Nytt säljbolag för DISAB samt Rolba i Finland

| 23 november, 2021 | 0 kommentarer

DISAB Vacuum Technology AB har, tillsammans med dotterbolaget Rolba Svenska AB, startat bolaget DISAB Rolba Oy i Finland. Företaget kommer agera som ett säljbolag där DISABs vakuumlastare och Rolbas slamsugare kommer att erbjudas till den finska marknaden.
 

DISAB Vacuum Technology AB har varit verksamma sedan 1974 och är idag en av Europas största tillverkare av vakuumlastare. I slutet av 2020 förvärvades Rolba Svenska AB, tillverkare av slam- och spolbilar och marknadsledande i Sverige. Nu väljer man att tillsammans expandera genom att i egen regi gå in på den finska marknaden genom att öppna ett försäljningsbolag i Hirvaskangas.

 

– Vi har med hjälp av duktiga återförsäljare och representanter lyckats bearbeta och bygga upp den finska marknaden så pass mycket att vi nu anser att det är ett naturligt steg i vår utveckling att etablera oss med eget säljbolag, säger Martin Dahlberg, koncernchef för DISAB.

 

Juha Matti Åsenbrygg har blivit utsedd till bolagets Area Sales Manager och har nu som främsta uppgift att utveckla och stärka företagets position på den finska marknaden. Juha Matti Åsenbrygg har en lång erfarenhet från branschen.

 

– En av våra styrkor är närheten till marknaden. Genom att etablera oss i Finland kommer vi nu ännu närmare våra finska kunder och har möjlighet att snabbare möta deras behov, kommenterar Martin Dahlberg.

 

När det gäller försäljning av service och reservdelar för DISABs maskiner och Rolbas enheter i Finland, kommer den fortsättningsvis hanteras av EKH i Borgå.

 

– EKH har varit en viktig DISAB Service Partner under många år och vi kommer fortsätta att utveckla samarbetet, avslutar Martin Dahlberg.

 

För mer information, vänligen kontakta:

Martin Dahlberg

Koncernchef DISAB
+46 76 571 88 88

 

Urban Åhrlin

VD ROLBA Svenska AB
+46 70 630 61 62

 

Juha Matti Åsenbrygg

Area Sales Manager DISAB Rolba Oy
+358 400 292 400

 

 

 

DISAB är ett ledande tillverkningsföretag för mobila, semi-mobila och stationära vakuumsystem. Med innovativa lösningar hjälper vi våra kunder inom industri- och byggsektorn att suga upp, transportera eller återvinna löst material. Läs mer på disab.com

 

Rolba är en branschledande tillverkare av genomtänkta, högkvalitativa utrustningar för våtsugning, konventionell eller ADR, ofta i kombination med högtrycksspolning samt våtsugning med avvattningsteknik. Läs mer på rolba.se

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *