Connect with us

Marknadsnyheter

Cereno Scientific deltar på ISHLT 44th Annual meeting and Scientific sessions för att utöka sitt nätverk och träffa prövare i Fas II-studien för CS1 i PAH

Published

on

Cereno Scientific (Nasdaq First North: CRNO B), ett banbrytande bioteknikbolag som utvecklar innovativa behandlingar för vanliga och sällsynta kardiovaskulära sjukdomar, meddelade idag sitt deltagande på ISHLT 44thAnnual meeting and Scientific sessions, som organiseras av The International Society for Heart and Lung Transplantation, i Prag, den 10–13 april 2024.

Cereno Scientific har under de senaste månaderna rapporterat positiva fynd från den pågående studien som tyder på en potentiell positiv effekt av läkemedelskandidat CS1 hos patienter med den svåra sällsynta sjukdomen PAH. Slutförande av studien och topline-resultat förväntas under Q3 2024. Den 30 januari beviljade FDA Cerenos ansökan om Expanded Access, även kallat ”Compassionate Use”, för läkemedelskandidaten CS1 för användning som en förlängning av den pågående Fas II-studien som utvärderar CS1 i pulmonell arteriell hypertension (PAH).  

ISHLT 44th Annual meeting and Scientific sessions, som organiseras av The International Society for Heart and Lung Transplantation, hålls detta år i Prag, den 10–13 april. Dr. Rahul Agrawal, Chief Medical Officer och Head of R&D, samt Dr. Björn Dahlöf, Chief Scientific Officer, kommer att närvara på konferensen för att ta del av de senaste framstegen inom vård av patienter med allvarliga hjärt- och lungsjukdomar, utöka Bolagets nätverk inom akademi och industri, samt träffa prövare för att diskutera slutförandet av den pågående Fas II-studien av CS1 i PAH, likväl som Expanded Access-programmet för CS1.

 

The International Society for Heart and Lung Transplantation (ISHLT) är en ideell, tvärvetenskaplig, professionell organisation som är dedikerad till att förbättra vården för patienter med allvarliga hjärt- eller lungsjukdomar genom transplantation, medicintekniska hjälpmedel och innovativa behandlingar via forskning, utbildning och påverkansarbete.

 

Läs mer om konferensen på ISHLT:s webbplats här.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

Henrik Westdahl, Director IR & Communications

E-post: henrik.westdahl@cerenoscientific.com

Telefon: +46 70-817 59 96

 

Sten R. Sörensen, VD

E-post: sten.sorensen@cerenoscientific.com

Telefon: +46 73-374 03 74

 

Om Cereno Scientific AB
Cereno Scientific utvecklar innovativa behandlingar för vanliga och sällsynta kardiovaskulära sjukdomar. Den längst avancerade läkemedelskandidaten, CS1, är en HDAC-hämmare (histondeacetylas) som verkar som en epigenetisk modulator med tryckreducerande, ”reverse-remodeling”, anti-fibrotiska, anti-inflammatoriska, och anti-trombotiska egenskaper. En klinisk Fas II-studie pågår för att utvärdera CS1s säkerhet, tolerabilitet och effekt hos patienter med den sällsynta sjukdomen pulmonell arteriell hypertension (PAH). Ett samarbetsavtal med det globala läkemedelsbolaget Abbott tillåter Cereno att använda deras banbrytande teknologi CardioMEMS HF System i studien. Två initiativ som genomfördes under den pågående Fas II-studien har visat positiva fynd som tyder på den potentiella kliniska nyttan av CS1 hos PAH-patienter. Dessa initiala resultat är dock inte en garanti för de slutliga studieresultaten som förväntas under tredje kvartalet 2024. Sedan januari 2024 är vi glada att FDA:s Expanded Access-program ger patienter med PAH, ett allvarligt och livshotande tillstånd, tillgång till CS1 då inga jämförbara alternativa behandlingar finns att tillgå. Cereno har också två lovande prekliniska läkemedelskandidater under utveckling genom forskningssamarbeten med University of Michigan. Läkemedelskandidaten CS014 är en HDAC-hämmare under utveckling som en behandling av arteriell och venös trombosprevention. Den innovativa läkemedelskandidaten representerar ett banbrytande tillvägagångssätt för anti-trombotisk behandling potentiellt utan tillhörande ökad risk för blödning hos människor. CS014 är en ny kemisk entitet med en mångfaldig verkningsmekanism som en epigenetisk modulator – som reglerar blodplättsaktivitet, fibrinolys och blodproppsstabilitet för att förebygga trombos utan ökad risk för blödning, vilket dokumenterats i prekliniska studier. Läkemedelskandidat CS585 är prostacyklinreceptor-agonist som i prekliniska studier har visat effekt på IP-receptorn och förebygger trombos utan ökad risk för blödning. Bolaget är beläget i Göteborg, Sverige och har ett amerikanskt dotterbolag Cereno Scientific Inc. med kontor på Kendall Square i Boston, Massachusetts, USA Cereno är noterat på Nasdaq First North Growth Market (CRNO B). Mer information finns på www.cerenoscientific.se.

