Connect with us

Marknadsnyheter

AcouSort utvalt av EIC för deltagande på ledande medicinsk konferens

Published

on

AcouSort har valts ut av Europeiska innovationsrådet (EIC) för deltagande på European Pavilion BIO2022 efter en mycket konkurrenskraftig utvärderingsprocess. AcouSort är därmed ett av 20 europeiska företag som valts ut av EU med full sponsring för att deltaga på USA:s ledande medicinska konferens, som äger rum i San Diego 13-16 juni.

– Det är förstås otroligt inspirerande att vara ett av de 20 europeiska små och medelstora företagen eller startups som valts ut av EIC för att delta i BIO2022. Vi ser detta som en av de viktigaste konferenserna inom hälso- och sjukvård- samt bioteknikbranschen, där de flesta ledande företagen finns representerade, säger AcouSorts vd Torsten Freltoft.

Under konferensen kommer AcouSort främst att fokusera på strategisk samverkan och enskilda möten med utvalda partners för att diskutera framtida OEM-lösningar inom både patientnära diagnostik och precisionsmedicin, såsom nya cancerterapier.

BIO International Convention 2022 kommer att innehålla mer än 100 interaktiva sessioner under fyra dagar som täcker en mängd olika terapeutiska områden, affärsutveckling, digital hälsa, patientperspektiv, offentlig förvaltning, nästa generations bioterapeutika och de senaste uppdateringarna från branschexperter om COVID-19-vaccinerna. Den utvalda delegationen till European Pavilion valdes ut utifrån sina ambitioner för internationellt samarbete, tekniska matchning med mässans fokusområden, samt sin potential att skapa affärer av deltagandet.

För ytterligare information om AcouSort, vänligen kontakta:

Torsten Freltoft, VD
Telefon: +45 2045 0854
E-post:
torsten.freltoft@acousort.com

Om AcouSort

AcouSort AB (organisationsnummer 556824-1037) är ett innovativt teknologiföretag som fokuserar på att utveckla produkter och lösningar för integrerad hantering av biologiska prover. Med hjälp av ljudvågor kan företagets produkter separera blodceller från varandra, koncentrera, rena upp och färga in celler, exosomer och bakterier från biologiska prover. Teknologin bakom bolagets produkter är akustofluidik, där ljudvågor i kombination med mikrofluidik möjliggör automatiserad hantering av prover inom en rad applikationsområden från forskning kring nya biomarkörer till utveckling av nya diagnostiska system för patientnära testning – så kallade Point-of Care (POC) system. Bolagets kommersialiseringsstrategi bygger på den redan validerade affärsmodellen, att tillhandahålla separationsmoduler till diagnostiska systemtillverkare för integrerad provhantering så väl som att fortsätta kommersialiseringen av företagets forskningsinstrument. Med hjälp av bolagets produkter effektiviseras forskning och utveckling av patientnära tester, nya diagnostiska system och behandlingar som adresserar några av vår tids mest utmanade sjukdomsområden: cancer, infektionsmedicin och hjärt- och kärlsjukdomar. AcouSort är noterat på Nasdaq First North Growth Market”. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank, 08-463 83 00, certifiedadviser@penser.se Erik Penser Bank AB (publ), Apelbergsgatan 27, Box 7405, 103 91 Stockholm

Continue Reading

Marknadsnyheter

Aerowash AB (publ) genomför en riktad nyemission om 20 MSEK samt erhåller konverteringsåtaganden om 7,3 MSEK

Published

on

By

Aerowash AB (publ) (”Aerowash” eller ”Bolaget”) har, med stöd av bemyndigande från årsstämman den 27 juni 2023, beslutat om en riktad nyemission av 2 666 667 aktier till en teckningskurs om 7,50 SEK per aktie (den ”Riktade Emissionen”). Med anledning av stort intresse i nyemissionen utökas den riktade emissionen till 20 MSEK. Investerare i den Riktade Emissionen utgörs av svenska och utländska strategiska och kvalificerade investerare, däribland ShapeQ GmbH och Socomore Group. Teckningskursen i den Riktade Emissionen bestämdes genom ett accelererat book building-förfarande som genomfördes av Penser by Carnegie, Carnegie Investment Bank AB (publ) (”Penser by Carnegie”). Aerowash tillförs härigenom ca 20 MSEK före transaktionskostnader, som avses att användas för att utöka produktionskapaciteten av AW3, korta ner leveranstiderna samt leverera på befintlig orderbok.

