Svenskarna fortsätter välja bilen – parkeringstillfällen och elbilsladdning växer

| 14 juli, 2022 | 0 kommentarer

De senaste siffrorna från svenska techbolaget Easypark visar att mobilparkerandet har ökat under andra kvartalet 2022 jämfört med samma period 2021. Elbilsladdningen ökat med 433 procent i Sverige under 2022 jämfört med 2021. Svenskarna fortsätter välja bilen, trots högre energipriser.

Mobilparkerandet har ökat med 28 procent i Sverige, jämfört med samma period 2021. Easyparks senaste siffror för elbilsladdning visar en ökning av elkonsumtion med 433 procent det senaste året vid de tillgängliga laddpunkterna i Sverige. Den genomsnittliga konsumtionen per laddpunkt har gått upp med 2,17 kWh i jämförelse med andra kvartalet 2021. Elkonsumtionssnittet per laddpunkt för andra kvartalet 2022 är 11,78 kWh.

– Easyparks data ger kommuner och regioner viktiga insikter om rörelsemönstret i städerna, vilket underlättar beslut vid stadsplanering. Vårt uppdrag handlar med andra ord inte bara om att erbjuda bra och tidsbesparande lösningar för bilister. Vi tillhandahåller  också insikter till städer och beslutsfattare vilket bidrar till bättre trafikflöden i hela Sverige, säger Anders Bäck, Sverigechef på Easypark.

Easypark erbjuder sedan 2012 hantering av elbilsladdning via appen och har sedan dess slutit avtal med de största energibolagen och laddoperatörerna i Sverige. 

Parkeringsbarometern, Utmärkande regioner
Borås +38% Läs den här
Södertälje +26% Läs den här
Mölndal 49+% Läs den här
Karlstad +37% Läs den här
Dalarna +47% Läs den här

Louise Ekman, Head of Group Communications & PR
[email protected] / +46 70 5222 117

Om Parkeringsbarometern
Statistiken omfattar första kvartalet (januari-mars) för åren 2019, 2020, 2021 och 2022. Var tredje månad släpper Easypark Parkeringsbarometern som är en regelbunden sammanställning av parkeringsdata från Sveriges städer. Sammanställningen bygger på aggregerad data för Easyparks privat- och företagskunder. All data är anonym.

Om Easypark Group
Easypark är ett snabbväxande, ledande parking tech-företag som hjälper förare att hitta och hantera parkering samt ladda sin elbil. Easyparks unika teknologi hjälper städer, företag, parkeringsoperatörer och fastighetsägare med administration, planering och datadrivna beslut i mer än 3200 städer och över 25 länder. Vi gör stadslivet enklare – en parkeringsplats i taget. Läs mer här: https://www.easyparkgroup.com/

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.