 

Continue Reading

Marknadsnyheter

En månad kvar till EU-valet nästa vecka börjar utfrågningarna

Published

on

By

Morgonpasset i P3 blir först ut med utfrågningar av partiernas kandidater i EU-valet som äger rum 9 juni. P1 Morgon och P4 Extra frågar ut toppkandidaterna och Europapodden dubblar upp med två publiceringar i veckan. Ring-P1 låter lyssnarna själva ställa frågor till kandidaterna och Sveriges Radio erbjuder en valkompass i appen Sveriges Radio Play och via webben. Följ EU-valrörelsen löpande i appen Sveriges Radio Play, direktsändningar i alla våra kanaler och på webben.

Idag, den 9 maj är det Europadagen och en månad kvar till EU-valet som äger rum 9 juni. Ekot, P4:s lokala kanaler, P3 Nyheter och andra nyhets- och aktualitetsprogram har redan inlett bevakningen inför valet. Från och med nästa vecka ökar intensiteten när både Morgonpasset i P3 inleder sina kandidatutfrågningar och P4 Extra sänder det första av flera inslag som granskar hur EU påverkar vår vardag med hjälp av Lasse Persson som rest runt i Sverige och Norden. Kulturredaktionens Gunnar Bolin har rest runt i Europa för att ta tempen på de centrala delarna av kontinenten inför EU-valet och hans reportage börjar sändas 29 maj och även Klotet och Filosofiska ”EU-politiska” Rummet undersöker angelägna ämnen om EU inför valet. 

Utfrågningar i P1 Morgon och Ring P1 med partiernas toppkandidater
Utfrågning i P1 Morgon kl 07.15-07.45 och lyssnarnas egna frågor i Ring P1 kl 9.20-10.00
(sänds från Radiohuset i Stockholm)
Utfrågare: Parisa Höglund och Mikael Sjödell
Producent utfrågningarna: Maja Lagercrantz

Måndag 20/5 – Liberalerna
Tisdag 21/5 – Socialdemokraterna
Onsdag 22/5 – Miljöpartiet
Torsdag 23/5 – Kristdemokraterna
Måndag 27/5 – Sverigedemokraterna
Tisdag 28/5 – Vänsterpartiet
Onsdag 29/5 – Moderaterna

Torsdag 30/5 – Centerpartiet

Slutdebatt med partiernas toppkandidater i P1 den 4 juni
Sänds i P1 kl 15.03-16.45, med efterföljande kommentarer i Studio Ett kl 17.00-17.45

(sänds från Radiohuset i Stockholm)
Programledare: Johar Bendjelloul och Mikael Sjödell
Producent: Hansjörg Kissel

Valdagen med valvaka i P1 den 9 juni
Valvakan sänds i P1 kl 19.50 – ca 01.00

Valvakan nationellt sänds direkt från TV-huset i Stockholm där Sveriges Radio och SVT har samordnat sina valvakor på samma plats.
Programledare: Johar Bendjelloul och Parisa Höglund
Producenter: Hansjörg Kissel och Maja Lagercrantz

Valdagen kommer också rapporteras i programmet Godmorgon Världen med start kl 09.00 i P1 och Ekot kommer att sända extra i P1 och appen Sveriges Radio Play, kl 13.00-13.30 och 16.00-16.45

Utfrågningar i Morgonpasset i P3 med en av topp tre-kandidaterna
Tid: 08.00-9.00, sänds från Radiohuset i Stockholm

Måndag 13/5 – Centerpartiet
Onsdag 15/5 – Socialdemokraterna
Måndag 20/5 – Sverigedemokraterna
Tisdag 21/5 – Liberalerna
Måndag 27/5 – Kristdemokraterna
Torsdag 30/5 – Miljöpartiet  
Måndag 3/6 – Moderaterna