Den Riktade Nyemissionen

Teckningskursen i den Riktade Emissionen har fastställts genom ett accelererat book building-förfarande som arrangerats av Penser by Carnegie och uppgår till 7,50 SEK per aktie, motsvarade en rabatt om ca 9 procent mot stängningskursen för Bolagets aktie på Spotlight Stock Market den 7 maj 2024. Investerare i den Riktade Emissionen utgörs bland annat av svenska och utländska strategiska och kvalificerade investerare. Genom den Riktade Emissionen tillförs Aerowash 20 MSEK före transaktionskostnader. Med anledning av stort intresse utökas emissionsvolym till 20 MSEK.

För att underlätta genomförande av den Riktade Emissionen har de nya aktierna som ges ut initialt tecknats av Penser by Carnegie i egenskap av emissionsinstitut i den Riktade Emissionen, till ett belopp motsvarande aktiernas kvotvärde för vidareöverlåtelse till investerarna i den Riktade Emissionen i enlighet med ingångna avtal såsom ett led i book building-förfarandet. I samband med likviddagen kommer Bolaget att tillföras resterande belopp, det vill säga skillnaden mellan priset per aktie och kvotvärdet.

Åtaganden om Konvertering

Flera innehavare av konvertibla skuldebrev i Bolaget har, parallellt med den Riktade Emissionen, ingått åtaganden om att konvertera sina fordringar till nya aktier i Bolaget vid första möjliga tillfälle och i enlighet med konvertibelvillkoren. Samtliga i styrelse och ledning som innehar konvertibeln har ingått åtagande om att konvertera samtliga av sina fordringar till nya aktier. Åtaganden om att konvertera konvertibla skuldebrev av serie KV 1 2023 uppgår till ett nominellt belopp om 4 766 456 kronor, och åtaganden om att konvertera konvertibla skuldebrev av serie KV 2 2023 uppgår till ett nominellt belopp om 2 539 321 kronor. Konvertering ska ske enligt konvertibelvillkoren och på den sista bankdagen varje kvartal, dvs. den 28 juni 2024.

Bakgrund och motiv

Emissionslikviden kommer användas för att möjliggöra en utökning av produktionskapaciteten av AW3 för att möta efterfrågan, korta ner leveranstiderna och leverera på befintlig orderbok.

”Vi är glada och tacksamma för det stora intresset från externa investerare att delta i nyemissionen. Med det nu tillförda kapitalet har vi erhållit en finansiering som säkerställer leverans på befintlig och framtida orderbok. Vi befinner oss nu i ett spännande kommersialiseringsläge där vi ser ett ökat intresse för vår produkt. Bolaget har mycket positiva framtidsutsikter och genom det tillförda kapitalet kommer vi nu kunna ta ett viktigt steg framåt och expandera samt leverera i snabbare takt ” – Niklas Adler, VD Aerowash.

Bolagets styrelse har gjort en samlad bedömning och noga övervägt alternativet att ta in kapital genom en företrädesemission, men anser med hänsyn till rådande marknadsförutsättningar att det bland annat skulle innebära en risk att Bolaget inte kan upprätthålla en optimal kapitalstruktur. Skälen till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är därför (i) att den Riktade Emissionen kan genomföras på ett mer tidseffektivt sätt och till en lägre kostnad och med mindre komplexitet än en företrädesemission, (ii) att diversifiera Bolagets aktieägarbas med professionella och kvalificerade investerare, vilket bedöms stärka Aerowash långsiktiga möjlighet att genomföra Bolagets tillväxtstrategi, samt (iii) att med tanke på rådande marknadsförutsättningar och den volatilitet som har kunnat observeras på marknaden, har styrelsen bedömt att en företrädesemission också skulle kräva betydande garantiteckning från ett garantikonsortium, vilket skulle medföra merkostnader och/eller ytterligare utspädning för aktieägarna beroende på vilken typ av vederlag som betalas ut för sådana garantiåtaganden, särskilt med beaktande av den totala emissionslikviden i den Riktade Emissionen. Dessutom skulle en företrädesemission sannolikt ha gjorts till en lägre teckningskurs än vad den Riktade Emissionen förväntas genomföras till för teckningskurs, givet de rabattnivåer för företrädesemissioner som genomförts på marknaden nyligen. Likviden från den Riktade Emissionen avses användas för att utöka produktionskapaciteten för att dels möta rådande efterfrågan, dels för att kunna leverera på befintlig orderbok, vilket stärker Bolagets konkurrensposition inom marknaden för flygplansrengöring. Styrelsens samlade bedömning är att skälen för att genomföra den Riktade Emissionen med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt överväger skälen som motiverar huvudregeln att nyemissioner ska genomföras med företrädesrätt för aktieägarna och att en nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt därmed ligger i Aerowash och alla aktieägares intresse.

