Vectras undersökning visar att 82 % av alla organisationer upplevde betydande säkerhetsincidenter under det senaste året

| 28 juni, 2022 | 0 kommentarer

Undersökningen avslöjar IT-chefers fokusering på förebyggande säkerhetsstrategier och lösningar

Vectra AI, ett av de ledande företagen inom AI-driven hotdetektering och respons för hybrid- och multimolnföretag, har presenterat de senaste resultaten från sin senaste Security Leaders Research Report. Den svenska delen av forskningsstudien, där 200 svenska beslutsfattare inom IT-säkerhet på företag med över 1 000 anställda, intervjuades, avslöjade att från februari 2021 till februari 2022 drabbades 82 procent av de tillfrågade av en betydande säkerhetsincident inom sin organisation som krävde en incidentresponsinsats.

Denna alarmerande statistik kommer samtidigt som cyberhoten ökar och säkerheten och IT-teamen förväntas hålla sina organisationer skyddade från sådana hot. 91 procent av de tillfrågade uppgav att de hade känt ett ökat tryck för att hålla sin organisation säker från cyberattacker under det senaste året.

Rapporten avslöjar att säkerhetsindustrin fortfarande misslyckas med att hålla jämna steg med ny   cyberbrottstaktik, teknik och procedurer (TTP). Äldre typer av ”förebyggande-centrerade” säkerhetsstrategier och lösningar, som misslyckas med att förstå komplexiteten i modernt angriparbeteende, förblir framträdande och lämnar organisationer öppna och utsatta för ett potentiellt intrång. Några av de viktigaste resultaten från undersökningen:

  • 80 procent anser att traditionella tillvägagångssätt inte skyddar mot moderna hot och att vi måste förändra agerandet när det gäller att hantera angripare
  • 82 procent av beslutsfattarna har köpt verktyg som har misslyckats vid minst ett tillfälle – med hänvisning till dålig integration, oförmåga att upptäcka moderna attacker och bristande synlighet som orsaker
  • 87 procent tror att de kan ha blivit utsatta för intrång utan att veta om det – 54 procent tror att detta är ”sannolikt”
  • 79 procent säger att styrelsens säkerhetsbeslut påverkas av befintliga relationer med äldre, traditionella säkerhets- och IT-leverantörer
  • 81 procent av de tillfrågade uppger att den senaste tidens högprofilerade IT-attacker har inneburit att företagets styrelse har börjat rikta sin uppmärksamhet mot cybersäkerheten i den omfattning de bör. 

– Medan organisationer verkligen borde försöka göra livet så svårt som möjligt för en angripare, bör förebyggande inte ske på bekostnad av upptäckt, säger Teppo Halonen, Försäljningsdirektör, Norra Europa på Vectra. Om en hackare lyckas få tillgång till en företagsenhet eller ett nätverk, finns det fortfarande flera stadier av attackkedjan som de måste slutföra innan de når sitt mål. I ett högriskspel där skurkarna har många vinnande kort, är upptäckt och respons det bästa alternativet för att minimera effekterna av ett brott så snabbt som möjligt.

Utöver de 80 procent av de tillfrågade som erkände att äldre tillvägagångssätt inte skyddar mot moderna hot, tror 69 procent att cyberbrottslingar tar sig förbi nuvarande verktyg och att säkerhetslösningarna ligger flera år efter hackarna. Ytterligare 80 procent anser att säkerhetsriktlinjer, policyer och verktyg inte håller jämna steg med hackarnas TTP:er. Den pågående bristen på kompetens inom cybersäkerhet angavs också som ett hinder för att gå bort från äldre säkerhetsstrategier med 63 procent som angav att de kunde behöva fler säkerhetstalanger i sitt team.

Digital transformation och IT-moderniseringsinitiativ driver förändringen i en ständigt ökande takt. Ändå är det inte bara företag som förnyar sig. Cyberkriminella gör det också, tillade Halonen. Organisationer behöver säkerhetsansvariga som kan prata affärsrisker och styrelser som är beredda att lyssna. Men viktigast av allt, organisationerna behöver en teknikstrategi baserad på en förståelse för att det är ”inte om utan när” de får intrång.”

Om undersökningen

För att ladda ner resultaten från Vectras undersökning, vänligen klicka här

Om Vectra AI

Vectra® är ett av de ledande företagen inom hotdetektion och respons för hybrid- och multimolnföretag. Vectra-plattformen använder AI för att snabbt upptäcka hot i offentliga moln, identitet, SaaS-applikationer och datacenter. Endast Vectra optimerar AI för att upptäcka de olika angriparnas metoder – TTP:erna i hjärtat av alla attacker – snarare än att på ett enklare sätt varna för det som är ”annorlunda”. Resultatet den tydliga hotsignalen och det tydliga sammanhanget gör det möjligt för säkerhetsteam att reagera på hot snabbare och stoppa pågående attacker snabbare. Organisationer över hela världen förlitar sig på Vectra för skydd mot farliga cyberhot och för att förhindra ransomware, stulna identiteter och andra typer av cyberattacker från att påverka deras verksamheter. För mer information, besök www.vectra.ai

Mediakontakt

Johan Nybom
Inmema Kommunikation
073–6608175  
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.