Onsdag 5/6 – Vänsterpartiet

Utfrågningar i P4 Extra med partiernas toppkandidater
Tid: 13.30-14.00 Intervjuer görs från Stockholm, Göteborg och Malmö

Måndag 27/5 – Vänsterpartiet
Tisdag 28/5 – Moderaterna
Onsdag 29/5 – Miljöpartiet

Torsdag 30/5 – Kristdemokraterna
Fredag 31/5 – Sverigedemokraterna
Måndag 3/6 – Socialdemokraterna 
Tisdag 4/6 – Centerpartiet
Onsdag 5/6 – Liberalerna

Europapodden dubblar upp inför valet

Programledare Caroline Salzinger med experter dubblar upp under rushen in mot valet. Med start tisdag 14 maj släpps två avsnitt i veckan – tisdagar och fredagar – fram till valet. Podden hörs i appen Sveriges Radio Play och i P1 lördagar kl 15.35.

Vetenskapsradion Klotet fokuserar på klimat- och miljöfrågor

Inför EU-valet lyfter Klotet fram Nederländerna och speglar de komplicerade politiska utmaningar landet brottas med vad gäller klimat och miljö.  Marie-Louise Kristola tar på plats upp debatten om – och oron för – stigande havsnivåer och ökande utsläpp och konflikten mellan de som vill och de som inte vill skärpa miljökraven. Klotet tar inför valet också upp vilka som är de stora klimat- och miljöfrågorna för hela EU att hantera under de kommande åren.

Det första programmet, om Nederländerna publiceras som podd i appen Sveriges Radio Play torsdag 23 maj kl 18.00 och sänds i P1 söndag 26 maj kl 16.03. Program nummer två om de stora miljöfrågorna, publiceras som podd torsdag 30 maj kl 18.00 och sänds i P1 söndag 2 juni kl 16.03.

P4 Extra undersöker hur EU reglerna påverkar oss i vardagen

P4 Extras Lasse Persson reser runt i Sverige och djupdyker i regelverk från EU som påverkar vår vardag. Mellan tisdag 14 maj och fredagen 7 juni hörs inslagen i P4 Extra. Det handlar bland annat om EU:s fiskekvoter med intervjuer från Rönnskär och om EU:s Epa-förslag med intervjuer med ungdomar i Umeå och Norrtälje. Lasse reser även till Åland och pratar med Ålänningar om erfarenheterna av att byta valuta och att vara ett taxfreeundantag inom unionen. Mot slutet av serien granskas även EU:s jordbruksstöd från Skåne och naturvårdsbränning från Örebro. Reportagen sänds två eller tre gånger i veckan i P4 Extra som sänds varje dag kl. 13.00 i P4 och i appen Sveriges Radio Play.

Europaturné med Gunnar Bolin

Kulturredaktionens Gunnar Bolin har rest runt i Slovakien, Ungern, Österrike och Slovenien. I fyra reportage undersöker han frågan om identitet och nationalitet med människor från olika generationer och bakgrund. Slovakien var under nästan tusen år en del av Ungern, Slovenien hörde till Österrike och de tyskspråkiga i västra Ungern tvingades lämna hem och land efter andra världskriget. Hur ser man på sin nationella identitet i en region präglad av krig och gränser som ständigt flyttats?

Reportagen sänds som del av P1 Kultur onsdagar och fredagar, 29 och 31 maj samt 5 och 7 juni. P1 Kultur sänds i P1 kl 13.00 och reportagen finns också i appen Sveriges Radio Play under P1 Kultur reportage.

”EU-politiska rummet”

Inför EU-valet gör Filosofiska rummet med programledare Cecilia Strömberg Wallin fyra program med inriktning på Europa, politik och EU. EU beskrivs ofta som en teknokratisk maskin, styrd av experter och byråkrater. Men vad finns det för ideologier som spinner under ytan och hur landar dessa tankar i svensk politik? Var står svenska partier och deras partigrupper i EU-parlamentet i frågor om vilken makt EU ska ha och vad målet med EU är?

Programmen sänds i P1 söndagar kl 17.00 och släpps som podd i appen Sveriges Radio Play fredagar kl 12.00
12 maj EU:s ideologiska DNA. Vilka idéer är EU sprunget ur och hur ser den ideologiska kartan ut idag?
19 maj Vad ska vi med EU till idag? Vad ska EU besluta om och vad är slutmålet med EU?
26 maj EU och högervindarna. EU är i grunden en liberal skapelse, hur krockar det med illiberalt tankegods som får allt större fäste i europeisk politik?
2 juni EU och Fort Europa Vad är det för värden som EU ska värna och förvara säkerhetspolitiskt, ekonomiskt och kulturellt? Och vad är EU:s roll i världen?