Aktier och aktiekapital

Den Riktade Emissionen medför en sammanlagd utspädningseffekt om 22 procent av antalet aktier i Bolaget. Genom den Riktade emissionen ökar antalet utestående aktier med 2 666 667 aktier, från 9 563 241 aktier till 12 229 908 aktier. Bolagets aktiekapital ökar med 2 666 667 SEK, från 9 563 241 SEK till 12 229 908 SEK.

Rådgivare

Aerowash har anlitat Penser by Carnegie, Carnegie Investment Bank AB (publ) och Advokatfirman Lindahl som finansiell respektive legal rådgivare i samband med den Riktade Emissionen.

Viktig information

Offentliggörandet, annonseringen eller distribueringen av detta pressmeddelande kan vara föremål för restriktioner i vissa jurisdiktioner. Mottagarna av detta pressmeddelande i jurisdiktioner där detta pressmeddelande har blivit offentliggjort, annonserat eller distribuerat, bör informera sig om och följa sådana restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande är ansvarig för att använda detta pressmeddelande, och informationen som här omnämns, i enlighet med tillämpliga regler i varje jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande, eller en begäran om ett erbjudande, att köpa eller teckna några värdepapper i Bolaget i någon jurisdiktion, varken från Bolaget eller från någon annan.

Detta pressmeddelande identifierar eller antyder inte, eller påstår sig inte identifiera eller antyda, riskerna (direkt eller indirekt) som kan vara förknippade med en investering i nyemitterade aktier. Varje investeringsbeslut i förbindelse med en emission måste genomföras på basis av all offentligt tillgänglig information hänförlig till Bolaget och Bolagets aktier. Sådan information har inte blivit oberoende verifierad av Bolaget. Informationen i detta pressmeddelande är endast till för bakgrundsinformation och gör inte anspråk på att vara fullständig eller komplett. Ingen tillit, oavsett ändamål, bör fästas på informationen i detta pressmeddelande eller dess riktighet eller fullständighet.

Detta pressmeddelande utgör inte en rekommendation rörande någon investerares uppfattning avseende en emission. Varje investerare eller framtida investerare bör genomföra hans, hennes eller dess egen undersökning, analys och bedömning av verksamheten samt data som beskrivs i detta pressmeddelande och offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapper kan såväl minska som öka. Historiska resultat är inte en indikator på framtida resultat.

Detta pressmeddelande utgör inte eller ingår inte i ett erbjudande eller en begäran om att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapper som omnämns i detta pressmeddelande får inte säljas i USA utan registrering eller utan att det omfattas av ett undantag från registrering i enlighet med den vid var tid gällande amerikanska Securities Act från 1933 (”Securities Act”) och får inte erbjudas eller säljas inom USA utan registrering, eller tillämpligt undantag från registrering, eller i en transaktion som inte är föremål för, registreringskrav enligt Securities Act. Det finns ingen avsikt att registrera värdepapper som omnämns här i USA eller att genomföra ett offentligt erbjudande av värdepappren i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras eller distribueras, direkt eller indirekt, i sin helhet eller i delar, i eller till Australien, Belarus, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Ryssland, Singapore, Sydafrika, Sydkorea, Schweiz, USA eller i någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribuering av informationen inte skulle uppfylla tillämpliga lagar och regler eller där sådana åtgärder är föremål för juridiska restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som krävs enligt svensk lag. Åtgärder som vidas i strid med denna instruktion kan utgöra ett brott mot tillämpliga värdepapperslagar och regler.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt Förordning (EU) 2017/1129 (”Prospektförordningen”) och har inte godkänts av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Bolaget har inte godkänt något offentligt erbjudande av aktier eller rätter i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har eller kommer att tas fram i samband med emissionen. I en EES-medlemsstat adresseras och riktar sig denna kommunikation endast till kvalificerade investerare, enligt innebörden i Prospektförordningen, i den medlemsstaten.

I Storbritannien distribueras och riktas detta pressmeddelande, och annat material avseende värdepappren som här omnämns, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, ”kvalificerade investerare” som är (i) personer som har professionell erfarenhet av affärer som rör investeringar och som faller inom definitionen av ”professionella investerare” enligt definitionen i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (“Föreskriften”) eller (ii) enheter med hög nettoförmögenhet som omfattas av artikel 49(2)(a) till (d) i Föreskriften (alla sådana personer benämns gemensamt “relevanta personer”). Investeringar eller investeringsaktivitet som är hänförlig till denna kommunikation är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av relevanta personer i Storbritannien. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta någon åtgärd baserat på detta pressmeddelande och ska inte agera eller förlita sig på.

