Convendum och Fabege tecknar avtal om ny Coworking på Drottninggatan

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

På Drottninggatan 29, mitt i regeringskvarteren, öppnar Convendum en ny arena för Coworking på cirka 4 000 kvm. Det centrala läget och närheten till de stora arbetsplatserna inom Regeringskansliet har varit avgörande faktorer. Avtalet är på tio år och Convendum får tillträde i juni 2023.

 – Convendums premium koncept för Coworking har en stark fortsatt tillväxt och vi vet att just i regeringskvarteren saknas aktörer idag, vilket gör denna möjlighet väldigt attraktiv för oss. Tillsammans med Fabege utvecklar vi dessutom just nu även vår flagshipsatsning på Kungsgatan 7-15 på närmare 8000 kvm, säger Håkan Jeppsson, grundare och vd på Convendum.

I kvarteren runt Drottninggatan 29 med bland annat Brunkebergstorgs enorma förvandling under senare år har denna del av Stockholm genomgått något av en transformation. Här samlas nu gastronomi och handel, kultur och kontor, hippa takterrasser och besökare från hela världen. Närheten till både T-centralen och historiskt intressanta platser skapar ett väldigt bra läge och en naturlig attraktionskraft.  

– Affären är bra för våra kunder då det skapar en levande och attraktiv fastighet med utökad flexibilitet i takt med förändrade behov. Co-working utgör redan idag en positiv komponent i mixen som kunder söker och vi värdesätter verkligen samarbetet med Convendum, kommenterar Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef på Fabege.

Fabege AB (publ)

Om CONVENDUM

Convendum etablerar moderna och efterfrågade Coworking Spaces och Convendum Living i centrala affärsdistrikt. Convendum erbjuder premiumkontor i kombination med aktivitetsbaserade öppna coworkingytor, lounger, konferenscenter, restaurang, café, gym, musikstudios och showrooms. Därtill erbjuds också boende i form av företagslägenheter.

Bolaget har framgångsrikt etablerat större Coworking centers med fokus på premiumklass, flexibilitet och hög service i Stockholm och Göteborg. Convendum ökar nu expansionstakten med flagshipsatsningen på Kungsgatan 7-15 samt enheten på Drottninggatan 29 vilka blir etablering nummer 19 och 20 för Convendum. Under 2022 öppnar Convendum 5 nya etableringar varav 4 i Stockholm och 1 i Palma de Mallorca.
 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef Fabege, 076-720 34 19, [email protected]
Johanna Andersson, Uthyrare Fabege, tel 070-819 81 34, [email protected]

Med fokus på kommersiella fastigheter, utvecklar Fabege attraktiva platser i Stockholmsområdet. Vi är en närvarande partner som, med människan i centrum, nytänkande, ansvarsfullt och flexibelt, skapar förutsättningar för företag, platser och vår stad att utvecklas. Vårt perspektiv och ägande är långsiktigt. Vi vet att när vi skapar hållbart, skapar vi också värde. Fabegeaktien är noterad på Nasdaq Stockholm, Large Cap-segmentet. För mer information, vänligen besök oss på www.fabege.se.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.