Martin Oeggerli belönas med Lennart Nilsson Award 2022

| 23 juni, 2022 | 0 kommentarer

Dr Martin Oeggerli vid Micronaut GmBH, Basel i Schweiz, har en doktorsexamen i medicinsk molekylärbiologi. Sedan 2005 arbetar han som frilansande vetenskapsfotograf och samarbetar med forskare i Basel och på andra håll.

Martin Oeggerli använder svepelektronmikroskopet för att avbilda för ögat osynliga små organismer och biologiska strukturer, som han sedan mödosamt färglägger för att få fram deras inneboende skönhet och hjälpa oss att förstå naturens inneboende designprinciper. Hans fantastiska bilder gör biologin tillgänglig för alla.

Motivering:

Dr Martin Oeggerli tilldelas priset som ett erkännande för hans förmåga att åskådliggöra vetenskapen och avslöja skönheten i mikrokosmos med hjälp av svepelektronmikroskopet.

Stiftelsen Lennart Nilsson Award grundades 1998 för att hedra den världsrenommerade svenske fotografen Lennart Nilsson för hans excellenta och innovativa arbete inom fotografering. Stiftelsens syfte är att främja undervisning, utbildning och forskning inom de medicinska, biologiska och tekniska vetenskaperna. Ändamålet uppfylls genom att stiftelsen årligen delar ut ett pris benämnt ”Lennart Nilsson Award” till en person som på ett avgörande sätt medverkat till utvecklingen inom vetenskapligt fotografi eller till den som utfört ett förtjänstfullt arbete i Lennart Nilssons anda.

För mer information, kontakta:

Dr. Martin Oeggerli
Tel: +49 (0)172 2 002 216 
E-post: [email protected]

Webbplats: www.Micronaut.ch

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.