Framåtriktade uttalanden

Frågor som diskuteras i detta pressmeddelande kan innehålla uttalanden som är framåtriktade. Framåtriktad information är alla uttalanden som inte hänför sig till historiska fakta och händelser samt sådana uttalanden som är hänförliga till framtiden och som exempelvis innehåller uttryck som ”anser”, ”uppskattar”, ”förväntar”, ”bedömer”, ”väntar”, ”antar”, ”förutser”, ”avser”, ”kan”, ”kommer”, ”ska”, ”bör”, ”enligt uppskattning”, ”är av uppfattningen”, ”får”, ”planerar”, ”fortsätter”, ”potentiell”, ”beräknar”, ”prognostiserar”, ”såvitt man känner till” eller liknande uttryck. Detta gäller särskilt uttalanden som avser framtida resultat, finansiell ställning, kassaflöde, planer och förväntningar på Bolagets verksamhet och ledning, framtida tillväxt och lönsamhet och allmän ekonomisk och regulatorisk omgivning samt andra omständigheter som påverkar Bolaget, varav många i sin tur är baserade på ytterligare antaganden, såsom att inga förändringar i befintliga politiska, rättsliga, skattemässiga, marknadsmässiga eller ekonomiska förhållanden eller i tillämplig lagstiftning inträffar (inklusive, men inte begränsat till, redovisningsprinciper, redovisningsmetoder och skattepolicyer), vilka var för sig eller tillsammans skulle kunna vara av betydelse för Bolagets resultat eller dess förmåga att driva sin verksamhet. Även om Bolaget bedömer att dessa antaganden var rimliga när de gjordes, är dessa i sig föremål för betydande kända och okända risker, osäkerheter, oförutsedda händelser och andra viktiga faktorer som är svåra eller omöjliga att förutse och som kan ligga utanför Bolagets kontroll. Sådana risker, osäkerheter, oförutsedda händelser och andra viktiga faktorer kan medföra att faktiska händelser skiljer sig väsentligt från de förväntningar som uttrycks eller antyds i sådana framåtriktade uttalanden.

Potentiella investerare ska därför inte fästa otillbörlig tilltro vid den framåtriktade informationen häri.

Informationen, ståndpunkterna och de framåtriktade uttalandena som återfinns i detta pressmeddelande gäller enbart per dagen för detta pressmeddelande, och kan komma att ändras utan att det meddelas. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande.

Information till distributörer

I syfte att uppfylla de produktstyrningskrav som återfinns i: (a) Europaparlamentets och rådets direktiv 2014/65/EU om marknader för finansiella instrument, i konsoliderad version, (”MiFID II”); (b) artikel 9 och 10 i Kommissionens delegerade direktiv (EU) 2017/593, som kompletterar MiFID II; och (c) nationella genomförandeåtgärder (tillsammans ”Produktstyrningskraven i MiFID II”) samt för att friskriva sig från allt utomobligatoriskt, inomobligatoriskt eller annat ansvar som någon ”tillverkare” (i den mening som avses enligt Produktstyrningskraven i MiFID II) annars kan omfattas av, har Bolagets aktier varit föremål för en produktgodkännandeprocess, som har fastställt att dessa aktier är: (i) lämpliga för en målmarknad bestående av icke-professionella investerare och investerare som uppfyller kriterierna för professionella kunder och godtagbara motparter, såsom definierat i MiFID II; och (ii) lämpliga för spridning genom alla distributionskanaler som tillåts enligt MiFID II (”Målmarknadsbedömningen”). Oaktat Målmarknadsbedömningen bör distributörer notera att: priset på Bolagets aktier kan sjunka och investerare kan förlora hela eller delar av sin investering, att Bolagets aktier inte är förenade med någon garanti avseende avkastning eller kapitalskydd och att en investering i Bolagets aktier endast är lämplig för investerare som inte är i behov av garanterad avkastning eller kapitalskydd och som (ensamma eller med hjälp av lämplig finansiell eller annan rådgivare) är kapabla att utvärdera fördelarna och riskerna med en sådan investering och som har tillräckliga resurser för att bära de förluster som en sådan investering kan resultera i. Målmarknadsbedömningen påverkar inte andra krav avseende kontraktuella, legala eller regulatoriska försäljningsrestriktioner med anledning av den Riktade Emissionen. Vidare ska noteras att oaktat Målmarknadsbedömningen kommer Penser by Carnegie, Carnegie Investment Bank AB (publ) endast att tillhandahålla investerare som uppfyller kriterierna för professionella kunder och godtagbara motparter.

Målmarknadsbedömningen utgör, för undvikande av missförstånd, inte (a) en ändamålsenlighets- eller lämplighetsbedömning i den mening som avses i MiFID II eller (b) en rekommendation till någon investerare eller grupp av investerare att investera i, förvärva, eller vidta någon annan åtgärd avseende Bolagets aktier.

Varje distributör är ansvarig för att genomföra sin egen målmarknadsbedömning avseende Bolagets aktier samt för att besluta om lämpliga distributionskanaler.

Denna information är sådan som Aerowash är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2024-05-07 22:11 CET.

Tel: 073-679 39 37
E-post: niklas.adler@aerowash.com

www.aerowash.com

Aerowash erbjuder produkter, lösningar och tjänster för exteriör tvätt av flygplan. Bolaget har utvecklat en produktportfölj bestående av automatiserade tvättrobotar som förkortar tvättprocessen med upp till 60 procent i jämförelse med gängse manuell metod mätt i tidsåtgång vilket genererar besparingar för flygbolag och flygplatser.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Refine Group har genomfört en riktad nyemission och tillförs cirka 19 MSEK

Published

on

By

Refine Group AB (publ) (”Refine” eller ”Bolaget”) har tillförts cirka 19 MSEK efter att framgångsrikt ha genomfört en riktad nyemission av 11 545 931 aktier till en teckningskurs om 1,622 kronor per aktie (”Nyemissionen”).

INTE FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, HELT ELLER DELVIS, DIREKT ELLER INDIREKT, INOM ELLER TILL AUSTRALIEN, HONGKONG, JAPAN, KANADA, NYA ZEELAND, SINGAPORE, SYDAFRIKA, STORBRITANNIEN, USA ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING SKULLE VARA OLAGLIG ELLER KRÄVA REGISTRERING ELLER NÅGON ANNAN ÅTGÄRD UTÖVER VAD SOM KRÄVS ENLIGT SVENSK RÄTT.

Styrelsen för Refine har beslutat att genomföra den riktade nyemission av aktier som Bolaget offentliggjorde den 7 maj 2024. Beslutet omfattar 11 545 931 nyemitterade aktier till en teckningskurs om 1,622 kronor, vilket motsvarar en emissionslikvid om cirka 19 MSEK före transaktionskostnader. Teckningskursen motsvarar en rabatt om 15 procent av den volymviktade snittkursen (VWAP) för Bolagets aktier på Nasdaq First North Growth Market under de senaste 30 dagarna per den 6 maj 2024. Beslutet fattades av styrelsen med stöd av bemyndigande från extra bolagsstämma den 8 november 2023.

Teckningskursen bestämdes genom förhandling på armlängds avstånd mellan Refine och investerarna. Det är därför styrelsens bedömning att teckningskursen korrekt återspeglar nuvarande marknadsförhållanden och efterfrågan. Investerarna i Nyemissionen bestod av ett antal nya och befintliga investerare, däribland Molcap Growth AB, Stockslätten AB, Seved Invest AB och NCPA Capital AB. Därutöver deltog Bolagets VD och andra nyckelpersoner i Nyemissionen, varför styrelsen beslutade om en separat emission av aktier villkorad av bolagsstämmans efterföljande godkännande med erforderlig majoritet. Emissionen till dessa personer omfattade 1 263 872 av de 11 545 931 aktier som totalt emitterades. Styrelsens avsikt är att föreslå att årsstämman godkänner emissionen riktad till Bolagets VD och nyckelpersoner.

Vi är mycket glada över att framgångsrikt ha genomfört en lyckad nyemission trots  utmanande marknadsförhållandena. Den genomförda emissionen samt refinansiering av existerande bankskuld stärker bolaget och dess position inför framtida aktiviteter. Med en stärkt balansräkning, lägre finansieringskostnader och stärkt kassaflöde skapar vi goda förutsättningar för att fortsätta rida på den långsiktiga digitaliseringen inom handeln”, säger David Wallinder, VD, Refine Group.