Valkompass

För att ge våra lyssnare möjligheten att pröva hur deras åsikter jämförs med partiernas erbjuder vi våra lyssnare en valkompass via appen Sveriges Radio Play och via Sveriges Radios hemsida.  https://sverigesradio.se/artikel/gor-sveriges-radios-eu-valkompass   

OBS! Datumordningen för utfrågningar har lottats.

Pressbilder:
Utfrågare P1 morgon: Parisa Höglund och Mikael Sjödell
Programledare slutdebatt: Johar Bendjelloul och Mikael Sjödell
Programledare valvakan i P1: Johar Bendjelloul och Parisa Höglund
Gruppbild: Johar, Bendjelloul, Parisa Höglund och Mikael Sjödell
Fotograf: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Morgonpasset I P3 programledare
David Druid, Linnea Wikblad och Margret Atladottir
Fotograf: Sveriges Radio

P4 Extras programledare
Titti Schultz, Erik Blix och Svjetlana Pastuhovic
Fotograf: Daniel Stigefelt/Sveriges Radio

Caroline Salzinger, programledare Europapodden
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Lasse Persson P4 Extra
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Marie-Louise Kristola, Vetenskapsradions Klotet
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Gunnar Bolin, P1 Kultur
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Cecilia Strömberg Wallin, programledare Filosofiska ”EU-politiska” rummet
(Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio)

Presskontakt: Claes Bertilson, 070-327 7807 eller claes.bertilson@sverigesradio.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Justering av lämnad uppgift: Kommuniké från årsstämman den 8 maj 2024

Published

on

By

(An English version of the press release can be found below)

Vid publiceringen av kommunikén av årsstämman den 8 maj kl. 20:00 CET, angavs felaktiga uppgifter.  Vid stämman angavs 81,67% av aktierna vara närvarande motsvarande 63,80% av rösterna.
Justering av lämnad uppgift: Vid stämman var 63,80% av aktierna närvarande motsvarande 81,67% av rösterna.

Det stod även att styrelsen beslutade att ordförande i revisionsutskottet erhåller 80 000 SEK och övriga ledamöter 40 000 SEK.
Justering av lämnad uppgift: Stämman beslutade att ordförande i revisionsutskottet erhåller 80 000 SEK och övriga ledamöter 40 000 SEK.

För mer information kontakta:
Fredrik Berghel, verkställande direktör Inission AB
fredrik.berghel@inission.com
+46 732 02 22 10

Om Inission
Inission är en totalleverantör av skräddarsydda tillverkningstjänster och produkter inom avancerad industriell elektronik och mekanik. Våra tjänster täcker hela produktens livscykel, från utveckling och design till industrialisering, volymproduktion och eftermarknadstjänster. Inission har verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Estland, Italien, USA och Tunisien. Inission har en stark värdedriven företagskultur av entreprenörskap och passion vilket 2023 har resulterat i en omsättning på cirka 2,2 miljarder kronor med i snitt 1 100 anställda. Inission är noterat på Nasdaq First North Growth Market med Nordic Certified Adviser AB som certifierad rådgivare. Inissions erbjudande är uppdelat i två affärsområden; Kontraktstillverkning av elektroniska och mekaniska produkter under varumärket Inission och Kraftelektronik och system under varumärket Enedo. Rapporter arkiveras på https://www.inission.com/investor/.

Inission AB, Lantvärnsgatan 4, 652 21 Karlstad
Org.nr. 556747–1890

Informationen lämnades för offentliggörande den 8 maj 2024 kl. 22:50 CET.

—————————————————————————-
English version of the press release:

Adjustment of submitted information: Communiqué from the annual general meeting on 8 May 2024

At the publication of the communique of the annual general meeting on May 8 at 20:00 CET, incorrect information was provided. At the meeting, 81.67% of the shares were stated to be present, corresponding to 63.80% of the votes.
Adjustment of submitted information: At the meeting, 63.80% of the shares were present, corresponding to 81.67% of the votes.

It also stated that the board decided that the chairman of the audit committee receives SEK 80,000 and other members SEK 40,000.
Adjustment of submitted information: The meeting decided that the chairman of the audit committee receives SEK 80,000 and other members SEK 40,000.

