Energieffektivisering på agendan när ministrar möts i Danmark

| 8 juni, 2022 | 0 kommentarer

På torsdag kommer energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar att delta i Internationella energirådets (IEA) årliga globala ministerkonferens som i år hålls i Sönderborg i Danmark. Temat för konferensen är energieffektivisering.

I år kommer de deltagande ministrarna inleda konferensen med att besöka dels en livsmedelsbutik, dels den eldrivna färjan Ellen Ferry. Två exempel på energieffektivisering inom detaljhandel och inom transportsektorn. Besöken ska också fungera som underlag för vidare diskussioner om energieffektivisering under dagen.

Efter konferensen kommer energi- och digitaliseringsministern att besöka Örsteds Horns Rev 2, en stor havsbaserad vindkraftpark bestående av 91 turbiner 30 km utanför Esbjerg.

Örstedt är en global utvecklare av havsbaserad vindkraft och har två projekt i utveckling i Sverige; Skåne havsvindspark och Gotlands havsvindspark.

Kontakt:
Amalia Pedersen
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Mobil 073-043 78 85
epost: [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.