Som Bolaget offentliggjorde den 7 maj 2024 genomförs Nyemissionen i syfte att stärka koncernens balansräkning. Den genomförda Nyemissionen innebär uppfyllandet av villkoret för det kreditlöfte som Bolagets dotterbolag Refine Group Holding AB (publ) erhållit från Swedbank gällande en ny kredit om 15 MSEK (”Krediten”). I enlighet med villkoren för kreditlöftet har Bolaget åtagit sig att genomföra Nyemissionen och i enlighet med villkoren avser Bolaget även att använda emissionslikviden från Nyemissionen till att tillsammans med medlen från Krediten refinansiera Bolagets befintliga skuld om 41,7 MSEK till Swedbank (den ”Befintliga Skulden”). Genom Nyemissionen åstadkommer Bolaget en ändamålsenlig kapitalstruktur för att skapa förutsättningar för framtida investeringar i koncernbolag för vidare nordisk expansion. Bolagets ambition är att omläggningen av kapitalstrukturen ska utgöra ett steg mot att återuppta Refines tillväxtstrategi genom bland annat framtida strategiska förvärv. Styrelsen har även övervägt möjligheten att istället för Nyemissionen anskaffa kapital genom en företrädesemission, men har konstaterat att ett sådant alternativ skulle innebära att Bolaget inte skulle kunna erhålla Krediten eller refinansiera den Befintliga Skulden inom en för Bolaget ändamålsenlig tidshorisont eftersom Krediten inte skulle erhållas och refinansieringen av den Befintliga Skulden inte skulle kunna genomföras förrän företrädesemissionen slutförts. Den nya Krediten innebär, tillsammans med Nyemissionen, en lägre skuldsättningsgrad och räntekostnad samt stärkt kassaflöde för koncernen. En företrädesemission skulle därför innebära dels väsentligt högre finansiella kostnader för Refine fram till dess att den Befintliga Skulden kan refinansieras jämfört med Nyemissionen och dels en risk att så inte alls kan ske (eller inte kan ske på lika fördelaktiga villkor). Bolaget bedömer vidare att en företrädesemission under rådande volatila marknadsförutsättningar skulle medföra väsentligt högre kostnader relaterade till eventuella emissionsgarantier för att kunna säkra Krediten. Mot bakgrund av detta är styrelsens samlade bedömning att skälen för att genomföra Nyemissionen med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt i detta specifika fall tydligt och med tillräcklig styrka överväger skälen som motiverar huvudregeln att nyemissioner ska genomföras med aktieägarnas företrädesrätt. Nyemissionen ligger därför i Bolagets och samtliga aktieägares intresse.

Genom Nyemissionen, och under förutsättning att bolagsstämman godkänner emissionen som riktas till Bolagets VD och vissa andra nyckelpersoner, kommer antalet aktier och röster i Refine öka med 11 545 931, från det nuvarande antalet registrerade aktier 55 240 599 till 66 786 530, och Bolagets registrerade aktiekapital att öka med 5 772 965,5 kronor, från 27 620 299,5 kronor till 33 393 265 kronor. Nyemissionen medför en utspädning om cirka 17,3 procent av antalet aktier och röster i Refine, beräknat efter Nyemissionen.

Penser by Carnegie agerar emissionsinstitut åt Bolaget i samband med Nyemissionen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

David Wallinder, VD, Refine Group AB (publ)

Telefon: +46 73 525 08 45

E-mail: ir@refinegroup.com

Denna information är sådan som Refine Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning 596/2014. Informationen i detta pressmeddelande har publicerats genom ovanstående kontaktpersons försorg, vid den tidpunkt som anges av Refine Group AB:s (publ) nyhetsdistributör Cision vid publiceringen av detta pressmeddelande.

Om Refine Group

Refine är en bolagsgrupp som äger, bygger och förädlar varumärken inom den digitala handeln. Bolagets aktie är sedan mars 2021 noterad på Nasdaq First North Growth Market. Eminova Fondkommission AB (telefon: +46 (0)8-684 211 10, e-post: adviser@eminova.se) är Bolagets Certified Adviser.

För mer information, se www.refinegroup.com.

Viktig information

Publicering, offentliggörande eller distribution av detta pressmeddelande kan i vissa jurisdiktioner vara föremål för restriktioner enligt lag och personer i de jurisdiktioner där detta pressmeddelande har offentliggjorts eller distribuerats bör informera sig om och följa sådana legala restriktioner. Mottagaren av detta pressmeddelande ansvarar för att använda detta pressmeddelande och informationen häri i enlighet med tillämpliga regler i respektive jurisdiktion. Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om, eller inbjudan att, förvärva eller teckna några värdepapper i Refine i någon jurisdiktion, varken från Refine eller från någon annan.

Detta pressmeddelande varken identifierar eller utger sig för att identifiera risker (direkta eller indirekta) som kan vara hänförliga till en investering i nya aktier. Ett investeringsbeslut med anledning av Nyemissionen ska göras på grundval av all offentligt tillgänglig information avseende Bolaget och Bolagets aktier. Informationen i detta pressmeddelande offentliggörs endast som bakgrundsinformation och gör inte anspråk på att vara fullständig. En investerare bör således inte enbart förlita sig på informationen i detta pressmeddelande eller dess riktighet eller fullständighet.

Detta pressmeddelande utgör inte en rekommendation för eventuella investerares beslut avseende Nyemissionen. Varje investerare eller potentiell investerare bör genomföra en egen undersökning, analys och utvärdering av verksamheten och informationen som beskrivs i detta meddelande och all offentligt tillgänglig information. Priset och värdet på värdepapperen kan minska såväl som öka. Uppnådda resultat utgör ingen vägledning för framtida resultat.

Detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande om eller inbjudan avseende att förvärva eller teckna värdepapper i USA. Värdepapperna som omnämns häri har inte registrerats och kommer inte att registrerats enligt den vid var tid gällande U.S. Securities Act från 1933 (“Securities Act”) eller någon värdepapperslagstiftning i en amerikansk delstat och får inte erbjudas eller säljas i USA utan att de registreras eller omfattas av ett undantag från registreringskraven. Refine avser inte att registrera några av värdepapperen i USA eller genomföra ett offentlig erbjudande avseende värdepapperen i USA. Informationen i detta pressmeddelande får inte offentliggöras, publiceras, kopieras, reproduceras eller distribueras, direkt eller indirekt, helt eller delvis, i eller till Australien, Hongkong, Japan, Kanada, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika, USA eller någon annan jurisdiktion där sådant offentliggörande, publicering eller distribution av denna information skulle stå i strid med gällande regler eller där en sådan åtgärd är föremål för legala restriktioner eller skulle kräva ytterligare registrering eller andra åtgärder än vad som följer av svensk rätt. Åtgärder i strid med denna anvisning kan utgöra brott mot tillämplig värdepapperslagstiftning.

Detta pressmeddelande är inte ett prospekt enligt betydelsen i Europaparlamentets och rådets förordning (EU) 2017/1129 av den 14 juni 2017 (“Prospektförordningen”) och har inte blivit godkänt av någon regulatorisk myndighet i någon jurisdiktion. Refine har inte godkänt något erbjudande till allmänheten av aktier eller rättigheter i någon medlemsstat i EES och inget prospekt har tagits fram eller kommer att tas fram i samband med Nyemissionen. I varje EES-medlemsstat riktar sig detta meddelande endast till “kvalificerade investerare” i den medlemsstaten enligt Prospektförordningens definition. I Storbritannien distribueras och riktas detta dokument, och annat material avseende värdepapperen som omnämns häri, endast till, och en investering eller investeringsaktivitet som är hänförlig till detta dokument är endast tillgänglig för och kommer endast att kunna utnyttjas av, “kvalificerade investerare” som är (i) personer som har professionell erfarenhet av verksamhet som rör investeringar och som faller inom definitionen av “professionella investerare” i artikel 19(5) i den brittiska Financial Services and Markets Act 2000 (Financial Promotion) Order 2005 (“Ordern”); eller (ii) personer med hög nettoförmögenhet som avses i artikel 49(2)(a)-(d) i Ordern (alla sådana personer benämns gemensamt “relevanta personer”). En investering eller en investeringsåtgärd som detta meddelande avser är i Storbritannien enbart tillgänglig för relevanta personer och kommer endast att genomföras med relevanta personer. Personer som inte är relevanta personer ska inte vidta några åtgärder baserat på detta pressmeddelande och inte heller agera eller förlita sig på det.

Framåtriktade uttalanden

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktade uttalanden som avser Bolagets avsikter, bedömningar eller förväntningar avseende Bolagets framtida resultat, finansiella ställning, likviditet, utveckling, utsikter, förväntad tillväxt, strategier och möjligheter samt de marknader inom vilka Bolaget är verksamt. Framåtriktade uttalanden är uttalanden som inte avser historiska fakta och kan identifieras av att de innehåller uttryck som “anser”, “förväntar”,

“förutser”, “avser”, “uppskattar”, “kommer”, “kan”, “förutsätter”, “bör” “skulle kunna” och, i varje fall, negationer därav, eller liknande uttryck. De framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är baserade på olika antaganden, vilka i flera fall baseras på ytterligare antaganden. Även om Bolaget anser att de antaganden som reflekteras i dessa framåtriktade uttalanden är rimliga, kan det inte garanteras att de kommer att infalla eller att de är korrekta. Då dessa antaganden baseras på antaganden eller uppskattningar och är föremål för risker och osäkerheter kan det faktiska resultatet eller utfallet, av många olika anledningar, komma att avvika väsentligt från vad som framgår av de framåtriktade uttalandena. Sådana risker, osäkerheter, eventualiteter och andra väsentliga faktorer kan medföra att den faktiska händelseutvecklingen avviker väsentligt från de förväntningar som uttryckligen eller underförstått anges i detta pressmeddelande genom de framåtriktade uttalandena. Bolaget garanterar inte att de antaganden som ligger till grund för de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande är korrekta och varje läsare av pressmeddelandet bör inte opåkallat förlita dig på de framåtriktade uttalandena i detta pressmeddelande. Den information, de uppfattningar och framåtriktade uttalanden som uttryckligen eller underförstått framgår häri lämnas endast per dagen för detta pressmeddelande och kan komma att förändras. Varken Bolaget eller någon annan åtar sig att se över, uppdatera, bekräfta eller offentligt meddela någon revidering av något framåtriktat uttalande för att återspegla händelser som inträffar eller omständigheter som förekommer avseende innehållet i detta pressmeddelande, såtillvida det inte krävs enligt lag eller Nasdaq First North Growth Markets regelverk för emittenter.