For more information:
Fredrik Berghel, CEO Inission AB
fredrik.berghel@inission.com
+46 732 02 22 10

About Inission
Inission is a total supplier of customized manufacturing services and products in advanced industrial electronics and mechanics. Our services cover the entire product life cycle, from development and design to industrialization, volume production and aftermarket services. Inission has operations in Sweden, Norway, Finland, Estonia, Italy, the USA, and Tunisia. Inission has a strong value-driven corporate culture of entrepreneurship and passion, which has 2023 resulted in a turnover of approx. SEK 2,2 billion with approx. 1 100 employees. Inission is listed on Nasdaq First North Growth Market. Inission’s offer is divided into two business areas; Contract manufacturing of electronic and mechanical products under the brand Inission and Power electronics and systems under the brand Enedo. Reports are archived at www.inission.com/en.

Inission AB, Lantvärnsgatan 4, 652 21 Karlstad
company registration number 556747–1890

The information was submitted for publication on May 8, 2024 at 22:50 CET.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

First Camp lanserar två nya undervarumärken

Published

on

By

Inför den kommande sommarsäsongen lanserar First Camp två nya undervarumärken, First Camp Easy och First Camp Resort. Detta är ett viktigt steg för att uppnå målet att göra det enklare för gästen att hitta sin favoritcampingplats.

Med nära 70 destinationer runt om i Sverige, Danmark och Norge är det viktigt för Skandinaviens största campingkedja First Camp att på bästa sätt presentera bredden av de många destinationerna och göra det enklare för gästerna att hitta och boka den perfekta destinationen för dem. Efter ett omfattande varumärkesförnyelseprojekt lanserar First Camp därför två nya undervarumärken, First Camp Easy och First Camp Resort.

Ingela Lundkvist, kommersiell chef på First Camp, delar sin entusiasm för de nya undervarumärkena: ”Med First Camp Easy och First Camp Resort kan vi bättre möta gästernas förväntningar och göra deras upplevelse hos oss ännu mer minnesvärd. Vi är glada över att kunna göra det ännu enklare för våra nya och befintliga gäster när de planerar sin semester och hittar den helt rätta campingupplevelsen.”

De flesta destinationerna förblir vanliga First Camp-destinationer. Sex utvalda destinationer kommer dock att ingå i nya ”First Camp Resort”. Dessa destinationer erbjuder en campingupplevelse med mer aktiviteter under sommaren; strandnära lägen och faciliteter som pooler, restauranger, butiker och aktivitetsprogram för hela familjen – för att nämna några. First Camps populära aktivitetsproram med bland annat Yessi-barnklubben ingår i priset för gästerna.

För gäster som söker en enklare och mer avslappnad campingupplevelse kommer elva destinationer att ingå i nya ”First Camp Easy”. Dessa destinationer lovar enkelhet och avkoppling med enklare standarder och färre faciliteter – utan att kompromissa med läget eller de praktiska behoven som campinggästen har, såsom tillgång till ett servicehus och möjlighet att tömma och fylla tanken.

Johan Söör, VD på First Camp, betonar vikten av att förstå och uppfylla gästernas behov allteftersom kedjan växer: ”I takt med att vårt utbud av destinationer fortsätter att växa är det avgörande för oss att förbli fokuserade på att göra det enkelt för våra gäster att hitta den perfekta campingupplevelsen. Med Easy och Resort gör vi det tydligare vilka typer av destinationer vi erbjuder. Som vanligt kan allt bokas på First Camps hemsida är Skandinaviens största bokningskanal för camping och stugboende .

För mer information om vilka destinationer som ingår samt vad du som gäst kan förvänta dig, besök First Camps hemsida på www.firstcamp.se

För mer information vänligen kontakta:

Ingela Lundkvist
Kommersiell Chef, First Camp
+46 722 42 40 37
ingela.lundkvist@firstcamp.se

Om First Camp  

First Camp är Skandinaviens ledande campingkedja för att våra gäster har valt att spendera sin värdefulla tid hos oss. Som Skandinaviens största campingkedja har vi både kunskap och finansiella resurser att utveckla och underhålla de finaste destinationerna på de vackraste platserna. Bland våra destinationer finns både större och mindre pärlor för stora och små, familjer, kompisgänget eller dig som bara vill njuta av det bästa campinglivet.

Idag finns First Camp på över 70 destinationer i Sverige, Norge och Danmark. Vi erbjuder tusentals campingtomter, stugor och massor av glädje. Vårt hjärta klappar för dig som älskar att bo i stuga, husvagn, husbil eller tält. Vi delar din kärlek till vår underbara natur och uppskattar den gemenskap som finns mellan oss som campar.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.