NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg D i Finland

| 20 december, 2021 | 0 kommentarer

Läs original

NCC säljer kontorsprojektet Fredriksberg D i Helsingfors till en fond förvaltad av abrdn. Fredriksberg D är den fjärde fasen av NCC:s fastighetsutvecklingsprojekt i området Konepaja i centrala Helsingfors.

Affären genomförs som en bolagsförsäljning och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om cirka 770 MSEK. Tillträdet och erläggande av köpeskilling förväntas resultera i en positiv resultateffekt i det tredje kvartalet 2022.

– I Fredriksberg har vi utvecklat ett unikt kontorsprojekt med modern, hållbar design, sociala ytor och med ett attraktivt tjänsteutbud. Fredriksberg är en levande mötesplats i Helsingfors och vi är mycket stolta över resultatet av detta utvecklingsprojekt, som de nya ägarna nu tar över, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef, NCC Property Development.

Fredriksberg D omfattar 8 500 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Vid försäljningstillfället uppgick uthyrningsgraden till 98 procent, NCC tillhandahåller sedvanliga hyresgarantier från och med överlåtelsedagen. Bland hyresgästerna finns bland annat det finska medieföretaget MTV.

– Vi är väldigt glada över att ha förvärvat en toppmodern fastighet i ett av Helsingfors mest snabbväxande områden. NCC har gjort ett fantastiskt arbete med att skapa ett framstående kontorskvarter i Fredriksbergsområdet som lever upp till de strikta ESG-mål som hjälper fonden att nå våra rigorösa hållbarhetsmål, säger Henry Bispinck, fondchef, abrdn.

NCC har utvecklat kontorsprojektet Fredriksberg i fyra etapper där de tre första byggnaderna redan är färdigställda och sålda. Fredriksberg D beräknas stå färdigt sommaren 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Tove Stål, presschef NCC Group, 076-521 61 02

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, [email protected], NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.