Han blir ny hotellchef för Jula Hotell i Skara

| 26 november, 2021 | 0 kommentarer

Från årsskiftet får Skara Konsthotell & Skara Stadshotell en ny hotellchef i Skara. Han heter Jonas Olsson.

− Det känns spännande och lite nervöst, men mest kul, säger Jonas Olsson, ny hotellchef.

I augusti förra året förvärvades Skara Stadshotell som den andra enheten i den växande hotellkedjan Jula Hotell. Det blev hotellkedjans andra hotell i Skara.

Jonas Olsson har nu rekryterats som hotellchef för båda hotellen i Skara, Konsthotellet och Stadshotellet.

− Det känns jätteroligt att få in Jonas som hotellchef för att driva hotellens verksamheter i Skara, säger Mikaela Grundström, VD för Jula Hotell.

Gedigen erfarenhet

Jonas Olssons uppdrag som hotellchef blir att utveckla hotellen vidare i Skara, och att sätta Konsthotellet och Stadshotellet på kartan. Skara Stadshotell kommer att öppna i slutet på februari 2022.

− Jonas Olsson har en gedigen erfaret från restaurangbranschen som kommer komma väl till pass när vi nu öppnar hotellet, med flera restauranger och med den fina festvåningen. Att Jonas dessutom är från trakten ser vi som en stor styrka då det lokala är väldigt viktigt för oss. Vi ser även att han i mycket representerar Julaandan. Han är folklig, enkel och har framåtanda. Vi vill leverera en upplevelse som överträffar gästernas förväntningar, både vad det gäller produkten vi säljer samt servicen. Han kommer att säkerställa att driften är i toppklass och även jobba strategiskt med hur vi vidgar våra målgrupper, säger Mikaela Grundström.

− När tillfället dök upp tvekade jag inte en sekund. Att få göra denna resa, tillsammans med Mikaela och teamen på hotellen är både en utmaning och enormt spännande – men framför allt tror jag det blir väldigt roligt. Jag hoppas kunna tillföra energi och värdskap som hotellen i Skara ska ha. När det gäller stadshotellet finns det massor av utvecklingsmöjligheter. Förutom hotellet i sig med alla nyrenoverade rum, ser jag matsalen, festvåningen och framför allt kongressen som stora och potentiella möjligheter, säger Jonas Olsson.

Jonas är uppvuxen på Höryda Gård i Härlunda utanför Skara. Han har en bred erfarenhet av restaurangbranschen, bland annat från Stadshotellet i Skara, men den större delen från restauranger och krogar i Göteborg och Stockholm.

− Skara stadshotell har en varm plats i mitt hjärta, ett av alla minnen är när Frank Andersson var där och vi fick sitta och lyssna på hans galna men roliga upptåg, säger Jonas Olsson.

Jula Hotell har idag fyra anläggningar i Skara, Gränna och Gysinge. Man har siktet inställt på fortsatt expansion och söker aktivt efter fastigheter med rätt potential: https://julaholding.com/sv/hotellprospekt/

För ytterligare frågor:

Mikaela Grundström, VD Jula Hotell , +46 760-16 30 00, [email protected]

Magnus Ljung, Communication Manager Jula, +46 703-80 95 70, [email protected]

Mer information

Jula Hotell

Jula Hotell är Jula Holdingkoncernens hotellverksamhet. Idag finns fyra hotell i koncernen, Skara Konsthotell, Skara Stadshotell , Hotell Gyllene Uttern och Gysinge Herrgård.

Skara Konsthotell är en fullskalig hotell- och konferensanläggning med 290 bäddar och plats för 300 matgäster, strategiskt beläget i Skara vid E20. Hotellet hyser en unik konstsamling med äkta konst av Anders Zorn, Carl Larsson, Bruno Liljefors, Bengt Lindström, Peter Dahl & Jenny Nyström.

Skara Stadshotell är det anrika stadshotellet beläget mitt i Skara. Hotellet har bland annat egen kongresshall och en unik festsal.

Hotell Gyllene Utterns traditionella hotell ligger med utsikt över Vättern och Visingsö. Hotellet startade som en liten vägkrog söder om Gränna år 1933, men har nu växt upp till en unik byggnad som påminner om gamla slottsruiner. Hela atmosfären karaktäriseras av denna tradition.

Gysinge Herrgård är det senaste tillskottet i den växande hotellkedjan. Beläget vid en fors i nedre Dalälven i vacker natur har hotellet stor potential. Samtidigt som det är nära till naturen har hotellet närhet till flera större tätorter som Gävle, Uppsala och Stockholm.

https://www.julahotell.se/

Jula Holding

Jula Holdingkoncernen har utvecklats under några år med verksamheter inom Retail, Fastigheter, Finans, Logistik, Miljö, Energi och Hotell.

Retailföretagen Jula och Hööks ingår i Jula Holdingkoncernen tillsammans med Wästgöta Finans, Jula Logistics, G&K Blanks Fastigheter, Jula Hotell & Konferens och Jula Energi & Miljö.

Koncernens huvudkontor finns i Skara, Sverige. Koncernen har cirka 4000 anställda och 2020 omsattes cirka 9,8 miljarder SEK.

https://julaholding.com/

Jula

Jula, koncernens ursprung, grundades 1979 som ett familjeföretag. Karl-Johan Blank, Julas ägare, har varit med från starten och byggt upp företaget.

Jula erbjuder händiga människor ett brett och noga utvalt sortiment av produkter för hemmet, trädgården och fritiden till låga priser. Detta erbjuds via en stark e-handel och totalt 113 varuhus, 60 i Sverige, 37 i Norge och 16 i Polen.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *