Connect with us

Utbildning

Kurs i teknisk analys med John C Burford

Published

on

Trading-skärmar med grafer för teknisk analys

Teknisk analys-utbildning med John BurfordEn kurs i teknisk analys. John C Burfor går igenom tramline trading, Elliott Wave, Fibonacci och momentum trading. Allt sammanförs avslutningsvis i en gemensam analys.

Kursen är uppdelad i sju delar och går igenom fyra olika former av teknisk analys. Det kan vara mycket att ta in, men börja med den första och låt kunskapen sjunka in. Varje del bygger sedan vidare på vad du har lärt dig i föregående delar, vilket gör att du gradvis ökar din kunskap.

 

Tramline trading

Kursen börjar med teknisk analys enligt tramline trading. Lär dig trendlinjer, supportlinjer etc. Den första delen fokuserar på att hitta bra lägen att ta en position. Den andra videon om tramline trading fokuserar sedan på att hitta de bästa tillfällena att gå ur sin position.

 

Elliott Wave

Elliott Wave är en typ av teknisk analys för att hitta cykler, eller vågor, i marknaden som gör att man identifierar trender. Elliott Wave är en av de mest avancerade formerna av teknisk analys. Den första videon ger en introduktion och den andra går sedan vidare visar hur den kan användas över flera tidshorisonter.

Fibonacci

Fibonacci är ett bra sätt att hitta lägen där det är optimalt att ta en position. Fibonacci-tal är grunden för Elliot Wave-teorin. Fibonaccis proportioner har anpassats för olika tekniska indikatorer, men deras främsta användning inom tekniska analys är ändå mätningen av så kallade korrigeringsvågor.

Momentum trading

Momentum trading är en form av teknisk analys där man försöker hitta aktier, valutor etc som rör sig avsevärt i en viss riktning, understödd av hög volym. Det är ett mycket användbart verktyg för att hitta tillfällen att ”hoppa på” och åka med momentumtåget till dess att man når önskad vinst.

De olika teknikerna tillsammans

I denna avslutande del av kursen kombineras alla ovanstående tekniker, dvs tramline, elliott wave, fibonacci och momentum. Det kanske är överkurs till att börja med, det viktigaste är trots allt att man hittar de verktyg som gör att man själv får en bra känsla för marknaden. Men genom att kombinera flera olika tekniker i en och samma analys kan man få mycket bra signaler.

Utbildning

Östen Burman förklarar allt om teknisk analys

Published

on

By

Östen Burman på Avanza

Östen Burman på Avanza berättar om teknisk analys och hur man tar sig an strategin på bästa sätt. Det förklaras i en avslappnad och tillgänglig form.

Östen Burman förklarar teknisk analys
Continue Reading

Utbildning

Introduktion till teknisk analys

Published

on

By

Trader framför skärmar - Teknisk analys

En introduktion till hur teknisk analys fungerar. En bra start för dig som är intresserad av komma igång med att lära dig. En video på 12 minuter som går igenom grunderna vilket gör att du får koll på några av de vanligaste uttrycken och hur man använder diagram och linjer.

Om du efter att ha sett denna video är redo att lära dig olika tekniker betydligt djupare så vår utbildningssida där exempelvis video-kursen med John C Burford finns.

Continue Reading

Utbildning

Lär dig riskhantering

Published

on

By

Trading - Riskhantering är viktigt

Riskhantering i trading med John LönnqvistNågot av det viktigaste inom trading är riskhantering. Alla kan ha tur och göra bra affärer, men det är genom att lära sig att hantera grundläggande sätt att hantera risk som du blir en framgångsrik handlare över tid. Att göra affärer som slutar med förlust är något helt naturlig vid trading. Det viktiga för långsiktig framgång är att minimera storleken på förlusterna och maximera vinsterna.

I denna kurs får du lära dig att hantera förluster, identifiera när du ska ta en vinst, hur du använder stop loss-nivåer, väljer storlek på dina positioner, anpassar dem över tid, risk/reward och hur du tajmar affärer.

Video är tyvärr borttagen. Se andra utbildningar om trading.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.