Connect with us

Marknadsnyheter

Hilti och byggrobotföretaget Canvas ingår strategiskt partnerskap

Published

on

Hilti tillkännager ett strategiskt partnerskap med Canvas, ett företag som utvecklar byggrobotar och som har tagit fram en robotlösning för gipsväggar som skapar helt nya möjligheter för innovativt byggande.

Partnerskapet markerar början på ett viktigt steg när det gäller innovation inom robotteknik efter att Hilti år 2020 lanserade Jaibot, världens första semi-automatiska robot som omvandlar den digitala ritningen till fysiska borrhål ute på arbetsplatsen. Detta samarbete sammanför två ledande företag inom intelligenta arbetsplatsrobotar och som har en gemensam vision: att robotverktyg kommer att frigöra enormt outnyttjad potential och driva på en ny era av produktivitet och säkerhet för kvalificerade byggarbetare.

Canvas, med huvudkontor i San Francisco, grundades 2017 av veteraner från Boston Dynamics, MIT och Stanford. Företaget utnyttjar de tekniska framstegen inom samarbetande robotar och maskininlärning för att bygga en helt ny klass av verktyg för skickliga byggarbetare som använder sig av AI-teknik och maskininlärning i arbetet. Fram till idag har Canvas fokuserat på ytbehandling av gipsskivor som, enligt flera studier, har bland de högsta förekomsterna av arbetsrelaterade fall av muskel- och skelettbesvär. 

En robot från Canvas kan utföra ytbehandling av gipsskivor på bråkdelen av tiden och på en högre nivå av säkerhet och tillförlitlighet än jämfört med liknande traditionella metoder och kan med teleskopanslutningar nå upp till 4,7 meter för att utföra de flesta arbeten på hög höjd. Det minskar skadorna av repetitiva arbetsmoment och fångar upp 99,9 % av damm som produceras av slipning.

Som en del av partnerskapet kommer Hilti att ta på sig tillverkningsansvaret för framtida Canvas-system baserade på den beprövade Jaibot-plattformen, vilket ger Canvas ett pålitligt och skalbart globalt utbud för att möta den enorma efterfrågan på sina ytbehandlingsrobotar.

Vårt syfte på Hilti är att göra byggbranschen bättre. Detta är möjligt genom att fokusera våra resurser på innovativ utveckling av hårdvara, mjukvara och tjänster som hjälper till att öka entreprenörens produktivitet, förbättra personalens hälsa och säkerhet samt främja verksamhetens hållbarhet”, säger Thomas Hillbrand, medlem av Hiltis styrelse. ”Våra gemensamma värderingar sammanför Hilti och Canvas – och vi är glada över att kunna stödja Canvas i satsningarna på att hitta bättre sätt att arbeta med hjälp av robot- och AI-teknik.”

Det är oerhört positivt att efterfrågan på vår robot för ytbehandling av gipsskivor snabbt utökat vår  produktionskapacitet i år”, säger Canvas vd, Kevin Albert. ”Verksamheter fortsätter att kämpa med stigande kostnader och stor brist på arbetskraft. Den efterfrågan som vi ser vittnar om det kritiska behovet av nya verktyg i branschen för att möta dessa utmaningar och att stärka våra skickliga medarbetare. Vi är glada över att tillkännage detta partnerskap som ger oss möjlighet att fortsätta att tänja på gränsen för vad som är möjligt och sätter Canvas i en bra position för att kunna möta nuvarande och framtida efterfrågan på våra produkter globalt.

Samarbetet mellan Canvas och Hilti ger byggrobotföretaget en position för att kunna växa globalt i en bransch som är mogen för förändring. Partnerskapet kommer att göra det möjligt för Canvas att hjälpa byggföretag som arbetar med gips att lösa sina kroniska och växande arbetsproblem, samtidigt som arbetsplatsen blir renare och säkrare och arbetet mindre ansträngande för deras medarbetare.

