PADELSKOR

| 27 november, 2020 | 0 kommentarer

I Sverige blir vi fler och fler som spelar padel. Den populära sporten, med ursprung i föregångssporten padel tennis gör ett segertåg över världen. Fler och fler människor upptäcker padel som lite förenklat kan sägas vara en blandning mellan tennis och squash.

Hur ser den typiske padelspelaren ut?

Svaret är: precis som vem som helst.
Padel är en sport som lämpar sig för de allra flesta. Självklart är det en fördel med lite styrka och kondition i bagaget men tekniken är minst lika viktig. Tekniken övas bäst upp genom att kosta på sig några lektioner i padel, men också genom att spela med människor som spelat lite längre än man själv och därmed kan få en att utvecklas i sitt eget spel. Till skillnad från tennis, där man kan ha klara fördelar om man är duktig på att drämma till bollen hårt och snabbt, handlar padel ofta om att vänta in rätt tillfälle och kunna utnyttja spelytan på ett bra och effektivt sätt i sitt spel. 

När det gäller styrkan kan det vara bra att träna upp även vänsterarmen om man är högerhänt, och vice versa, samt att träna styrka kombinerat med rotation för att öva upp sin coremuskulatur.  

Vilken utrustning behövs för att spela padel?

I korta ordalag: ett racket, skor och en bollar. 

Om vi tittar närmare på skorna och vad man ska tänka på när man köper sina första padelskor så är det några saker som är viktiga att ta i beaktning. 

Det första är att utgå ifrån sina egna personliga förutsättningar:
 

  • vilken slags sportsko passar dig i vanliga fall? 
  • är din fot bred eller smal?
  • är du lätt eller något tyngre i kroppen?

Padel skor påminner faktiskt lite grann om tennisskor som man spelar med på grus. Många padelbanor kan vara en aning hala och då är det viktigt med skor som har ett bra grepp och stöd på underlaget. Du bör alltså utgå ifrån att titta på tennisskor för grus som passar din fot och din kroppsform. Din vikt påverkar ju hur du sätter ner foten, väger du lite mer krävs det t ex en sko med mer dämpning för att undvika skador. Bra dämpning är även viktigt för en spelare som sätter ner hälen först när man springer och här bör man även tänka på att hälpartiet ska ge bra stöd och sluta tätt kring din häl för att undvika stukningar och vrickningar.   
Med dina nya skor påsnörade är det bara att ge sig ut på banan och ge allt!
 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *