Kurs i teknisk analys med John C Burford

| 30 mars, 2013 | 0 kommentarer

Teknisk analys-utbildning med John BurfordEn kurs i teknisk analys. John C Burfor går igenom tramline trading, Elliott Wave, Fibonacci och momentum trading. Allt sammanförs avslutningsvis i en gemensam analys.

Kursen är uppdelad i sju delar och går igenom fyra olika former av teknisk analys. Det kan vara mycket att ta in, men börja med den första och låt kunskapen sjunka in. Varje del bygger sedan vidare på vad du har lärt dig i föregående delar, vilket gör att du gradvis ökar din kunskap.

 

Tramline trading

Kursen börjar med teknisk analys enligt tramline trading. Lär dig trendlinjer, supportlinjer etc. Den första delen fokuserar på att hitta bra lägen att ta en position. Den andra videon om tramline trading fokuserar sedan på att hitta de bästa tillfällena att gå ur sin position.

 

Elliott Wave

Elliott Wave är en typ av teknisk analys för att hitta cykler, eller vågor, i marknaden som gör att man identifierar trender. Elliott Wave är en av de mest avancerade formerna av teknisk analys. Den första videon ger en introduktion och den andra går sedan vidare visar hur den kan användas över flera tidshorisonter.

Fibonacci

Fibonacci är ett bra sätt att hitta lägen där det är optimalt att ta en position. Fibonacci-tal är grunden för Elliot Wave-teorin. Fibonaccis proportioner har anpassats för olika tekniska indikatorer, men deras främsta användning inom tekniska analys är ändå mätningen av så kallade korrigeringsvågor.

Momentum trading

Momentum trading är en form av teknisk analys där man försöker hitta aktier, valutor etc som rör sig avsevärt i en viss riktning, understödd av hög volym. Det är ett mycket användbart verktyg för att hitta tillfällen att ”hoppa på” och åka med momentumtåget till dess att man når önskad vinst.

De olika teknikerna tillsammans

I denna avslutande del av kursen kombineras alla ovanstående tekniker, dvs tramline, elliott wave, fibonacci och momentum. Det kanske är överkurs till att börja med, det viktigaste är trots allt att man hittar de verktyg som gör att man själv får en bra känsla för marknaden. Men genom att kombinera flera olika tekniker i en och samma analys kan man få mycket bra signaler.

Taggar: , , , , , ,

Kategori: Utbildning

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.