För frågor från media:
Rhizlaine Benabid
Global Spokesperson

Rhizlaine.benabid@hilti.com

Hilti Group förser den globala bygg- och energiindustrin med tekniskt ledande produkter, system, mjukvara och tjänster. Med cirka 32 000 teammedlemmar i över 120 länder står företaget för direkta kundrelationer, kvalitet och innovation. Hilti genererade en årlig försäljning på 6 miljarder CHF 2021. Hilti-koncernens huvudkontor har varit beläget i Schaan, Liechtenstein, sedan grundandet 1941. Företaget ägs privat av Martin Hilti Family Trust, vilket säkerställer dess långsiktiga kontinuitet. Hilti Groups strategiska inriktning bygger på en omtänksam och prestationsorienterad kultur och målen att skapa entusiastiska kunder och bygga en bättre framtid. 

Hilti Svenska AB, med ca 500 teammedlemmar och huvudkontor i Malmö, har en direktsäljande kår med ca 170 fältsäljare, 25 innesäljare och 13 butiker. Hilti har blivit utsedd till Sveriges Bästa Arbetsplats av Great Place to Work 2014, 2015, 2016, 2018, 2019 samt 2020.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Regeringen förstärker innovations- och forskningsprogram som ska bidra till framtidens digitala lösningar

Published

on

By

Vinnova får i uppdrag att öka insatserna i innovations- och forskningsprogrammet Avancerad digitalisering. Programmet bygger på en privat-offentlig samverkan där näringslivet matchar den statliga insatsen krona för krona. Genom samarbetet vill regeringen bidra till en mer offensiv nationell teknikagenda. Vinnova ska under 2023 lägga minst 300 miljoner kronor och under åren 2024–2027 minst 500 miljoner kronor per år.

Utvecklingen inom en lång rad framväxande teknikområden är mycket snabb samtidigt som den globala konkurrensen hårdnar. Forsknings-, handels- och säkerhetsfrågor har blivit alltmer tätt sammanflätade och det finns behov av målmedvetna och långsiktiga satsningar. 

– Sveriges förmåga att utveckla, använda och exportera avancerad teknik är central för utvecklingen av vår konkurrenskraft, vårt näringsliv och vår säkerhet. Sverige ska vara ett land där nästa generations avancerade och kraftfulla digitala lösningar utvecklas, inte minst för att klara den gröna omställningen, säger energi- och näringsminister Ebba Busch. 

Sverige har många världsledande företag och regeringen ser det svenska näringslivet som ett drivhus för välstånd och innovation. Företag, lärosäten och institut har betydelsefulla roller för att Sveriges position som en stark innovations- och forskningsnation och som högteknologiskt land i världsklass ska kunna vidareutvecklas. 

– Framtidens lösningar, utvecklade i Sverige, kommer att vara till nytta för hela samhället inklusive den offentliga förvaltningen. För att samhället ska kunna göra en digital omställning krävs god samverkan mellan det privata och det offentliga, stabil digital infrastruktur och innovativa tillämpningar inom till exempel artificiell intelligens. Myndigheter måste också möta upp med snabba och effektiva tillstånds- och tillsynsprocesser, säger civilminister Erik Slottner.

Vinnova genomför i dag insatser inom bland annat AI, kvant, elektroniska komponenter och system samt i programmet Avancerad digitalisering. Avancerad digitalisering initierades 2021 med visionen om att Sverige och det svenska näringslivet ska tillhöra de främsta i världen när det gäller såväl utveckling av digital teknik inom utvalda styrkeområden som att snabbt införa och se effekterna av ny teknik inom olika branscher och samhällssektorer.

Presskontakt:
Andia Gemsjö
Pressekreterare hos energi- och näringsminister Ebba Busch
Mobil 076-126 18 28
andia.gemsjo@regeringskansliet.se 

Michaela Binning
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
Mobil 076-139 04 63
michaela.binning@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Dometic förnyar banklåneavtal och tecknar kreditfacilitet med Svensk Exportkredit

Published

on

By

Dometic har refinansierat en del av låneavtalet med sin bankgrupp. Det tidigare avtalet omfattar en första del som löper ut 2024 och en andra del som löper ut 2025. Refinansieringen omfattar:

  • Ett lån på 210 MUSD med rörlig ränta som tidigare löpte ut 2024 har ersatts med ett långfristigt lån på 220 MUSD med rörlig ränta med en löptid på 3+1+1 år (3 år med två 1-åriga förlängningsoptioner).
  • Den revolverande kreditfaciliteten på 200 MEUR som tidigare löpte ut 2024 har ersatts med en löptid på 3+1+1 år (3 år med två 1-åriga förlängningsoptioner).

Dometic har dessutom tecknat en 3,5-årig kreditfacilitet med rörlig ränta på 44 MUSD med Svensk Exportkredit. Detta är det första lånet med Svensk Exportkredit, vilket innebär en ytterligare breddning av Dometics finansieringskällor.

Dometic har beslutat att refinansiera den andra delen i låneavtalet som löper ut 2025 i ett senare skede för att sprida ut refinansieringen och bredda exponeringen.

”Vi har proaktivt förnyat låneavtalet med vår bankgrupp. Vi är nöjda med samarbetet med våra banker och har etablerat en solid och flexibel finansieringslösning för vår verksamhet. Det förnyade avtalets kovenant-nivåer ger Dometic fortsatt tillräckligt utrymme. Vi är också glada över att ha inlett en ny långsiktig relation med Svensk Exportkredit. Som kommunicerats i vår rapport för fjärde kvartalet 2022 är vi fortsatt fokuserade på att hantera vårt kassaflöde och är fast beslutna att uppnå vårt mål för nettoskuld i förhållande till EBITDA på omkring 2,5 gånger.” säger Stefan Fristedt, CFO för Dometic.

Denna information är sådan information som Dometic Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 31 mars 2023 kl. 14:40 CEST.

FÖR YTTERLIGGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA: 

Rikard Tunedal, Head of Investor Relations
Phone: +46 73 056 97 35

Email: rikard.tunedal@dometic.com

OM DOMETIC
Dometic är världsledande inom lösningar för det mobila livet. Miljontals människor runt om i världen använder Dometics produkter i frilufts-, hem- och professionella applikationer. Vår drivkraft är att skapa smarta, hållbara, och tillförlitliga produkter med en enastående design för frilufts- och mobil livsstil inom områdena Mat & Dryck, Klimat, Energi & Styrning och Andra Applikationer. Dometic har omkring 8 500 medarbetare världen över, redovisade en nettoomsättning på 29,8 Mdr för år 2022 och har sitt huvudkontor i Solna, Sverige

Continue Reading

Marknadsnyheter

Modern Ekonomi Sverige Holding AB (publ) offentliggör årsredovisning för 2022

Published

on

By

Årsredovisningen för 2022 för Modern Ekonomi Sverige Holding AB (publ) finns nu publicerad på bolagets hemsida och bifogas till detta pressmeddelande.

Årsstämma hålls den 24 april 2023 kl. 15:00 på bolagets kontor, Varnhemsgatan 12, i Skövde.

För fullständig årsredovisning 2022 se följande länk på Modern Ekonomis hemsida:
https://www.modernekonomi.se/a.174/investerare/finansiella-rapporter

Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB, 08-503 01 550.

För mer information, v.v. kontakta:
Jens-Oskar Göransson
VD, Modern Ekonomi
Tel: +46 (0) 70-332 84 31
Mail:
jens-oskar.goransson@modernekonomi.se

Modern Ekonomi är en lokalt förankrad redovisningsbyrå med rikstäckande resurser. För att få den bästa lösningen tror vi på en personlig, nära och varaktig relation med kunden. Vår målsättning är att vara en modern och resursstark byrå med hög kunskapsnivå för såväl det mindre som det medelstora företaget. Koncernen startade år 2006 och finns med drygt 120 medarbetare fördelade på 11 platser. Huvudkontoret finns i Västerås. Modern Ekonomi är sedan februari 2014 noterat på Nasdaq First North.

www.modernekonomi.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.