Saab får följdorder på tungt torpedsystem

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Saab har fått en beställning från FMV för nästa steg i är en del av livstidsförlängningen av Torpedsystem 62. Ordervärdet är 145 MSEK och leverans kommer ske i slutet av 2023.

Beställningen inkluderar förstudier och utveckling av prototypsystem för att kunna möjliggöra systemförbättringar på det nuvarande tunga torpedsystemet.

– Den här beställningen ger förutsättningar för att skapa ett ännu vassare torpedsystem för framtiden. Vi ser fram emot nästa leverans för att fortsätta utveckla ett av den svenska marinens huvudvapensystem, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Produktion och utveckling kommer ske i Linköping och Motala.

Livstidsförlängningsprogrammet av den svenska marinens tunga torpedsystem tecknades 2020. Torpedsystem 62 är ett tungt torpedsystem för strid mot mål vid havsytan samt undervattensmål. Torped 62 är utrustad med ett avancerat framdrivningssystem med kapacitet för hög hastighet och lång uthållighet kombinerat med en avancerad målsökare utvecklad med den svenska marinens operationsområde i fokus.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Saabs presscenter

+46 (0)734 180 018

[email protected]

www.saab.com

Twitter: @Saab

Facebook: @saab

LinkedIn: Saab

Instagram: Saab

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Saab utvecklar, tillverkar och underhåller avancerade system inom flygteknik, vapen, ledningssystem, sensorer och undervattenssystem.

Saab har sitt huvudkontor i Sverige men en global verksamhet där Saab är en del av många nationers försvarsförmåga.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.