Continue Reading

Marknadsnyheter

ALM Equity AB (publ) offentliggör fusionsdokument avseende samgåendet med Svenska Nyttobostäder AB (Publ)

Published

on

By

I informationen nedan syftar ”detta pressmeddelande” på detta dokument, dess innehåll eller del därav, muntliga presentationer, frågestunder och skriftligt eller muntligt material som diskuteras eller distribueras i anslutning därtill. Detta pressmeddelande är inte en kallelse till en bolagsstämma eller ett fusionsdokument. Detta pressmeddelande är inte heller ett erbjudande att sälja, eller en anfordran eller en inbjudan om att lämna ett erbjudande att köpa, förvärva eller teckna sig för, värdepapper, eller en uppmuntran att göra någon investering, och det kommer inte att ske någon försäljning av värdepapper i jurisdiktioner där ett sådant erbjudande, anfordran eller försäljning skulle vara otillåten utan registrering eller kvalifikation enligt sådan jurisdiktions värdepappersrättsliga lagar. Beslut avseende den föreslagna aktiebolagsrättsliga fusionen mellan ALM Equity AB (publ) (”ALM Equity”) och Svenska Nyttobostäder AB (publ) (”Svenska Nyttobostäder”) (”Fusionen”) ska uteslutande fattas på grundval av information som anges i de faktiska kallelserna till ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders bolagsstämmor, såsom tillämpligt, fusionsplanen och fusionsdokumentet beträffande Fusionen, samt på självständiga analyser av informationen däri.

Detta pressmeddelande innehåller framåtriktad information. Framåtriktad information är till sin natur associerad med kända och okända risker, osäkerhetsmoment, antaganden och andra faktorer, eftersom den avser förhållanden och är beroende av omständigheter som inträffar i framtiden, oavsett om de är inom eller utom respektive bolags eller det kombinerade bolagets kontroll. Sådana faktorer kan medföra att de faktiska resultaten, prestationen och den faktiska utvecklingen kan komma att avsevärt avvika från vad som uttryckts eller antytts i den framåtriktade informationen. Trots att respektive bolags ledning anser att deras förväntningar som anges i den framåtriktade informationen är rimliga baserat på sådan information som är tillgänglig för dem, ges inte någon garanti för att sådan framåtriktad information kommer att visa sig vara korrekt. Otillbörlig vikt ska inte fästas vid framåtriktad information. Den framåtriktade informationen gäller endast per dagen för detta pressmeddelande och varken ALM Equity eller Svenska Nyttobostäder åtar sig någon skyldighet att uppdatera den framåtriktade informationen. ALM Equitys och Svenska Nyttobostäders tidigare resultat lämnar inte någon garanti för, och utgör inte någon förutsägelse om, det kombinerade bolagets framtida resultat. ALM Equity, Svenska Nyttobostäder och deras respektive dotterbolag, ledande befattningshavare, anställda och ombud åtar sig vidare inte någon skyldighet att granska, uppdatera eller bekräfta förväntningar eller uppskattningar, eller revidera framåtriktad information för att reflektera händelser som inträffar, eller omständigheter som uppkommer, i förhållande till innehållet i pressmeddelandet. Det är vidare inte säkert att Fusionen kommer att genomföras på det sätt och inom den tidsram som beskrivs i detta pressmeddelande eller överhuvudtaget. 

Idag meddelar ALM Equity AB (publ), (”ALM Equity” eller ”Bolaget”), att fusionsdokumentet avseende samgåendet med Svenska Nyttobostäder AB (publ) har publicerats på bolagens hemsidor: www.almequity.se och www.nyttobostader.se. Som tidigare offentliggjorts, förväntas fusionen vara genomförd under tredje kvartalet 2024.

Rådgivare
ALM Equity har anlitat Tangocm Capital Markets AB som finansiell rådgivare samt Advokatfirman Schjødt AS, filial som legal rådgivare i samband med Fusionen.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Maria Wideroth, styrelseordförande i ALM Equity, Telefon: +46 708 25 53 35, E-mailadress: Maria.Wideroth@landahl.se
 

Om ALM Equity
ALM Equity utvecklar och investerar i tillgångar och verksamheter inom fastighetsbranschen utifrån den framtida marknadens behov. ALM Equitys aktie är listad på Nasdaq First North Growth Market med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

Mer information om bolaget finns på www.almequity.se

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.