Connect with us

Marknadsnyheter

Fler uppsagda i turbulentare tider

Published

on

2022 har präglats av en ökad turbulens i omvärlden, med pågående krig i Europa, energikris och stegrande priser. Nu ökar antalet personer som beviljats omställningsstöd. För första gången sedan pandemin är det också fler uppsagda som går till omställningsstöd än andelen som kommer tillbaka till arbetsmarknaden. Det visar Trygghetsfonden TSL:s kvartalsrapport för fjärde kvartalet. Mycket tyder på att vi är på väg mot en sämre konjunktur under 2023.

Antalet personer som beviljats omställningsstöd hos Trygghetsfonden TSL har vänt upp under hösten. För fjärde kvartalet 2022 beviljades 3 178 personer omställningsstöd från Trygghetsfonden TSL, vilket är 33 procent fler jämfört med 2 395 personer motsvarande kvartal året innan. Ett tydligt trendskifte är också att det för första gång sedan pandemin är fler uppsagda som går till omställningsstöd än som kommer tillbaka till arbetsmarknaden.

– Vi ser en stigande trend där främst industrin och bostadsbyggandet har drabbats, men även en ökning av uppsägningarna inom handeln. Två av tre personer som beviljades omställningsstöd hos Trygghetsfonden TSL kom från dessa branscher. Under november och december var antalet som beviljades omställningsstöd över 50 procent fler än under motsvarande månader 2021, säger Caroline Söder vd på Trygghetsfonden TSL.

Från den 1 oktober erbjuder Trygghetsfonden TSL både omställnings- och kompetensstöd. Genom detta ges nya möjligheter även för anställda att långsiktigt stärka sin ställning på arbetsmarknaden. Intresset för det nya kompetensstödet har varit stort och människor söker från olika branscher och fördelat över landet. Redan nu har 900 ansökningar om utbildning inkommit direkt till Trygghetsfonden TSL. Utöver detta har CSN fått mer än 20 000 ansökningar varav mer än 2 000 har angett TSL som omställningsorganisation.

– Trots ett turbulent år kan vi konstatera att resultaten för omställningsstödet har varit anmärkningsvärt starka med mycket goda resultat för våra deltagare. Under 2022 hittade nära 9 av 10 personer en ny lösning på arbetsmarknaden efter att ha tagit del av omställningsstöd hos Trygghetsfonden TSL. Det är historiska högstanivåer och tyder på en fortsatt god efterfrågan på arbetskraft inom många yrkesgrupper. Långsiktigt kommer det nya kompetensstödet att ge ännu bättre möjligheter för människor att öka sin attraktivitet på arbetsmarknaden och för kompetensförsörjningen i stort, avslutar Caroline Söder.

Johannes HellqvistKommunikationschef010-212 33 [email protected]

Trygghetsfonden TSL är en omställningsförsäkring avtalad mellan LO och Svenskt Näringsliv. 100 000 arbetsgivare och 900 000 medarbetare ingår i TSL:s omställningsförsäkring som gäller på arbetsplatser som har kollektivavtal med ett LO-förbund. Vi är Sveriges största nätverksorganisation för omställning och hjälper i genomsnitt 15 000 människor per år till ett nytt och oftast mer kvalificerat jobb. Vårt arbete innebär också att vi ser till så att arbetsgivare får tillgång till rätt kompetens. En kvarts miljon omställningar har genomförts i TSL-systemet sedan 2006. www.tsl.se

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.