Solör Bioenergi förvärvar Lantmännen Agrovärme

| 2 september, 2022 | 0 kommentarer

Läs original

Lantmännen avyttrar Lantmännen Agrovärme med dotterbolag. Köpare är Solör Bioenergi – en av de största aktörerna på den svenska och nordiska fjärrvärmemarknaden.

Lantmännen avyttrar Lantmännen Agrovärme som producerar, distribuerar och säljer fjärrvärme till cirka 1100 kunder från 19 anläggningar i södra och mellersta Sverige. Bolaget har ett tydligt fokus att förse sina kunder med hållbar energi. Köpare är Solör Bioenergi – en av de största aktörerna på den svenska och nordiska fjärrvärmemarknaden.

Lantmännen Agrovärme har som strategi att bidra till en cirkulär ekonomi. Cirka 95 procent av fjärrvärmen från Lantmännen Agrovärme kommer i huvudsak från förbränning av lokalt framtagna biobränslen, såsom flis, energiskog, träpellets och spill från jordbruket.

Lantmännen Agrovärme bedriver verksamhet på 19 orter i Sverige och värmeverken levererar årligen cirka 150 GWh. Under 2019 utökades affären till att även omfatta framställning av biokol i flera av Agrovärmes anläggningar.

– Lantmännen Agrovärme är ett stabilt bolag som visat god utveckling på sina lokala marknader under flera år. För att bibehålla fortsatt utvecklingstakt är det dock viktigt att Agrovärme blir en del av ett större bolag med fjärrvärme som kärnverksamhet, säger Joachim Haas, vd, Lantmännen Fastigheter.

Affären avses slutföras under september månad.

För mer information, kontakta gärna:

Joachim Haas, vd, Lantmännen Fastigheter
E-post:
[email protected]

Lantmännens pressavdelning  
Tel: 010 556 88 00
E-post:
[email protected]

Om Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 19 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.