Vi förväntar oss att den förvärvsdrivna tillväxten fortsätter framöver då vi ser att Cedergrenska är en prioriterad partner för säljare av utbildningsverksamheter av hög kvalitet.

Året som gått har varit speciellt för koncernen ur flera perspektiv. Mest påtagligt har pandemin och dess konsekvenser påverkat situationen för våra medarbetare och elever, som tvingats hantera en föränderlig omvärld. När vi nu förhoppningsvis kan blicka framåt mot en mer normal vardag är det tryggt att kunna konstatera att verksamheten tack vare kompetenta pedagoger och en gedigen satsning på digitalisering hanterade den långvariga pandemin på ett fantastiskt sätt. Det är även glädjande att vi ser ett fortsatt stort intresse från elever och vårdnadshavare för att söka sig till våra verksamheter inför hösten. Flertalet verksamheter har långa köer och vi ser med tillförsikt fram mot fullt belagda förskolor och skolor när verksamheterna startar upp igen efter sommarlovet.
 

Niklas Pålsson, VD Cedergrenska
Telefon: 073-400 02 31
E-post: niklas.palsson@cedergrenska.se

 

Denna information är sådan som Cedergrenska AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande, genom ovanstående kontaktpersons försorg, den 30 augusti, klockan 8.30 CEST.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Beslut på Nordnets årsstämma den 29 april 2024

Published

on

By

Måndagen den 29 april 2024 hölls årsstämma i Nordnet AB (publ). Nedan sammanfattas de viktigaste besluten från stämman.

Fastställande av resultat- och balansräkningar samt utdelning

Årsstämman fastställde de framlagda resultat- och balansräkningarna för bolaget och koncernen för verksamhetsåret 2023.

Årsstämman fastställde styrelsens förslag om en utdelning om 7,20 kronor per aktie med avstämningsdag den 2 maj 2024. Utdelningen beräknas ske från Euroclear Sweden AB den 7 maj 2024.

Ansvarsfrihet

Styrelsens ledamöter och verkställande direktören beviljades ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2023.

Styrelse

Årsstämman fastställde valberedningens förslag att antalet styrelseledamöter ska vara åtta.

Tom Dinkelspiel, Fredrik Bergström, Anna Bäck, Karitha Ericson, Charlotta Nilsson och Henrik Rättzén omvaldes som ordinarie ledamöter av styrelsen, samt nyval av Therese Hillman och Johan Åkerblom för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Tom Dinkelspiel omvaldes till styrelsens ordförande.

Styrelsearvode

Årsstämman beslutade att arvode för styrelsen och styrelsens utskott ska utgå enligt följande för sedvanlig mandatperiod om 12 månader.

Arvodet till var och en av styrelsens ordförande och övriga styrelseledamöter ska utgå med 472 500 kr var. Arvode för arbete i styrelsens utskott ska utgå enligt följande.

  • 150 000 kr till ordförande och 80 000 kr till ledamot i Risk- och Complianceutskottet.
  • 100 000 kr till ordförande och 60 000 kr till ledamot i Revisionsutskottet.
  • 75 000 kr till ordförande och 40 000 kr till ledamot i IT-utskottet.
  • 40 000 kr till ordförande och 25 000 kr till ledamot i Ersättningsutskottet.

Revisor

Årsstämman fastställde att Bolaget ska ha ett revisionsbolag som revisor, utan revisorssuppleanter.

Revisionsbolaget Deloitte AB omvaldes som revisor för tiden intill slutet av den årsstämma som hålls under 2025.

Ersättningsrapporten

Årsstämman godkände styrelsens ersättningsrapport för räkenskapsåret 2023.

Teckningsoptionsprogram

Årsstämman beslutade att inrätta ett teckningsoptionsprogram för samtliga anställda i Nordnet-koncernen, innefattande beslut om emission och överlåtelse av teckningsoptioner.

Syftet med programmet, och skälen för avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt, är att stärka kopplingen mellan anställdas arbete och skapat aktieägarvärde. Därmed bedöms en ökad intressegemenskap uppstå mellan deltagarna och aktieägare i bolaget. Styrelsen har för avsikt att årligen föreslå liknande teckningsoptionsprogram vid kommande årsstämmor framöver.

Rätt att teckna teckningsoptionerna tillkommer, med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt, ett helägt dotterbolag till Nordnet AB (publ) med rätt och skyldighet att överlåta teckningsoptionerna till anställda i Nordnet-koncernen till marknadsmässigt pris. Teckningsoptionerna ska emitteras vederlagsfritt till dotterbolaget.

Enligt programmets villkor ska följande gälla. Hur många teckningsoptioner och hur stort belopp en anställd får investera i beror på vilken kategori av anställda som den anställde tillhör. Varje teckningsoption av TO 2024/2027 Serie I ska berättiga till teckning av en (1) aktie i Nordnet till en teckningskurs om 120 procent av stängningskursen för Nordnets aktie på Nasdaq Stockholm den 17 maj 2024. Varje teckningsoption av TO 2024/2027 Serie II ska berättiga till teckning av en (1) aktie i Nordnet till en teckningskurs om 120 procent av stängningskursen för Nordnets aktie på Nasdaq Stockholm den 1 november 2024. Teckningsoptioner av TO 2024/2027 Serie I kan utnyttjas för att teckna aktier i Nordnet i enlighet med villkoren för teckningsoptionerna (se Bilaga 1 som finns tillgänglig på Nordnets hemsida) under följande perioder:

(i)           en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets delårsrapport för perioden 1 januari-31 mars 2027, dock tidigast den 13 april 2027 och senast den 7 juni 2027, och

(ii)       en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets halvårsrapport för perioden 1 januari-30 juni 2027, dock tidigast den 17 augusti 2027 och senast den 31 augusti 2027.

Teckningsoptioner av TO 2024/2027 Serie II kan utnyttjas för att teckna aktier i Nordnet i enlighet med villkoren för teckningsoptionerna (se Bilaga 2 som finns tillgänglig på Nordnets hemsida) under följande perioder:

(i)           en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets delårsrapport för perioden 1 januari-30 september 2027, dock tidigast den 15 oktober 2027 och senast den 8 december 2027, och

(ii)      en tvåveckorsperiod från och med dagen efter offentliggörande av bolagets bokslutskommuniké för perioden 1 januari-31 december 2027, dock tidigast den 14 januari 2028 och senast den 10 mars 2028.

Högst 2 515 340 teckningsoptioner kommer att emitteras inom ramen för programmet. Ökningen av bolagets aktiekapital kommer vid full anslutning och fullt utnyttjande av det maximala antalet teckningsoptioner att uppgå till 12 576,70 kronor. Den del av teckningskursen vid aktieteckning som överstiger aktiernas kvotvärde ska tillföras den fria överkursfonden. Det maximala antalet teckningsoptioner som får förvärvas av deltagarna i programmet kan leda till att maximalt 2 515 340 aktier ges ut, vilket motsvarar en utspädning om cirka 1,00 procent av det totala antalet aktier och röster i bolaget efter fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner, dock med förbehåll för eventuell omräkning.

Det högsta antalet optioner är baserat på ett preliminärt marknadsvärde för Serie I om 17,77 kronor per teckningsoption, framräknat med tillämpning av Black& Scholes värderingsmodell. Den preliminära värderingen är baserad på ett marknadsvärde på den underliggande aktien om 190 kronor, vilket motsvarar stängningskursen för Nordnets aktie den 17 maj 2024 och ett antagande om en teckningskurs om 228 kronor per aktie. Marknadsvärdet för Serie II kommer att beräknas i samband med överlåtelsetidpunkten enligt ovan.  Det slutliga antalet optioner kommer att styras av marknadsvärdet per teckningsoption vid överlåtelsetidpunkten, med begränsningen att totalt antal teckningsoptioner som kan emitteras och överlåtas aldrig kan överstiga 2 515 340.

Bolagets kostnader för programmet är, vid sidan av kostnader för att bereda och administrera incitamentsprogrammet, begränsade till socialavgifter i Norge. Vid antagande om en ökning av bolagets aktiekurs med 100 procent under programmets löptid skulle dessa kostnader inte överstiga cirka 2,0 miljoner kronor.

Fullständiga villkor för deltagande i programmet samt ytterligare information finns tillgängliga på Bolagets webbplats www.nordnetab.com.

 

För mer information, kontakta:

Johan Tidestad, Kommunikationschef
johan.tidestad@nordnet.se, 0708-875 775

Nordnet är en ledande nordisk digital plattform för sparande och investeringar. Genom innovation, enkelhet och transparens utmanar vi traditionella strukturer och ger privata sparare tillgång till samma information, verktyg och service som professionella investerare. Besök oss på www.nordnetab.com, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk eller www.nordnet.fi.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Återköp av aktier i Arise under vecka 17, 2024

Published

on

By

Under perioden 22 april till 26 april 2024 har Arise AB (publ) (LEI-kod: 549300FOT7EE85QYB655) (“Arise” eller ”Bolaget”) återköpt sammanlagt 71 715 egna stamaktier (isin: SE0002095604) inom ramen för det återköpsprogram som styrelsen initierat i syfte att bidra till ökat aktieägarvärde och en optimerad kapitalstruktur.

Återköpen är en del av det återköpsprogram omfattande återköp motsvarande högst SEK 100m som Arise tillkännagav den 14 november 2023. Återköpsprogrammet löper från och med den 16 november 2023 och fram till datumet för Arise årsstämma 2024 och genomförs i enlighet med EUs marknadsmissbruksförordning nr 596/2014 (MAR) och EU-kommissionens delegerade förordning 2016/1052 (den så kallande “Safe Harbour”-förordningen). Syftet med återköpsprogrammet är att anpassa Bolagets kapitalstruktur för kapitalbehovet över tid och därigenom bidra till ökat aktieägarvärde. Avsikten är för närvarande att de stamaktier som återköpts sedan ska makuleras genom beslut vid kommande bolagsstämmor.

Stamaktier i Arise har återköpts (i SEK) enligt följande:

Datum Aggregerad daglig volym (antal aktier) Viktat genomsnittspris per dag (SEK) Totalt dagligt transaktionsvärde (SEK)
22/04/2024 12 898 38,5187 496 814,19
23/04/2024 14 684 38,8802 570 916,86
24/04/2024 15 179 38,7702 588 492,87
25/04/2024 15 365 37,5714 577 284,56
26/04/2024 13 589 37,7044 512 365,09

Samtliga förvärv har genomförts på Nasdaq Stockholm av Kepler Cheuvreux för Arises räkning. Efter ovanstående förvärv uppgår Bolagets innehav av egna aktier per den 26 april till 2 053 894 aktier. Det totala antalet utestående aktier i Bolaget uppgår till 44 494 235 stamaktier.

Fullständig information om de genomförda transaktionerna enligt artikel 5.3 i MAR och artikel 2.3 i Safe Harbour-förordningen biläggs detta pressmeddelande.

Halmstad 29 april 2024

ARISE AB (publ)

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per-Erik Eriksson, VD Arise AB, +46 702 409 902

Denna information lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 april 2024 kl. 18.00.

Om Arise

Arise är ett ledande och oberoende företag som förverkligar ny grön energi. Bolaget prospekterar, bygger, säljer och förvaltar förnybar elproduktion. Bolaget är noterat på Nasdaq Stockholm.        

Arise AB (publ), Box 808, 301 18 Halmstad, tel. 46 35 10 450 71 00, org.nr. 556274-6726. E-mail: info@arise.se, www.arise.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Återköp av aktier i Hoist Finance under vecka 17, 2024

Published

on

By

Hoist Finance AB (publ) (LEI-kod: 549300NPK3FB2BEL4D08) (”Hoist Finance”) har under perioden 22 april 2024 – 26 april 2024 återköpt sammanlagt 135 000 egna aktier (ISIN: SE0006887063) inom ramen för det återköpsprogram som styrelsen infört.

Återköpen är en del av det återköpsprogram om högst 10 procent av samtliga aktier i bolaget till ett sammanlagt belopp om högst 100 000 000 SEK som Hoist Finance offentliggjorde den 6 februari 2024. Återköpsprogrammet, som löper under perioden från och med den 8 februari 2024 intill årsstämman den 7 maj 2024, genomförs i enlighet med EU:s marknadsmissbruksförordning (EU) nr 596/2014 (”MAR”) och Kommissionens delegerade förordning (EU) nr 2016/1052 (”Safe Harbour-förordningen”). Syftet med återköpsprogrammet är att justera bolagets kapitalstruktur och därigenom bidra till att skapa ett ökat värde för Hoist Finance aktieägare. Avsikten är att de aktier som återköps ska dras in genom beslut vid kommande bolagsstämmor.

Aktier i Hoist Finance har återköpts enligt följande:

Datum

Aggregerad daglig volym (antal aktier)

Viktat genomsnittspris per dag (SEK)

Totalt dagligt transaktionsvärde (SEK)

22 april 2024

20 000

51,5279

1 030 558

23 april 2024

30 000

51,7950

1 553 850

24 april 2024

30 000

49,2056

1 476 168

25 april 2024

20 000

49,3188

986 376

26 april 2024

35 000

50,1999

1 756 997

Totalt ackumulerat under vecka 17 2024

135 000

 

6 803 949

 

Totalt ackumulerat under återköpsprogrammet

2 015 022

 

95 393 345

 

Samtliga förvärv har genomförts på Nasdaq Stockholm av Carnegie Investment Bank AB (publ) för Hoist Finance räkning.

Efter ovanstående förvärv uppgår Hoist Finance innehav av egna aktier per den 26 april 2024 till 2 015 022. Det totala antalet aktier i Hoist Finance, inklusive de egna aktierna, uppgår till 89 303 000 och antalet utestående aktier, exklusive de egna aktierna, uppgår till 87 287 978.

Fullständig information om de genomförda transaktionerna enligt artikel 5.3 i MAR och artikel 2.3 i Safe Harbour-förordningen biläggs detta pressmeddelande.

För vidare information vänligen kontakta:

Christian Wallentin, Vice VD och CFO

ir@hoistfinance.com
+46 8 55 51 77 90

Om Hoist Finance

Hoist Finance är en förvaltare specialiserad på förfallna lån. I över 25 år har vi fokuserat på att investera i och förvalta skuldportföljer. Vi är en partner till internationella banker och finansiella institut i hela Europa och förvärvar portföljer av förfallna lån. Vi är också en partner till privatpersoner och små och medelstora företag som befinner sig i en skuldsituation och vi skapar långsiktigt hållbara återbetalningsplaner som gör det möjligt för dem att omvandla förfallna skulder till skulder som betalas av. Vi finns på 13 marknader i Europa och aktierna är noterade på Nasdaq Stockholm. För mer information, besök hoistfinance.com.

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.