Vd Intervju: ”Vi vill växa inom Games och Edtech”

| 1 september, 2022 | 0 kommentarer

Wicket Gaming AB (publ) släpper idag en intervju med bolagets vd Eric de Basso som presenterar den kommande bolagsstrukturen genom förvärvet av Wegesrandkoncernen och bolagets framtidsutsikter.

Wicket Gaming kommer genom förvärvet av Wegesrand att bredda portföljen inom vertikalerna edtech och media. Därmed får man en mer diversifierad produktportfölj samtidigt som edtech-benet bidrar med viktig kunskapsöverföring. Det säger bolagets vd, Eric de Basso, i intervjun där han även presenterar den framtida bolagsstrukturen efter samgåendet med den tyska spel- och mediakoncernen.

Med den nya bolagsstrukturen kommer Wicket Gaming ha en stark närvaro i Tyskland och ha fler än 25 anställda med en beräknad omsättning på SEK 25 miljoner 2022. Wicket Gaming kommer framöver att öka fokus på segmenten games och edtech (serious games och playful learning).

Koncernen befinner sig i en stark organisk tillväxtfas inom segmentet edtech och genom bolagsförvärv inom games och edtech förväntas tillväxten öka ytterligare. Inom en nära framtid planerar Wicket Gaming att utöka närvaron på den europeiska kontinenten.

I en kommentar säger Wicket Gamings vd, Eric de Basso:

Genom denna nya struktur får Wicket Gaming en bra riskfördelning, stabila intäkter kan nu stärkas med intäktsströmmar från egenproducerade spel såsom Cricket Manager Pro.”

Länk till intervju:

https://youtu.be/PW70x7U-9Cg

Länk till bolagspresentation i pdf:

https://wicketgaming.com/wp-content/uploads/2022/08/Wicket_Gaming_presentation_Augusti_2022.pdf

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Eric de Basso, VD, Wicket Gaming AB
E-post: [email protected]  
Telefon: +46 70 780 52 00

Om Wicket Gaming

Wicket Gaming är ett svenskt spelutvecklingsbolag som grundades 2015. Bolagets affärsidé bygger på att utveckla och distribuera så kallade free-to-play-spel inom sportgenren baserade på egenägda varumärken. Sedan start har Bolaget arbetat med att utveckla sin första titel, Cricket Manager, som är ett managerspel inom cricket för mobila enheter som går ut på att skapa och äga sin egen cricketklubb och tävla mot andra spelare runtom i världen. Målet är att skapa ett av världens mest populära cricketmanagerspel för mobila enheter och att använda en teknisk plattform för att bredda spelportföljen till att innefatta andra sportmanagerspel.

För mer information, se Wicket Gamings webbplats www.wicketgaming.com.

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.