Ny utbildning till Växjö – Montico startar intensivkurs med inriktning mot elmätarmontör

| 27 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Regeringsbeslutet om att samtliga elmätare i landet ska bytas ut, har ökat efterfrågan på kvalificerade elmätarmontörer. För att matcha behovet startar Montico en kortare vuxenutbildning särskilt anpassad för elmätarmontörer.

Den nya elmätarmontörsutbildningen är en vuxenutbildning på cirka 16 veckor som kommer att anordnas på Monticos skola i Växjö.

– Vi är jätteglada att kunna erbjuda den här möjligheten eftersom det finns ett stort behov av elmätarmontörer, både regionalt och nationellt. Det är en intensivkurs med stora chanser att få jobb efteråt. Antingen hos oss eller andra företag som utför den sortens elarbete, säger Anel Aljicevic, verksamhetschef.

Totalt är det cirka 6 miljoner elmätare som ska bytas ut de närmaste åren. Anledningen är att Regeringen ställer nya funktionskrav på elmätarna. Detta öppnar upp för en ny arbetsmarknad.

– Genom att utbilda fler elmätarmontörer kan vi bidra till att förse marknaden med den kompetens som efterfrågas samtidigt som vi erbjuder deltagarna en kortare väg till ett yrke med goda framtidsutsikter, säger Anel Aljicevic.

 

För mer information:

Anel Aljicevic, Verksamhetschef Montico
[email protected], 0470-59 26 77

Montico är ett komplett matchningsföretag som erbjuder helhetslösningar till företag och privatpersoner inom rekrytering, bemanning, utbildning och matchningstjänster. Vi är cirka 500 anställda och har kontor på ett 20-tal orter i Sverige med huvudkontor i Tranås samt ett kontor i Polen för internationell arbetskraft. Läs mer på www.montico.se.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *